Nokian seuraava Lumia-lippulaiva tulee alumiinikuorilla, on ohuempi ja kevyempi?

Kotimaisen Nokian tuorein älypuhelinmallisto ei kalpene kilpailijoidensa edessä oikeastaan kuin kahdessa keskeisessä asiassa. Ne ovat selvästi keskivertoa paksumpia ja painavampia. Tilanne on kuitenkin muuttumassa seuraavassa sukupolvessa, kertoo Nokian asioista perillä oleva lähde The Vergelle.

Lähteen mukaan Nokia tulisi julkaisemaan seuraajan Lumia 920:lle, jonka merkittävimmät muutokset olisivat ulkoisessa olemuksessa. Polykarbonaatti vaihtuisi alumiiniin ja rakenne olisi muutoin ohuempi sekä kevyempi. Sisuskalut pysyisivät Lumia 920:n tasolla. Puhelin kulkee koodinimellä Catwalk ja näkisi päivänvalonsa jossain vaiheessa kuluvan vuoden aikana.

Materiaalina alumiini ei ole Nokialle millään tapaa uusi asia. Esimerkiksi kovien odotuksien saattelemana aikoinaan julkaistu N8 oli varustettu alumiinikuorilla. Se mahdollistaisi nykyisen polykarbonaatin tavoin eri värivaihtoehtojen tarjoamisen kuluttajille, joista Nokian mallisto on tunnettu.

My Nokia Blogin arkistoja kaivelemalla löytyi Vilim Plužarić:n suunnittelema konseptipuhelin, joka nähdään yllä. Se noudattelee Nokian nykyisten lippulaivojen muotokieltä, mutta rakentuu titaanikuoren varaan. Sen olemuksesta voisi löytää merkkejä Nokian tulevasta alumiinilla rakennetusta Lumia-lippulaivasta.

Lähde: The Verge

19 kommenttia

 1. Alumiini on jees. Jämäkkä, kestävä ja yleellisen tuntuinen. Lisäksi puhelimen pitää olla hyvin ohut.

 2. On kyllä helvetin hyvän näköinen tuossa konseptissa! 🙂
  Jos tuollainen tulee niin on pakko saada!

  Tahtootahtootahtootahtootahtootahtoo!

 3. Tätä saa varmaan odottaa vielä muutaman kuulauden. Lumia 920 toimii loistavasti.

 4. Tuliskohan tuohon jo HD näyttö ja neliprosessorituki? Sisuskalutkin kaipaisivat päivitystä. Joka tapauksessa taisi käydä niin että WP tuli liian myöhään eikä saanut sitä kriittistä määrää massaa taakseen. Toivoisin Nokialta jotain toista vaihtoehtoa rinnalla, kuten kaikilla muillakin valmistajilla on.

  1. Kuinka niin kaikilla muilla? Suurimmalla osalla on pelkkä Android ja Applella on vain iOs.

   1. Ai miten niin ei ole useampaa softaa? Monet android-puhelimien valmistajat tekevät myös windpws phoneja

  2. Full HD näyttöä ei varmaan tule kun WP8 ei sellaista tällä hetkellä tue. Luulis olevan hankalaa saada kovalla hinnalla myytyä jos tuossa on 920:n vanhentuneet sisuskalut sisällä.

  3. WP8 tukee prosessoreita aina 64 prosessoriin asti. Ainakaan vielä se ei tue FullHD-näyttöjä, mutta voihan he tehdä WP8.x päivityksen mikä taas tukee FullHD näyttökä

   1. Näinhän se on, mutta onko siitä enää käytännön hyötyä? Oletetaan että näytön koko on 4,5 tuumaa ja resoluutio 1920×1080. Tällöin pikseleitä tuuumaa kohden (ppi) olisi noin 490.

    Näin korkea tarkkuus on siis turhaa, ainakin Applen (ja myös yleisen) käsityksen mukaan, eli Retina = 326 ppi eikä yksittäisiä pikseleitä ei erota. Tästä tarkemmaksi meneminen on siis turhaa.

    Todellisuudesta en sitten tiedä, sillä toisen lähteen mukaan ihmissilmä erottaisi aina 477 ppi asti 12 tuuman katseluetäisyydeltä.

    Itseäni eivät lisäpikselit haittaa, mutta hyvin korkea resoluutio vaatii enemmän resursseja näytönohjeimelta, joka taas johtanee suurempaan virrankulutukseen.

  4. Muistutan, että Lumia 920:n näyttö on Suomessa myytävistä puhelimista tarkin ja on myöskin HD-näyttö.

 5. Olette te hupaista porukkaa. Lumia 920 on hädin tuskin julkaistu kun se on jo vanhentunutta tekniikkaa, mitä vit..a jätkät?
  Ostakaa vain se puhelin nyt, aina tulee seuraava ja parempi vaikka odotatte tuomiopäivään asti.

  1. Ehkä oli puhe tuosta yllä olevasta alumiinispekulaatiosta, jos semmoinen tulee, siinä jo nurmi kivasti vihertää. Silloin on kaikilta muilta tullu jo seuraavan sukupolven vehkeet. Olisi melkein kohtuullista hivenen uudistaa rautaa jos meinaa lippulaivana esitellä.

 6. Full HD ei käsittääkseni kuulu niihin resoluutioihin joita WP8 tukee…? Eli turha toivoa. Viitaten siis ylempiin kommentteihin.

 7. naurettavia noi paino keskustelut !! ja etta pitaa odottaa no sita saa odottaa jatkuvasti kun alati pukkaa uutta mallia !!!!

 8. tää on hieno… tulis nopsaan tää niin hankkisin

Kommentointi on suljettu!