Google palauttamassa karttansa Windows Phone -käyttäjille

Viikonloppuna mobiilimaailmaa kuohuttanut Google Maps -palvelun epääminen Windows Phone -käyttäjiltä ei ole jäämässä lopulliseksi, kommentoi Google tuoreessa lausunnossaan. Yhtiö aikoo poistaa uudelleenohjauksen, joka vie tällä hetkellä maps.google.com-osoitteeseen yrittävät Windows Phone -käyttäjät Googlen hakukoneen etusivulle.

Googlen mukaan päätös estää palvelun väliaikainen käyttö Windows Phone -käyttäjiltä liittyi puhtaasti käyttökokemukseen ja suorituskykyyn. Yhtiön testien mukaan Internet Explorer -selain ei suoriudu kunnolla perustoiminnoista, kuten esimerkiksi karttojen zoomailusta. Tästä syystä käyttäjät on haluttu ohjata Googlen hakukoneeseen.

Karttapalvelu on optimoitu toimimaan WebKit-pohjaisilla selaimilla, johon Androidin ja iOS:n selaimet rakentuvat. Google Maps on kuitenkin käytettävissä myös Firefoxin mobiiliversiolla, sillä se tarjoaa Googlen mukaan IE:tä paremman käyttökokemuksen yhtiön karttojen osalta.

Yhtiö ei ilmoittanut tarkkaa ajankohtaa, jolloin uudelleenohjaus tulee poistumaan. Googlen mukaan tuoreimmat muutokset IE-selaimeen sekä yhtiön karttapalveluun tarjoavat paremman käyttökokemuksen. Ehkäpä tämä tarkoittaa sitä, että palvelu palaa paremman Internet Explorer -yhteensopivuuden kera Windows Phone -käyttäjien ulottuville?

Lähde: The Verge

7 kommenttia

 1. Nohuhhuh… Noh haluukkaat käyttää.

 2. Samalla periaatteella voisivat suomalaiset ravintolat kieltää ulkomaalaisilta pääsyn ravintolaansa, koska he saisivat huonon ”käyttökokemuksen” kun eivät ole tottuneet perunamuusiin ja lihapulliin.

  Onneksi Lumialle on saatavissa ilmaiseksi parempia käyttökokemuksia muilta palveluntuottajilta.

 3. haha, moni Windows Phonen käyttäjä voi nyt toistaiseksi huokaista helpotuksesta. Samalla moni varmasti moni huomasi miten eivät voi olla ilman Googlen palveluja, joten seuraavaksi varmasti hankkiivat puhelimen jolla voi 100% varmuudella aina käyttää youtubea, street viewiä, Google-hakua, gmailia jne.

  1. En usko, sillä kun WP:hen tottuu, ymmärtää, että se on ylivertainen käyttis.

   Kuinka moni teistä jotka haukkuu WP:tä on oikeasti käyttänyt sitä aktiivisesti?

   1. Niinhän sitä luulisi. Riippuu paljon käyttäjän vaatimustasosta. Olen nyt jo kuutisen viikkoa käyttänyt Lumia 920:ta ykkösluurina ja juuri palasin Note 2:een. Ja tämä ihan vaan sen takia, että joka päivä on tullut joku tilanne vastaan, johon ei Lumian ominaisuudet ole riittäneet. Toivottavasti tilanne muuttuu jatkossa ja Microsoft tekee WP8:sta ÄLYpuhelimen käyttöjärjestelmän…

 4. Mihin Googlen karttoja tarvitsee kun on olemassa Nokia Kartat?

Kommentointi on suljettu!