MobiiliBlogin videolla: katsauksessa Samsung Galaxy S III mini

Joulun tienoilla testiin saapuneen Samsung Galaxy S III minin laatikon sisältöön ja yleiseen olemukseen loimme pikaisen katsauksen jo muutama viikko sitten. Nyt on aika porautua hieman syvemmälle ja tarkastella laitteen rakennetta sekä ohjelmistoa tuoreella videollamme.

Positiivinen yllätys kuvastaa parhaiten allekirjoittaneen tuntemuksia korealaisvalmistajan uutuudesta. Googlen toteuttamat optimoinnit Android-alustaan ovat selvästikin tehneet tehtävänsä ja 4.1 Jelly Bean -alustaversio toimii TouchWiz-käyttöliittymän kera gigahertsin tuplaydinsuorittimella ja gigatavun RAM-muistilla odotuksia paremmin. Pelkäsin, että luvassa on takkuava keskihintainen Android-puhelin, mutta näin ei todellakaan ole.

Yleisesti ottaen Galaxy S III miniä voi lämpimästi suositella 300-350 euron budjetilla liikkuvalle kuluttajalle. Kilpailevista leireistä löytyy teknisesti samaan kategoriaan putoavia laitteita edullisempaan hintaan, mutta niissä joutuu usein tyytymään vanhempaan käyttöjärjestelmäversioon. Liikkuva käyttäjä tulee pitämään Galaxy S III ministä, sillä se mahtuu pieneenkin tilaan ja kulkee mukavan huomaamatta taskussa esimerkiksi lenkkipolulla.

Galaxy S III mini rakentuu neljän tuuman kosketusnäytön ympärille, jonka tarkkuus on 800 x 480 pikseliä. Pakettiin kuuluvat viiden megapikselin kamera kuvausvalolla, Bluetooth 4.0, WiFi, microSD-muistikorttipaikka ja 1500 milliampeerin akku.

6 kommenttia

  1. Kävin joskus katsomassa tuota ja huomasin, kuinka epätarkalle näyttö näytti… S2:ssa erottaa pikselit, ja näyttö näyttää tavalliselta mutta tuossa, N9:ssä ja Lumia 800:n näytössä pikselit näyttävät jättävän tavattoman suuria väleja aivan kuin ain joka toinen pikseli olisi päällä. Mistäköhän tämä johtuu?

  2. Olisiko siitä että ainakin N9, Lumia 800 ja ilmeisesti S3 mini käyttävät pentile matriisia, kun S2 on täys RGB matriisi. Erottuu paremmin noissa pienemmissä pikselitiheyksissä?

    1. En tiennyt, että niissäkin on Pentile. Mitta siitä se voisi johtuakin, pikselit näyttäväkin kyseisissä malleissa pyöreiltä. Kiitos vastauksista 🙂

  3. 300-350€ saa käytettynä iPhone 4s. Mutta hyvä laite jos haluaa ostaa uutena:)

Kommentointi on suljettu!