Acer tuo 139 euron Android 4.1 -tablettinsa Suomeen: Iconia B1-A71

Muutama päivä sitten CES 2013 -messuilla julkaistu Iconia B1-A71 -tabletti saapuu Suomen markkinoille helmikuussa, ilmoittaa Acer. Se on ensikäyttäjille sekä lapsiperheille suunnattu taulutietokone, jonka suositushinta on vaatimattomat 139 euroa.

Edullisesta hinnasta huolimatta Acerin uutuus kykenee tarjoamaan varsin hyviä ominaisuuksia. Ensinnäkin siitä löytyy uudehko Android 4.1 Jelly Bean -käyttöjärjestelmä ja toiseksi sen sisällä hyrrää Mediatekin 1,2 gigahertsin tuplaydinsuoritin. RAM-muistia löytyy 512 MB:tä. Tallennustilaa on kahdeksan gigatavua, jota käyttäjän on mahdollista laajentaa microSD-muistikortilla. Kuuluvatpa ominaisuuksiin myös Bluetooth 4.0, WiFi, GPS ja VGA-tason etukamera.

Pääosaa tabletissa näyttelee luonnollisestikin sen näyttö. B1:ssä näyttö on kooltaan seitsemän tuumaa ja tarkkuudeltaan 1024 x 600 pikseliä. Acerin mukaan sen uutuus on markkinoiden keveimpiä seiskatuumaisia tabletteja 320 gramman painollaan. Esimerkiksi Nexus 7 painaa 340 grammaa.

Acer Iconia B1-A71:n viralliset mitat ovat 197,4 x 128,5 x 11,3 millimetriä. Akun kapasiteetti on 2710 milliampeeria.

16 kommenttia

  1. iOS saadaan ihan varmasti 😀
   Windowsille ei lähes yhtään tablet optimoitua sovellusta.

   1. Joo ja aika fakiiri sais olla joka tohon WinRT:n tunkis. Tallennustilaa puolet liian vähän, väärä resoluutio, eikä taida RAM riittää. Win tablettien hinnat on ihan eri sfääreissä, eikä todellakaan softia juuri ole.

 1. Voisin kuvitella, että kysyntää riittää – harva ei-tekniikka ihminen on valmis maksamaan ensimmäisestä tabletistaan useita satoja euroja.

 2. Eiköhän toi hinta ole lopulta Suomessa 239e vähintään. Tällä kun ei voi mitään myydä halvalla.

  1. Tuskin. Tuo hinta on suoraan Acerin suomenkielisestä lehdistötiedotteesta. 🙂

   1. Joku sen kuitenkin ryssii ja hinta nousee 😉 Tarpeeksi välikättä peliin ja verottajalta ruoskaa hehe Mutta juu tosiaan jos 139 e, niin hyvä juttu!

 3. Menestystä piisannee jos tuo Mediatekin prossu on riittävän nopea ja näyttö ei ole kaameaa kuraa. Jää nähtäväksi. Itse olen käyttänyt kohtuullisen tyytyväisenä Acerin Iconia A100-mallia, joka oli yhteen väliin halvin kelvollinenAndroid-tabletti.

 4. Näytön tarkkuus ei riitä, leveys suunnassasuunnassa 600px – virtuaalinäppäimet, jotka ovat lähes kokoajan näkyvillä.

 5. Juu no Gigantti kyllä pumppaa ton hinnan sopivan korkealle.. Netissä 169€ ja liikkeessä kun kävin kattomassa 199€.

   1. netissä hinta on nyt 159€(aikaisemmin oli kyllä 139)! ja ainakin lappeenrannan myymälässä on tuo sama hinta eikä mikään 199 -,-

 6. Uudessa gigantin tarjouslehdessä ton acerin hinta ensiviikolla 139 euroa.

Kommentointi on suljettu!