Samsungin prototyyppipuhelimessa taivutettu näyttö

Johtava matkapuhelinvalmistaja Samsung toi mukanaan CES 2013 -messuille prototyyppipuhelimen, jossa on käytetty yhtiön kehittelemää Youm-näyttöä. Se on korealaisvalmistajan taipuisa kosketusnäyttö, joka on perinteistä paneelia ohuempi, kevyempi sekä kestävämpi. CES 2013- tapahtumassa se nähtiin ensimmäistä kertaa tuotteessa, vaikkakin kyseessä oli lähinnä tekniikkademo, sillä puhelimen kaltaiseksi rakennettu laite ei sisällä verkkoyhteyksiä, kameraa tai kunnollista käyttöjärjestelmää.

Prototyyppilaitteessa kosketusnäyttö kaareutuu voimakkaasti oikeassa reunassa. Kaarevuus kasvattaa hieman näytön pinta-alaa ja demolaitteessaan Samsung käyttääkin aluetta erilaisten ilmoitusten esittämiseen. Samsungin mukaan paneelin koko on noin viisi tuumaa ja tarkkuus jossain 720p-tason tuntumassa.

Taipuvia näyttöjä on odotettu kuluttajatuotteisiin jo pidemmän aikaa. Joissain yhteyksissä Samsung on jopa antanut ymmärtää, että sellainen olisi tulossa, mutta nyt nähty prototyyppi kertoo omaa kieltään siitä, että kehitystä vaaditaan vielä. Aidosti taipuvista puhelimista lienee turha haaveilla vielä muutamaan vuoteen.

Lähde: The Verge

12 kommenttia

 1. Kiitos kun käytitte sanaa ”taivutettu”, eikä ”taipuisa”(flexible), jota joka paikassa viljellään. Vaikka itse näyttö olisikin taipuisa, muiden komponenttien taipumattomuus pakottaa valmiin laitteen tiettyyn muotoon.

 2. Samsungin mukaan paneelin koko on noin viisi tuumaa ja tarkkuus jossain 720p-tason tuntumassa.
  Kai 1080p-tason näyttöresoluutiokin vielä tulee!.

  1. No haloo tää on prototyyppi! Onko suunnitteluasteen puhelimissa yleensä high-end luokan varustelut?

 3. Mites tuota pidetään kädesä, ilman että kämmen osuu näyttöön aiheuttaen painalluksia?

 4. Matti
  Katsos ylimmäistä kuvaa vähän tarkemmin,niin homaat jotain…!.Näytön kosketusalue on kuoren reunojen sisäpuolella tne…!. 🙂

  1. Juu niin varmaan olisi hieno mutta Mikkisoftalta menee ainakin 300 vuotta ennenkuin ainakaan Nokialaisiin saataisiin tätä nykyä tuollaista. Meegolla olisi ollut varmaan jopa uneksittavissa… (c:

   1. Niinpä… Mutta toivotaan että tuontapainen laite saataisiin myyntiin ennen vuotta 2040. Tuo kyllä saattaa näyttää aika uskomattomalta, mutta jos vertaa laitteita mitä oli 30 vuotta sitten ja tekniikka vielä kehittyykin koko ajan nopeampaa, joten ei se yhtään mahdotonta ole, että tuollaisia olisi jo 20 vuoden päästä…:-)

 5. Näyttää suhteellisen epäkäytännölliseltä.
  Lisäksi taivutetun reunan särmä on. Terävän näköinen joten voisi tuntua epämiellyttävältä kädessä.

 6. Nooh… Mikäli vanhoihin merkkeihin on uskominen, Apple on jo laatimassa patenttihakemusta…ja haastamassa…

 7. Kyllä pidän Nokian Kinectiä huomattavasti käytännöllisempänä ja parempana juttuna. Kunhan saisivat myyntiin. Se oli sentään taivuteltava, ei pelkästään taivutettu.

  1. Kyllä pidän Nokian Kinectiä huomattavasti käytännöllisempänä ja parempana juttuna. Kunhan saisivat myyntiin.

   Nokian menneet ajat muistaen,niin tämäkin jää proto malliksi!!. =)

Kommentointi on suljettu!