Huaweilta puhelin massiivisella näytöllä ja tehokkaalla akulla: Ascend Mate

Las Vegasissa on koettu mielenkiintoisia hetkiä, kun Huawei esitteli maailmalle lupaamansa Ascend Mate -puhelimen. Yhtiö todellakin kutsuu laitettaan älypuhelimeksi, vaikka sen näyttö on kooltaan huimat 6,1 tuumaa. Se hälventää entisestään älypuhelinten ja tablettien rajoja. Sen myötä markkinoilta löytyy laite oikeastaan joka kokoluokkaan aina kolmesta tuumasta kymmeneen tuumaan asti.

Kookkaan näytön tarkkuus ei ole aivan viimeisintä huutoa, sillä se jää 1280 x 720 pikseliin. Näytön kehutaan peittävän etuosasta suuremman osan kuin missään muussa puhelimessa, joka takaa Huawein mukaan parhaan katseluelämyksen. Etualasta peräti 73 prosenttia on näytön peitossa. Näyttö perustuu IPS+ LCD -tekniikkaan.

Näytön lisäksi Ascend Matessa suurta huomiota saa akku, joka tarjoaa kapasiteettia peräti 4050 milliampeerin verran. Valmistajan mukaan normaalikäytössä laite kestää yhdellä latauksella kaksi päivää. Puhelimessa on panostettu myös lataukseen ja siihen pitäisikin kulua aikaa 30 prosenttia vähemmän. Huawei kehuu latauksen olevan omassa luokassaan nopeimmasta päästä.

Puhelimen sisällä hyrrää 1,5 gigahertsin Hi-Silicon K3V2 -neliydinsuoritin sekä Intel XMM6260 -piiri. Laite rakentuu Android 4.1 -käyttöjärjestelmän ympärille. Muihin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa kahdeksan megapikselin kamera, gigatavu RAM-muistia ja 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Mitoiltaan Huawein uutuus on 163,5 x 85,7 x 9,9 millimetriä ja se painaa 198 grammaa.

Puhelin nähdään myynnissä ainakin Kiinassa, jonne sen on tarkoitus saapua helmikuussa.

Lähteet: HuaweiSlash Gear & Android Police

7 kommenttia

 1. Tuo ei ole enää kännykkä. Se on minitabletti!

 2. Aivan riittävä tarkkuus, ihmettelen nykyisin tätä minkä takia pitää tunkea full hd näyttö puhelimeen…

  1. Aivan oikein. Suurelle osalle yli 40-vuotiaita 1280 x 720 pikseliä n 6 tuuman näytöllä on aivan riittävä resoluutio. Heille yli miljoona pikseliä tarkoittaa merkityksettömiä pikseleitä n 6 tuuman näytöllä, puhumattakaan pienemmistä näyttöruuduista. Huawei on aivan oikeilla jäljillä. Toki 1920 x 1080 pikselin laitteille löytyy markkinoita, mutta on järjetöntä tunkea 2 miljoonaa pikseliä alle 5 tuuman näyttöön.
   Pointti on siinä, että juuri niillä yli nelikymppisillä, enemmän tai vähemmän ikänäöstä kärsivillä on eniten rahaa ; )
   Kumpa pääsisimme eroon tuosta typerästä kilpavarustelusta. 1920 x 1080 on aivan OK, mutta ei keskikokoisissa kännyköissä vaan suurimmiissa tableteissa ja ylli 15 tuuman TV- ym näyttöpaneleissa.

 3. ”Huaweilta puhelin massiivisella näytöllä ja tehokkaalla akulla: Ascend Mate”

  Massiivisella???

 4. ennen haluttiin mahd. pienia puh. ja nyt mahd. isoja ihmisen mieli muuttuu jatkuvasti !aika huvittavan nakosta kun puhuvat tablettin ja se on tossa korvalla valilla joutuvat pitaan kahdella kadella !!!!!

  1. Höh. Eivät puhelinten ostajat mitään suurikokoista puhelinta itsessään halua, vaan näyttöä johon mahtuu paljon asioita, ja jolta sisältöjen katsominen on miellyttävää. Kokoa pidetään yleensä kielteisenä asiana, jota vain siedetään. Jos onnistut yhdistämään suuren näytön tuomat edut ulkomitoiltaan pieneen puhelimeen, sinulla on käsissäsi rikkauden avaimet.

   Mikä myynnissä oleva tablettimalli muuten on sellainen, että siihen puhutaan tavallisen matkapuhelimen tapaan korvalla pitäen?

Kommentointi on suljettu!