iPhone5mod kehitti kätevästi mukana kulkevan näppäimistön iPhone 5:lle

QWERTY-näppäimistöjen aika älypuhelinmarkkinoilla tuntuu olevan ohitse. Yhdysvalloissa on nähty muutamia mielenkiintoisia malleja, mutta Euroopassa tarjonta on ollut varsin heikkoa. Edes Nokia ei ole julkaissut aikoihin uutta älypuhelinta täysimittaisella näppäimistöllä.

Applen puhelimet ovat aina olleet vailla fyysistä näppäimistöä, mutta erilaisia lisälaitteita niille on nähty sitäkin enemmän. Hiljattain markkinoille on tullut kohtalaisen kiehtova näppäimistöratkaisu, joka on EX Hybrid Controller for iPhone 5. Se tuo Applen uusimmalle puhelinmallille tavallisen näppäimistön lisäksi erillisen pelinäppäimistön.

Mielenkiintoiseksi iPhone5modin kehittämän ratkaisun tekee sen helppo kuljetettavuus. Molemmat näppäimistöt kulkeva laitteen taakse magneetilla kiinnitettynä. Näin niiden välillä vaihtelu on vaivatonta ja ne ovat aina tarvittaessa puhelimen mukana. Kiinnitys mahdollistuu paketin mukana toimitettavalla takakuorella, joka sisältää magneetit.

Langaton ratkaisu tukeutuu Bluetooth 3.0 -tekniikkaan. Molemmat näppäimistöt sisältävät akut, joiden luvataan kestävän käytössä 40 tuntia. Mukana toimitetaan erillinen latausalusta.

Hintaa näppäimistökokonaisuudella on 59,99 dollaria. Lisää tietoa ratkaisusta löytyy valmistajan kotisivulta.

Lähde: Mac Rumors

5 kommenttia

 1. Jaa-a, jos iphones rakastaa ja qwertyn haluaa niin siinä olisi.

 2. Ohut rakenne panee epäilemään, miten on käyttöergonomian laita: painopiste on puhelimen puolella, kämmenpohjia tuskin voi tukea näppäimistöä vasten, ovatko näppäimet riittävän kuperia?

  Toinen lisälaite-Qwerty:
  http://iphone5mod.com/shop/iphone-5-backlit-keyboard-case/
  Molempien layoutista näkee, että Nokia E7, N900 ja N950 ovat olleet malleina, onpa noissa lisälaitteissa muutama yksityiskohta jopa parannusta Nokian Qwerty-puhelimiin nähden. Harmi vain kun Nokia ei itse älyä soveltaa Qwerty-osaamistaan, vaan hyöty menee kopioijille.

  Kaikesta huolimatta nämä lisälaite-Qwertyt ovat mielenkiintoisia referenssejä. Jos fyysisiä Qwertyjä ei pian ala ilmestyä Nokian tai Jollan älykännyköihin, sopii ainakin toivoa, että niihin olisi tarjolla vaihdettavat takakannet, joissa olisi magneetit lisävaruste-Qwertyä varten.

 3. Mitä vielä 😀 ehkä olis paljon helpompaa ettei valmistettais kaikkee erikseen, ja tonki hinnaks tulee varmaa pari sataa euroo

 4. Jaa’a. mitenköhän käy iphonen kompassin?

Kommentointi on suljettu!