Microsoft: Google estää kunnollisen YouTube-sovelluksen rakentamisen WP:lle

Facebook, Twitter ja YouTube ovat kaikki palveluita, joihin nykyaikaisella älypuhelimella täytyy päästä käsiksi. Ne toimivat verkkopohjaisena lähes kaikilla alustoilla, mutta fakta on, että nopeus ja käytettävyys parantuvat natiiviversioissa. Tämän vuoksi esimerkiksi Facebook käänsi kelkkansa ja siirtyi verkkopohjaisesta tarjonnasta natiiveihin sovelluksiin Androidilla ja iOS:lla.

Microsoft on paikannut Windows Phonen sovellustarjontaa tuomalla Facebook- ja Twitter-sovellukset alustalleen omalla kehitystiimillään. Saman tempun Microsoft toivoisi tekevänsä myös YouTuben kanssa, mutta Googlen estojen vuoksi se ei yhtiön mukaan ole mahdollista. Microsoftin johtaviin lakimiehiin kuuluva Dave Heiner kirjoittaa, ettei Google suostu tarjoamaan Microsoftille täydellisiä API-rajapintoja sovelluksen kehittämiseen.

Heinerin mukaan Googlen johtajat ovat jopa kieltäneet YouTube-tiimiä luovuttamasta tarvittavia rajapintoja Microsoftin käyttöön. Google itse tarjoaa virallisen YouTube-ohjelman Androidin lisäksi iOS:lle. Google on kuitenkin todennut, ettei yhtiöllä ole kiinnostusta kehittää palveluistaan erillisiä sovelluksia Windows Phonelle. Google on selittänyt asiaa alustan suppealla käyttäjäkunnalla.

Google kumoaa Microsoftin väitteet ja kommentoi yhtiön työskennelleen Microsoftin kanssa jo pitkään taatakseen hyvän YouTube-kokemuksen Windows Phonella. Hakukonejätti toteaa, että Windows Phone -käyttäjät pääsevät käsiksi kaikkiin palvelun ominaisuuksiin verkkoselaimellaan.

Lähde: AllThingsD

10 kommenttia

 1. Ms on aiheuttanut tämän ihan itse. Mitäs on hyökännyt android valmistajia vastaan ja ruvennut vaatimaan älyttömiä lisenssimaksuja kiristämällä. Kärsikööt nyt minun puolestani.. oikein niille! Käyttäjät kyllä käyttävät niitä laitteita millä hommat toimii kunnolla. Sama sanelu systeemi ms:llä myös mailisysteemien kanssa. Käyttäisivät avoimia standardeja.

 2. Aivan säälittävää toimintaa Googlelta.
  Tämä todistaa entisestään, että Google pelkää WP:tä.
  Lisää syitä inhota Googlea ja Androidia.

  No, onneksi on vaihtoehtoja!

  1. totta, säälittävää hommaa googlelta! facebook ja twitterkin ovat antaneet microsoftin tehdä sovellukset wp:lle, ei voi olla niin hankalaa hyväksyä tällaista asiaa!

   1. Vastaavasti microsoftin pitäisi avata järjestelmänsä googlen käyttöön..

    1. Täh! Miksi?
     Eihän Googlenkaan ole tarvinnut antaa käyttistään Microsoftin käyttöön, vaikka Microsoft on Androidille softia tehnytkin.

     What the logic.

   2. Säälittävää tässä on Microsoftin juputus. MS itse ei ole avannut omia rajapintojaan kuin lain edessä vrt. explorer-selain yms. Eivätkä esim. näytönohjaimen valmistajatkaan ole avanneet ajuri-tietojaan vrt. Linus juputus. MS yrittää saada kaiken hallintaansa. Hyvä että jotkut edes pistää vastaan. Lisäksi Windows Phone räpellyksen kehittämisen testimiehiksi ovat joutuneet kuluttajat.

 3. Android on jo kaikkien käytettävissä. Microsoft estää itse kolmansia osapuolia tekemästä softaa alustalleen.

  1. Sun kommenteissa ei ole mitään logiikkaa

 4. mitä menetettävää tässä olis muka ollu? ihme juttu, mut kai tällä nykyisellä appsilla pärjää, ku avaa sen vaa internet explorerin kautta 😛

Kommentointi on suljettu!