Liquipel tekee tavallisesta älypuhelimesta vedenkestävän ilman suojakuoria

Amerikkalainen Liquipel on jo tovin kehitellyt teknologiaa, joka tekee tavallisesta älypuhelimesta tai muusta laitteesta vedenkestävän. Futuristiselta kuulostava tekniikka saa puhelimet kestämään vettä ilman näkyvää muutosta laitteeseen. Tämä tekee siitä hyvin ainutlaatuisen.

Tekniikasta on esitelty CES 2013 -tapahtumassa uusi Liquipel 2.0 -versio, jonka on tarkoitus tuoda se suurten massojen ulottuville. Sitä kehutaan aikaisempaa versiota jopa sata kertaa tehokkaammaksi. Käsittelyssä käynyt laite on vedenkestävä useita vuosia, joten mistään muutaman päivän ihmekikasta ei ole kyse.

Laitteiden käsittelyssä ne suojataan yhtiön kehittämällä aineella, joka ei jätä ihmissilmän havaittavissa olevia muutoksia, mutta suojaa laitteet molekyylitasolta asti. Tähän mennessä käsittely on vaatinut puhelimen lähettämistä yhtiölle, mutta vuosien 2013 ja 2014 aikana se aikoo avata useita pisteitä Yhdysvaltoihin, joihin kuluttajat voivat tuoda puhelimensa suojattavaksi. Esimerkiksi iPhone 5:n ja Galaxy S III:n suojaaminen kustantaa 60 dollaria.

Lähteet: Phone Arena & Engadget

9 kommenttia

 1. Jos oikeasti toimii niin aivan huikee juttu!

 2. Siinä meni Sonyn kilpailuvaltti! 😀 No ei kai sentään, mutta huippu juttu, jos tosiaan toimii ilman sivuvaikutuksia.

  1. Ei aivan, koska tuo käsittely maksaa 60 dollaria. Puhelimen mukana (esim Sony) vedenkestävyys ei juurikaan nosta hintaa, vaan tulee ikään kuin kaupan päälle.

   1. Luultavasti Sonylla on tuo vedenkestävyys huomioitu hinnassa.

    1. Epäilemättä on huomioitu hinnassa, mutta tuskin sentään lähellekään 60 dollarin edestä.

 3. Mites esim. Kaiuttimien reiät? Peittyykö ne vai mitä niille käy?

 4. ”Tämä tekee siitä hyvin ainutlaatuisen.”

  ”Ainutlaatuinen” tarkoittaa jo itsessään, että toista samanlaista ei ole. ”Hyvin” on siis tässä tapauksessa turha.

Kommentointi on suljettu!