Huawein ensimmäinen Windows Phone 8 -puhelin julki: Ascend W1

Kovassa kiidossa oleva Huawei jatkaa uusien puhelinmallien julkistamista CES 2013 -elektroniikkamessuilla. Tällä kertaa kyseessä on valmistajan ensimmäinen Windows Phone 8 -pohjainen laite, Ascend W1. Uutuus saapuu tammikuuna aikana Kiinaan ja Venäjälle. Sen jälkeen vuorossa ovat Eurooppa, Aasia ja Yhdysvallat.

Huawein uutuus ei lähde taistelemaan Windows Phone 8 -laitteiden kovimman kärjen kanssa. Se sisältää neljän tuuman kosketusnäytön, joka on tarkkuudeltaan 800 x 480 pikseliä. Kyseessä on IPS LCD -näyttö, joka hyödyntää OGS-teknologiaa. Se parantaa valmistajan mukaan paneelin ominaisuuksia kirkkaissa olosuhteissa pienentäen samalla virrankulutusta.

Ascend W1:n sisällä jyrrää 1,2 gigahertsin tuplaydinsuoritin ja Adreno 305 -grafiikkapiiri. RAM-muistia on 512 MB:tä ja microSD-kortilla laajennettavissa olevaa sisäistä tallennustilaa neljä gigatavua. Takaa löytyy viiden megapikselin kamera ja edestä VGA-tason kamera. Puhelin tukee WiFi:ä ja Bluetooth 2.1 -tekniikkaa sekä sisältää 3,5 millimetrin kuulokeliittimen. Akun kapasiteetti on 1950 milliampeeria.

Kooltaan laite on 124,5 x 63,5 x 10,15 millimetriä ja se painaa 130 grammaa. Huawei Ascend W1 saapuu myyntiin sinisenä, mustana, valkoisena sekä punaisena.

3 kommenttia

  1. Mitä eroa on muuten Adreno 225:lla ja Adreno 305:lla?

  2. Olipa mukavan iloinen ja värikäs esittelyvideo. 🙂

  3. Tämä tuo positiivista julkisuutta WP-maailmaan toivottavasti lisäten Nokian myyntiä 🙂

Kommentointi on suljettu!