Archos TV Connect tuo Androidin televisioosi

Älytelevisiot ovat nykyaikaa. Merkittäviltä valmistajilta löytyy omat järjestelmänsä, jotka mahdollistavat muun muassa verkkoselaamisen ja sosiaalisten palveluiden hyödyntämisen television välityksellä. Mutta miltä kuulostaisi täysimittainen Android-kokemus omassa televisiossa kaikkine alustan tarjoamine ohjelmineen ja peleineen? Hyvältä? Siinä tapauksessa Archosin ratkaisu saattaisi kiinnostaa.

Ranskalaisvalmistaja aikoo tuoda helmikuussa markkinoille Archos TV Connect -lisävarusteen nykyaikaisille televisioille. Se koostuu TV:n päälle asetettavasta kamerallisesta vastaanottimesta ja persoonallisen näköisestä kaukosäätimestä, joka mahdollistaa monikosketuseleet ja toimii samalla osoittimena.

Kokonaisuutta pyörittää 1,5 gigahertsin tuplaydinsuoritin ja gigatavu RAM-muistia. Mukana on kahdeksan gigatavun laajennettava tallennustila. Verkkoyhteyden laitteeseen voi vetää ethernet-kaapelilla tai hyödyntää kodin omaa WiFi-verkkoa. Archos TV Connect perustuu Android 4.1 Jelly Bean -käyttöjärjestelmään.

Paketin suurin valtti on sen yhteensopivuus Google Play -kaupan kanssa. Se avaa käyttäjän ulottuville kaikki Android-maailman sovellukset, joista ainakin pelit sekä Skypen ja Netflixin kaltaisen ohjelmat taipunevat suurelle ruudulle hyvin.

Valmistaja ilmoittaa Archos TV Connectin hinnaksi noin 130 dollaria.

Lähteet: Engadget & Android and Me

12 kommenttia

 1. Jos tuo kaukosäädin toimii hyvin niin kyllä kiinnostaisi. Olenkin jo vähän katsellut milloin tuollaisia tulee markkinoille. Tosin, kohta varmaan tulee TV:t joissa on jo sisällä valmiina räätälöity Android.

 2. Hyi android vielä televisioonkin? No ei.

  Tv on tv ei siihen androidia, kiitos. 🙂

  1. Samaa mieltä! Android on nyt jopa TV:ssä ja kamerassa! YÄK!

 3. ”Mukana on kahdeksan gigatavun laajennettava tallennustilan” 😀

 4. Noita Android mini pc ”mokkuloita” saa Aasiasta tilattua muutamalla kympillä, ja täytyy myöntää että on kyllä mahtava laite jos vähänkään tykkää android puhelimella räpläilystä!!!
  On se vaan aika namia surffailla netissä, tai vaikka pelata angry birdsejä jos siltä tuntuu, 50 tuumaselta ruudulta. Tehojakin tikusta löytyy, 1.6Hhz tuplaydinprossu ja giga rammia, jne…
  Tässä linkki. Käykäähän tsekkaamassa… http://www.youtube.com/watch?v=CNyC7dcXx5w

  1. Jep, itseltä löytyy myös UG007-android-tikku, joka tekee juuri kaiken tuon muutamalla kympillä.. Toimii Netflix, Viaplay, HBO… Sisässä Android 4.1.1

 5. Tuon takia android olisi kova telkkarissa. Toimisi kaikki netflixit, yleareenat ja spotifyt ym. vuosimallista riippumatta. Tätä nykyä on melko arvuuttelua mitä softia/palveluita näissä ”smart tv”:ssä kulloinkin on.

Kommentointi on suljettu!