Kehittäjät: seuraava iPhone ja iOS 7 näkyvät jo sovellustilastoissa

Apple testaa jo kuumeisesti seuraavan sukupolven iPhonea ja tulevaa iOS 7 -mobiilialustaa, kertovat sovelluskehittäjät The Next Web -julkaisulle. Kehittäjät ovat löytäneet sovellustensa tilastoista iPhone6.1-tunnistimen, joka viittaa seuraavaan iPhoneen. Nykyinen iPhone 5 kulkee mallista riippuen tunnistimilla iPhone5.1 ja iPhone5.2. Samalla kehittäjät kertovat merkkejä uudesta iOS 7 -järjestelmäversiosta.

Tunnistin tietueita on luonnollisestikin mahdollista muunnella, mutta kehittäjien mukaan niihin liittyvät IP-osoitteet viittaavat suoraan Applen Cupertinossa sijaitsevaan kampukseen. Tämä on vahva viite siitä, että Applen insinöörit tekevät jo yhteensopivuustestausta seuraavan sukupolven puhelimellaan ajamalla sillä muutamia suosittuja sovelluksia.

Verkkoblogi Gizmodo pitää mielenkiintoisena sitä, että kehittäjien tilastoissa esiintyy jo tuleva iOS 7 -alusta. Kuutosversiosta kun saatiin ensimerkkejä vasta hieman ennen virallista julkaisua, joka tapahtui viime vuoden kesäkuussa. Ehkäpä Applen julkaisusykli on kiihtymässä, kuten verkossa on arvuuteltu?

Yksityiskohtia Applen julkistuksista ei ole saatavilla. Jos entinen kaava pitää, niin uusi puhelin noudattelee nykyisen mallin rakennetta ja kantaa nimeä iPhone 5S. Huhut kertovat kuitenkin, että seuraava malli olisi saatavilla huomattavasti laajemmalla värivalikoimalla. Nykyistä mallia myydään vain mustana ja valkoisena.

Lähteet: The Next Web & Gizmodo

4 kommenttia

 1. Jos tulee nion säälin iPhone 5:n ostajia.
  Jos itse ostan iPad Minin niin tota ei heti tapahdu. Seuraava Mini on varmaan samat speksit, mutta retina tulee.

  1. Säälit, öö miks?

   Eihän tämä tule kuin aikasintaan kesällä myyntiin jos silloinkaan.

   1. Ja jos ostat hyvän puhelimen, niin muuttuuko se huonoksi heti kun markkinoille tulee uusi malli? Tää on just sellanen outo ajattelutapa joka tuntuu vallitsevan näissä blogeissa ja muilla alan sivustoilla ja foorumeilla.

 2. Suomenkielinen sirikin mukana, toivottavasti.

Kommentointi on suljettu!