Nokia: matkapuhelinmyynti loppuvuonna odotettua parempaa

Kiivaan CES 2013 -uutisoinnin väliin kotimainen Nokia on laskenut ilmoille luottamusta herättävän lehdistötiedotteen. Siinä yhtiö kertoo ennakkoon näkymiä vuoden 2012 viimeisen neljänneksen tuloksesta, joka tulee ylittämään Nokian aiemmat arviot. Suomalaisvalmistajan tulosta nostavat muun muassa noin 50 miljoonaan kertaluontoinen patentteihin liittyvä tulo sekä odotettua parempi matkapuhelinmyynti.

Nokia kertoo matkapuhelinmyynnin asettuvan kokonaisuudessaan noin 86,3 miljoonaan laitteeseen. Kolmannella neljänneksellä puhelimia myytiin 77 miljoonaa kappaletta.

Kokonaismyynnistä älypuhelimia oli 15,9 miljoonaa kappaletta. Nokia laskee älypuhelimiin nyt myös Asha-sarjan kosketusnäyttömallit, jotka kattavat luvusta peräti 9,3 miljoonaa kappaletta. Symbian-puhelinten myynti on vajonnut 2,2 miljoonaan. Lumia-sarjan puhelimia kävi kaupaksi loppuvuodesta 4,4 miljoonaa kappaletta. Se on yhtiön ennätys yhden neljänneksen osalta, mutta edelleen varsin vaatimaton lukema.

Olemme tyytyväisiä, että vuoden 2012 viimeinen neljännes oli vahva ja ylitimme odotukset. Saavutimme kannattavuuden Devices & Services -liiketoiminnassa ilman kertaluonteisia eriä ja ennätyksellisen kannattavuuden Nokia Siemens Networksissä ilman kertaluonteisia eriä. Keskityimme tärkeimpiin tavoitteisiimme, minkä seurauksena myimme yhteensä 14 miljoonaa Asha-älypuhelinta ja Lumia-älypuhelinta samalla kun keskityimme kustannustemme tehokkaaseen hallintaan. Myös Nokia Siemens Networksin vuosineljännes oli jälleen erittäin hyvä”, kommentoi toimitusjohtaja Stephen Elop.

Jos Asha-mallit jätetään pois laskuista, myi Nokia loka-joulukuussa 6,6 miljoonaa älypuhelinta. Se on 300 000 kappaletta edellistä neljännestä enemmän. Ensimmäistä kertaa historiassa Windows Phone -laitteet syrjäyttivät Symbian-pohjaiset puhelimet Nokian mallistossa.

9 kommenttia

 1. On todella hyvä asia Nokian kannalta. Tästä se nousu pikkuhiljaa alkaa.
  Sitten kun Lumia 920:mentä saadaan toden teolla myyntiin, lukema kasvaa entisestään.

 2. Eli muut kuin windows phone toivat tuloksen. WP meni siihen 4 millin haarukkaan mitä oli odotettukin, eli huonosti eikä pelasta älypuhelinpuolta.

 3. Lumia 920 on loistava puhelin ja voittaa iphone5 ja Samsungin mallit… Suomessa media vaan on turhan negatiivista…..

  1. Jep. Ne kadehtii kun niillä ei ole sitä. 😛

 4. Nokian markkinaosuus älypuhelimissa tippui 3%:iin edellisen vuosineljänneksen 4%:sta. Syynä huono Windows Phone myynti, joka sekin on saatu aikaan tappioksi myymällä vanhoja Lumia malleja.

  1. Huono Lumiamyynti? Sehän parani rutkasti entisestä. Sitä paitsi, jos Lumia 900 osat ja kokoaminen maksavat n. 150€ , niin ei siinä tappioksi myydä.

   1. Ainahan holiday seasonilla kasvaa. Ei tuossa Lumia myynnissä mitään ilonkiljahduksia vielä kannata heiteillä. Positiivista on tuo plussatulos ennen kertaeriä. Eli menoja on saatu karsittua.

 5. Nokia Lumia mallisto on myynnin osalta vielä menneen talven Lumia,kun vertaa Samsung Galaxy S malliston mallien myyntimääriin (S2 ja S3)!!.
  Nokia Lumia:4,4 miljoonaa kappaletta vs. Samsung Galaxy S: 20,0 miljoonaa kappaletta tai ylikin!.

Kommentointi on suljettu!