Google Maps ei enää käytettävissä Windows Phonen verkkoselaimella

Karttapalvelu, Google Maps, ei ole enää käytettävissä Windows Phonen verkkoselaimella. Palvelun osoite, maps.google.com, ohjaa jatkossa Windows Phone -käyttäjät suoraan Googlen hakukoneen etusivulle. Käyttäjät voivat kuitenkin jatkaa karttapalvelun hyödyntämistä kolmansien osapuolien sovelluksilla, joita löytyy Windows Phone -kaupasta.

Tilanteesta ei kannata YouTube-kohun tavoin etsiä turhaa draamaa, sillä palvelu ei ole koskaan virallisesti ollut tuettuna Windows Phone -alustalla. Tämä siksi, että Internet Explorer -selain ei perustu WebKit-moottoriin, johon taas Androidin ja iOS:n selaimet pohjaavat.

Virallisen Google Maps -sovelluksen saapumista Microsoftin mobiilialustalle ei kannata odottaa ainakaan lähitulevaisuudessa. Googlen mukaan yhtiöllä ei ole tällä hetkellä suunnitelmissa kehittää palveluistaan erillisiä sovelluksia Windows Phone -alustalle sen vähäisen käyttäjäkunnan vuoksi. Vaihtoehtoja kuitenkin löytyy. Eräs tällainen on gMaps, joka tarjoaa varsin kohtalaisen Google Maps -kokemuksen Windows Phonella.

Lähde: The Next Web

22 kommenttia

 1. Ei sitä edes kaivata, paitti street view ois ihan jees. 😮

 2. Samaa mieltä. Lumia 900:aani en sitä huolisikaan, sillä Nokialla on parhaat karttapalvelut vakiona.

 3. Eipä tulis mieleen edes käyttää muuta karttaa lumiassa kuin Nokian tarjoamaa. Se on paras.

 4. Omalla PC:yllä kaikki käytämme google mapsia ja street viewtä paikkojen katsomiseen/etsimiseen, joten on kätevintä käyttää niitä myös omassa puhelimessa. Kaikki tehdyt paikkamerkinnät ja reitit näkyy molemmissa.

 5. Ihmettelen kyllä googlen toimintaa, ennen nuo nimittäin toimivat ihan hyvin. Kyllä näköjään google näkee Windows Phonen suurena uhkana kun tällaisia tekee. Kyllä MetroTube sovellus on hyvä, joskin sekin oli hetken poissa käytöstä kun google yritti estää senkin ylläpitämisen.

  1. Tietysti heillä on vapaus tehdä mitä vaan, joskin WP:n kannalta tuo ei mikään hyvä ole. Google Maps on kuitenkin keskeisiä palveluita, itse käytän mm. Street viewiä paljon. En ole kokeillut Nokian karttoja WP:ssä, mutta olettaisin – tai toivoisin- että ne on paremmat kuin surkea Here räpellys.
   Ps. Vuodatuksesi löytyy samasta uutisesta myös toiselta saitilta, mihin tässä pyritään?

   1. Jos MS rajoittaisi kilpailua, se on paha… Mutta jos uusi monopoli Google tekee sitä, ei haittaa… Sehän on ”ilmaista”

   2. Nokia Kartat on tosi hyvä sovellus, google mapsin tasoa paitsi että se street view puuttuu. Mutta taas city lens on hieno keksintö.

  2. Ernonbogel on aivan oikeassa.
   Eipä tarvitse käyttää enää Googlen palveluita kännykällä.
   Onneksi on (parempia) vaihtoehtoja.

 6. Onko muuten kellään tietoa olisko Nokia Karttoihin tulossa tuollasista StreetViewiä?

  1. On. Jo nyt HERE-karttapalvelussa Nokian katunäkymä toimii jo suurimmissa kaupungeissa ja Suomessa Kehä III:llä ja Helsingin keskustassa. Puhelimiin tuki on kuulemma tulossa tämän vuoden aikana. Suomessa katunäkymiä ei tulla kuvaamaan lisää lähiaikoina.

 7. Ketään ei kiinnosta google maps windows phone puhelimella, varsinkaan lumialla jonka mukana tulee paljon parempi sovellus.

  Nokian here.com palvelussa on osasta kaupungeista katunäkymät joten eiköhän ne saada mobiiliinkin piakpuoliin.

 8. Google Maps on, ikävä kyllä vielä paljon parempi kuin Nokian kartat. Nokian kartoissa todella monien firmojen yhteystiedot joko puuttuvat kokonaan tai sitten ovat vanhentuneita. Tämä yksi monista syistä jonka takia käytän monesti mielummin Note 2:sta kuin Lumia 920. Yritän todella pitää Lumiasta ja WP8:sta, mutta jatkuvasti tulee tilanteita, joissa WP8:n ominaisuudet ovat rajalliset verrattuna nyt esim tuohon Note 2:een. Monta asiaa joita en pysty Lumialla tekemään, mutta onnistuu Nostella.
  Toivottavasti WP8 ominaisuudet lisääntyvät tulevaisuudessa.

 9. Ironista tässä on se että minulta löytyy N9 ja Google on nyt blockannu senkin. N9 selain käyttää webkittiä…

  Käytännössä kyse on monopolista.

