Sonyn uusi lippulaiva kestää iskuja ja vettä: Xperia Z

Japanilainen Sony on esitellyt maailmalle uuden lippulaivamallinsa, joka on odotuksien mukaisesti Xperia Z. CES 2013 -tapahtumassa virallistettu uutuus saapuu markkinoille tammi-maaliskuun aikana. Valmistaja ei ilmoittanut vielä uutuutensa hintatietoja.

Sony Xperia Z rakentuu viiden tuuman kosketusnäytön ympärille, joka kykenee 1920 x 1080 pikselin tarkkuuteen. Näyttö perustuu Mobile BRAVIA Engine 2 -tekniikkaan. Laite on virallisilta mitoiltaan 139 x 71 x 7,9 millimetriä ja se painaa 146 grammaa.

Puhelimen kuvausvälineenä toimii 13,1 megapikselin kamera. Se perustuu Exmor RS for mobile -tekniikkaan ja tuo Sonyn mukaan yhtiön digikameroista tutun suorituskyvyn mobiililaitteeseen. Ensimmäisenä maailmassa se tarjoaa älypuhelimessa mahdollisuuden tallentaa HDR-videokuvaa.

Uutuuden muita ominaisuuksia ovat Android 4.1 Jelly Bean -käyttöjärjestelmä, 1,5 gigahertsin Qualcomm APQ806 -neliydinpiirisarja, kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia, 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa, microSD-muistikorttipaikka, Bluetooth 4.0 ja NFC. Lisäksi Xperia Z täyttää IP55- ja IP57-sertifikaatit ja kestää näin vettä sekä pieniä iskuja.

Sony Xperia Z saapuu myyntiin valkoisena, mustana ja violettina. Valituilla markkinoilla myynnissä nähdään myös Xperia ZL -sisarmalli, joka tarjoaa pitkälti samat ominaisuudet, mutta aavistuksen kompaktimmassa koossa (131,6 x 69,3 x 9,8 mm ja 151 g).

16 kommenttia

 1. Vetää kuulemma 9Mpix kuvia 10fps sarjalla niin kauan ku kortille mahtuu. Riuska vehje.

 2. Sony onkin yksi vaihtoehto minulle noksu 820:n rinnalla. On vaan iso, ja windowsista tykkään enempi. Tekniikka kyllä houkuttaisi.

  1. Osta lumia 820, saa halvemmalla ja tuo Sonyn hinnalla saa lumia 920, kannattaa ostaa se jos sopii budjettiin

 3. Katoinpa tuon Sonyn mainosvideon, eikä kyllä paljoa lämmittänyt. Pelkkää näytön hehkuttamista? Missä on ne loistavat palvelut ja ominaisuudet, joita Nokia tarjoaa käyttäjilleen? Kyllä tämän päivän huippuälyluurin tulee mielestäni tarjota käyttäjilleen ominaisuuksia, joista on aitoa hyötyä arkipäiväisessä käytössä. Tämän luurin valtit jää hyvin pitkälti tuohon vesitiiviyteen ja iskunkestävyyteen. Ja Windows Phone käyttäjäksi siirtyneenä en todellakaan ole palaamassa toivottoman sekavaan Androidiin, ennen kuin ilme muuttuu täysin.

  1. Mitkä ne Nokian loistavat palvelut ja ominaisuudet ovat jotka tuosta puuttuu?

   1. Ilmainen Nokia musiikki, kartat ja ilmainen navigointi, Nokia TV, City-Lens, jne.

    1. Weppiradioita löytyy androidillekkin, ja spotifyn softa on muilla parempi. Googlen kartat vie. Nokia TV ei näytä Yle-areenan live lähetyksiä, milläs niitä katsot? City Lenskään ei ole mikään uusi keksintö, tosin käyttöä en ole vieläkään keksinyt.

  2. Totta. Android on nykyajan Symbian:
   Sekava, jolla voi kuitenkin säätää miten tahansa. Täysin samankaltaisia. Android tulee myös ennen pitkää tuhoutumaan.

   1. Tosin näyttää todennäköisemmältä että Windows Phone pyyhkiytyy iäisyyteen ennen sitä 🙂

    1. En usko, että näin tulee tapahtumaan. Oletko Paroni muuten ikinä omistanut WP-laitetta? 🙂

    2. En. Enkä tule hetkeen omistamaan. Ei siinä vain toimi kaikki mitä älyluurilta vaadin.

    3. Juuri tässä se on. WP:n käyttökokemusta ei voi ymmärtää, pelkästään lukemalla testejä, katsomalla arvioita ja hipelöimällä luureja vähän kaupassa.
     Käyttökokemus pitää kokea itse pitkällä aikavälillä.

     Softatarjonnan puutteita Androidiin verratuna en kiistä.

     WP pitää yksinkertaisesti vain kokea itse, jotta sen ideologian ja käytön voi oikeasti ymmärtää. 🙂

 4. Eemeliltä hyvä tuo viimeinen kommentti, WP on koettava itse ennen kuin sen uskoo olevan laadukas ja tämän päivän tarpeet täyttävä tuore ja toimiva käyttis. En olisi itsekään uskonut, että tulisin pitämään Windows Phonesta näin paljon. Käytössäni on tällä hetkellä Lumia 800 WP 7.8 käyttiksellä.

  Paroni on selkeä Android-mies, enkä ala kanssasi väittelemään. Suosittelen kuitenkin avaamaan silmät ja tutustumaan ennakkoluuloilla tai ilman myös WP laitteisiin, etenkin uusiin Lumioihin. Kilpailu on toki kovaa, mutta en jaksa uskoa Nokian jäävän jalkoihin WP-strategiansa kanssa, kyllä on niin kovat piipussa. Ennustan tälle vuodelle WP:lle vahvaa kasvua ja Nokialle leijonan osaa WP-markkinoista. Jää nähtäväksi kuinka käy, jouluna nähdään 🙂

  1. Ei minuakaan enempiä kiinnosta kinastella, kyllä se WPkin ihan hyvä on, tietyissä asioissa. Olen tutustunut kyllä WP7.5:een hivenen. Hyvä että on vaihtoehtoja. Mutta kun Android laitteet on toistaseks tätä tasoa vrt muut, ei vielä tarvi Eemelin profetioita Anroidin tuhosta henkee pidätellen odotella toteutuvaksi.

 5. Gigantti näyttää myyvän puhelinta hintaan 739 euroa. Siitä sitten kaupoille. Toimitukset 28.2. lähtien. Puolueeton mainos 🙂

 6. Sonyn Xperia Z on virallisilta mitoiltaan 139 x 71 x 7,9 millimetriä ja se painaa 146 grammaa. Näytön koko on 5,0″.

  Nokian Lumia 920 mitat ovat: 130,3 x 70,8 x 10,7 millimetriä ja se painaa 185 grammaa. Näytön koko on 4,5 ”.

  Ps. Jos nokia joskus tekee 5,0″ kapulan, on laitteen fyysinen koko takuuvarmasti markkinoiden suurin.

  Pps. Toivottavasti nokia luopuisi vihdoinkin leveiden reunojen fetissistään.

  t. osakkeenomistaja

Kommentointi on suljettu!