MobiiliBlogin videolla: arvostelussa Nokia Lumia 820

Alkanut vuosi lähtee käyntiin MobiiliBlogissa heti mielenkiintoisella videoarvostelulla, jonka päätähti on 10. tammikuuta Suomessa kauppoihin laskeutuva Lumia 820. Se on Nokian toinen Windows Phone 8 -puhelin, joka sijoittuu yhtiön malliston keskikastiin. Sen yläpuolella on Lumia 920 ja alapuolella myöhemmin kevään aikana myyntiin saapuva Lumia 620.

Kattavassa katsauksessamme paneudumme laajasti Lumia 820:n eri osa-alueisiin. Vertailemme sitä Lumia 920:aan, käymme läpi rakennetta ja tietenkin Windows Phone 8:n käyttöliittymää sekä muutamia sovelluksia.

Nokia Lumia 820 perustuu 4,3 tuuman kosketusnäyttöön, jonka resoluutio on 800 x 480 pikseliä. Sen sisältä löytyy 1,5 gigahertsin tuplaydinsuoritin ja gigatavun verran RAM-muistia. Kahdeksan gigatavun tallennustilaa on mahdollista laajentaa microSD-muistikortilla, joita laite tukee 64 gigatavuun asti. Muita ominaisuuksia ovat muun muassa kahdeksan megapikselin kamera ja NFC. Lisävarusteena löytyvillä kuorilla laitteen saa myös tukemaan langatonta lataamista.

Puhelimen hinta Suomessa keikkuu 500 euron tuntumassa ja Lumia 820 tulee saataville valkoisena, mustana, keltaisen ja punaisena. Vaihtokuorien ansiosta siihen on saatavilla myös muita värejä.

18 kommenttia

 1. Loistava ja ammattimainen arvostelu jälleen. 🙂

  Ainut miinus tulee siitä, että lähikuvauksissa tarkennus oli kiukan hukassa välillä.

 2. Loistavaa… En ottas tota kyllä ehkä.

  Toi näyttää tosi hyvältä, mutta ominaisiudet on vaan siinä Lumia 920:ssa paremmat. 🙁

  1. Kyllä minä sen satasen enemmän maksan paremmasta kamerasta ja tarkemmasta näytöstä.

   1. Tuntuu kyllä hirveeltä hinnalta noista spekseistä.

    1. Hinta on liian suolainen. Noilla spekseillä kannattaa ostaa HTC 8S, jos haluaa WP-luurin.

   2. ja sit kavereil olis halvempi, pienempi ja paljo käytännöllisempi kapula

 3. Ehkä menee pilkun nussimiseksi, mutta suomenkielessä käytetään desimaalien erottamiseen pilkkua pisteen sijasta. Arvostelussa puhuttiin neljän piste kolmen tuuman näytöstä ja yhden piste viiden gigahertsin tuplaydinsuorittimesta. Muuten oli kyllä hyvä arvostelu ja puhelinkin on mielenkiintoinen.

 4. Kuinka hyvin tässä kestää akku, jos vertaa esim. 920:aan?

  1. Aika lähellä samaa pituutta varmaan, mutt ero on se, että voit vaihtaa akun paremmaksi.

   1. akun kesto samaa luokkaa, mut niinku Oipe sanos: tehokkaampi akku tulee kyllä

 5. Kiitos hienosta katsauksesta 820:seen! Minua luuri kyllä houkuttelee samoista syistä, kuin esittelijää sulavamman muodon, koon ja värien vuoksi. Oottelen hieman alempaa hintaa ja sitten vaihtanen L900:ni tuohon kaunokaiseen 🙂

 6. Onko kellään tietoa sammobilen kautta ladattavasta android 4.1.2. Samsung galaxy s2:een.Onko siinä esim. jotain riskejä viruksista.

  PS. Tämä ei liity aiheeseen, mutta haluin vai saada lisätietoa siitä.

 7. mulla oli 920 kunnes rikoin sen eikä uutta saa ku ehkä joskus. ostin 820:n viikon käytön jälkeen en ole huomannu muuta ku positiivisii eroi: akun ja kuoren saa vaihdettu, sopii paremmin räpylään. ja ihan hyvät kuvatkin saa, tietty jos on kamera friikki ni valittamist löytyy. mut kyllähä niit kameroitakin kaupast saa

 8. Itelläni ainakin ei istu käteen toi 820. Muovisen tuntune ja ei saa nii paljo sovelluksii kuin androidii.

Kommentointi on suljettu!