 10. Todella typerää käytöstä googlelta. ”Don’t be evil” motto ei taida pitää enää paikkaansa.

 11. Google käsittelee Microsoftia samalla tavalla kuin Microsoft on jo parisenkymmentä vuotta käsitellyt kilpailijoita PC-puolella. Sitä niittää mitä kylvää, ja heti tippa-linssissä kun ei ollakaan itse monipoli 🙂

  Täytyy kyllä ihmetellä kuinka huonosti johdettu yhtiö Nokia on. Kuvitelkaa nyt, jossain täytyy olla riski-lista ja riski-listalla täytyy olla kohta ”Windows Phone ei saavutakaan markkinaosuutta eikä kriittistä massaa että ekosysteemi toimisi”. Tuo on ihan realistinen riski, eikä mikään ”meteoriitti törmää maapalloon”. Silti, tästä riskistä huolimatta laitetaan kaikki munat yhteen koriin ja sitoudutaan tähän strategiaan samaan aikaan tietäen että sen epäonnistuminen tuhoaa käytännössä yhtiön. Mokien moka nykyiseltä hallitukselta.

  1. On kyseessä sitten MS tai Google tai Apple… kilpailun rajoittaminen ja monopoli väärinkäyttö ei ole kuluttajalle suotuisaa… nyt jo ollaan tilanteessa, missä Google määrittää mitä netistä löytää ja toimii täten ensimmäisenä sensuurina tai ”suosittelijana”. Riippumatta MS:n virheistä 90-luvulla, on käsittämätöntä että Googlen sallitaan hallia ja rajoittaa Internet:n käyttöä nyky-aikana.

   Kyllä – MS oli väärässä myös, mutta se on huono tekosyy antaa Googlelle lupa tehdä samaa nyt. Jos Google tekee tämän WP:lle, se antaa sille mahdollisuuden jatkossa tehdä samat muille alustoille… eli käytännössä pakottaa kuluttajat omaan Android:iin… vaikka A onkin hyvä käyttöjärjestelmä, on yhden yrityksen rajoittamaton valta erittäin vaarallista.

 12. Nokian kartat ovat kankeat ja vanhanaikaiset kun niitä vertaa google mapsiin. Lisäksi nokia kartat eivät löydä lähellekään yhtä paljon katuja kuin google maps. Lisäksi androidissa on niin helppo kun avaa selaimella googlen, sinne pistää firman nimen jonne haluu mennä ja google antaa suoraan ”navigoi tänne” vaihtoehdon. Ei tarvi kikkailla tai mitään. Nokian kartat hoitavat hommansa, mutta häviävät kirkkaasti googlelle. Siis aivan rehellisisesti olin ja olen edelleenkin järkyttynyt miten paljon perässä wp tulee. Minulla oli aiemmin Samsung Galaxy S1 ja nyt on Lumia 900. Ja voi herranjumala minkälainen epäusko iski kun siirryin tuohon lumiaan. Olen wp :tä käyttänyt nyt 3kk ja tuska senkun vain lisääntyy. Jos näkee jonkun kivan sovelluksen tai pelin tai jotakin niin miettii samoin kuin android puhelimen aikana että hommaan tuon, mutta ai ai, ei ole wp :llä mikään niin helppoa kuin androidilla. Vaikka sama ohjelma löytyisikin wp :lle niin sen karsittu ja ei lähellekään ole samoja ominaisuuksia kuin androisissa. En olisi uskonut että WP voi olla noin paljon jäljessä androidia. Ehkä tärkeimmät sovellukset mitä käytän on fonecta caller ja endomondo ja yllättäen kummatkaan eivät toimi wp :ssä niin hyvin kuin androidissa. Noh fonecta caller wp versiossa ei toimi automaattinen oudosta numerosta soittajan haku ja endomondon wp versiossa ei toimi sykevyö, lisäksi ohjelma kaatuilee aivan oudosti ja tallennukset katkeaa. En vain voi ymmärtää miten microsoft voi antaa tuollaisen kilpailuedun googlelle. Mutta ei siinä. Tämä Lumia 900 menee myyntiin 9kk päästä kun saunalahden kytky tulee täyteen, onneksi otin vuoden kytkyn enkä kahden. Eipä ola kyllä mikään puhelin mennyt näin nopeassa ajassa vaihtoon. Kaikessa yksinkertaisuudessaan windows phone on surkea.

 13. Google selvästikin pelkää Microsoftia. Eihän se tehnyt YouTube- eikä gmail-sovellustakaan.

 14. Kyllä google ajaa nyt nokian ohi oikealta ja vasemmalta. Ei pärjää nokian kartat enää millään osa-alueella google mapsille. Googlen mapsin ilme on modernimpi, laajempi katuvalikoima talonumeroineen, kätevä google haun navigoi tänne nappula, street view… Pakko kyllä ihmetellä miten google on tässä kaikessa onnistunut. Mikään muu ei tällä hetkellä kaduta enempää kuin lumia 900 osto 4kk sitten. Ei toimi sykevyö wp :ssä, ei fonecta callerin automaattinen vieraasta numerosta soittajan haku. Eli juuri ne mitä käyttäisin eniten. Lisäksi kaikki wp :n sovelluksen tuntuvat tavalla tai toisella keskeneräisiltä ja äkkiä rakennetuilta android kopioilta. Ei nyt vain onnistu Microsoft ja Nokia. Oikein pakko ihmetellä miten pitkän etumatkan Google on saanut, en olisi kuuna päivänä uskonu että nykyisin voi olla näin järisyttävät erot käyttöjärjestelmissä.

Kommentointi on suljettu!