Samsung vahvistaa Tizenin debytoivan puhelimissa kuluvan vuoden aikana

Avoimen lähdekoodin Tizen-pohjaiset puhelimet esitellään markkinoille kuluvan vuoden aikana, kertoo Samsung talousjulkaisu Bloombergille. Tämä vahvistaa vastikään verkkoon levinneen huhun, joka ennakoi korealaisvalmistajan esittelevän ensimmäisen Tizen-puhelimensa vuoden 2013 aikana.

Tarkempia yksityiskohtia Samsung ei ensimmäisestä Tizen-laitteestaan suostunut vielä paljastamaan. Voidaan kuitenkin otaksua, että tarkennuksia aiheeseen saattaisi olla luvassa viimeistään Mobile World Congress 2013 -messuilla. Se olisi hyvä mahdollisuus keskittää mobiilimaailman katseet Tizeniin ennen todennäköisesti kesän korvalla julkaistavaa Android-pohjaista Galaxy S4 -lippulaivaa.

Tizen on Samsungille mahdollisuus vähentää riippuvuuttaan Googlen johtamasta Androidista. Korealaisvalmistaja on tällä hetkellä markkinoiden suurin Android-valmistaja. On kuitenkin epäselvää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Samsungin Tizen-puhelin voisi mahdollisesti perustua Intelin piirisarjaan, sillä sirujätti on alustan näkyvä tukija. Intel ei ole yrityksistään huolimatta pystynyt saavuttamaan mobiilimarkkinoilla merkittävää asemaa. Muutamia malleja markkinoilla on nähty, mutta niidenkin saatavuus on usein rajoittunut vain määrätyille markkina-alueille.

Lähde: Bloomberg

2 kommenttia

  1. Uutta vettä sameaan altaaseen, erittäin hyvä. Toivottavasti ei tule vain Androin tai Samsungin oman kayttöliittymän kopio, vaan aidosti uutta ja mobiilialaa eteenpäin vievää. Intel ainakin hamuaa isoksi tekijäksi.

  2. Yep,olen täysin samaa mieltä!.Samsungilta on jo pakko tulla jotain uutta,innovatiivista/intuitiivista!.

Kommentointi on suljettu!