Huawei: luvassa entistäkin ohuempia puhelimia

Alcatel ei tule nauttimaan pitkään maailman ohuimman älypuhelimen valmistajana, jos on uskominen Huawein kuluttajapuolen johtajan Richard Yun uhoa Engadgetin haastattelussa. Yun mukaan kiinalaisvalmistaja tulee esittelemään helmikuun lopun Mobile World Congress -messuilla uuden P-malliston, jossa keskitytään erityisesti ohueen rakenteeseen. Tarkkoja lukuja ei paljastettu, mutta luvassa on Alcatelin 6,45 millimetriä paksua One Touch Idol Ultra -mallia ohuempi tuote.

Samalla Huawein johtaja paljasti, että kahdeksan ytimelliset suorittimet ovat tulossa älypuhelimiin vuoden toisella puoliskolla. Tässäkin asiassa tarkemmat yksityiskohdat jäivät pimentoon, mutta joka tapauksessa kiinalaisvalmistajalta on lupa odottaa kiehtovia tuotejulkistuksia vuoden 2013 aikana.

Kiinalainen Huawei on todella nousemassa haastamaan Applen ja Samsungin kaltaiset jätit älypuhelinmarkkinoilla. Aiemmin halvoista Android-puhelimistaan tunnettu valmistaja on viime aikoina julkaissut useita premium-tuotteita, joista löytyy sekä tehoa että tyyliä. Esimerkiksi Ascend D2 on varustettu 1,5 gigahertsin neliydinsuorittimella, viiden tuuman full hd -näytöllä ja 3000 milliampeerin akulla.

Lähde: Engadget

15 kommenttia

 1. En ymmärrä tätä maailman menoa nyt. Mihin ihmeeseen tarvitaan kahdeksaa ydintä!? S2 + Android 4.0.4 = toimii sulavasti. Full HD-näytöt ymmärrän jotenkin, mutta mieluummin ottaisin 4″ tai 4,27″ HD-näytöllä varustetun puhelimen. Ja sitten vielä tuo järjetön ohentelu! Ihmisen evoluutio on muodostanut kämmenemme sillä tavalla, että siihen muodostuu kuoppa esinettä puristaessa. Siispä isompiin näyttökokoihin pitäisi rakentaa paksumpi laite, jotta tuo kuoppa täyttyisi ja kännykästä saisi hyvän otteen. Pienemmillä laitteilla voisi olle ohentelua, koska ne menevät hyvin kämmenen tasaiselle osalle.

  1. Kahdeksaa ydintä tarvitaan koska se myy. Ihan samalla tavalla nokiallakin ajateltiin kun sanottiin ettei kosketusnäyttö tule yleistymään älypuhelinmarkkinoilla.

   1. Joo, myyntiähän varten nuo hullut speksit ovat, mutta tuntuu niin järjettömältä…

    1. Voihan niillä ajella Quadranttia ja kasvattaa digipiliä tuloksilla 😛

  2. No niitä 8 ydintä tarvitaan esimerkiksi akun kulutuksen pienentämiseen ja kyllä monet toiminnot tavitsevat todella paljon laskentatehoa jos se halutaan tehdä mahdollisimman nopeasti. Esim. Videoiden muokkaus suoraan puhelimessa. S2 Joskus muokkasin niitä videoita, niin siinä meni aivan tolkuttoman kauan—>ei mitään järkeä.

   1. Kyllä iPhonella muokkaa nopeasti, sujuvasti ja monipuolisesti videoita ilman kahdeksaa ydintäkin.

    1. Kyllä S2 muokkas todella nopeesti jos video vaan oli tarpeeksi lyhyt.

 2. ”Kiinalainen Huawei on todella nousemassa haastamaan Applen ja Samsungin kaltaiset jätit älypuhelinmarkkinoilla.”

  Kunhan panostaisivat myös softapuoleen yhtä paljon.

  1. Kunhan eivät panostaisi softaan vaan tarjoisivat Vanilla Androidia niin he saisivat rahani välittömästi.

 3. Mä taas haluaisin hyvän 3,5 tuuman näytöllä olevan puhelimen. Motorola defy on oikean kokoinen ja resoluutio on hyvä, mutta oikeastaan muuta hyvää siinä ei ollutkaan. Pitäisi vielä koittaa jollain epävirallisella soft alla, jos sellainen toimisi. Paksuudellakaan ei ole väliä, mieluummin sellainen joka sopii käteen kuin liian ohut.

  1. Itse olen pitänyt Lumia 800:sesta.
   Näyttökoko on sopiva.
   Sopii hyvin käteen
   Pidän käyttiksestä. Se on sulava eikä nyi. Vielä, kun tulee WP 7.8, niin puhelimessa on kaikki mitä voin toivoa

   1. Kun on tottunut 4.8″ näyttöön, niin tuo 4″ WVGA voi olla pelkkään puhelinkäyttöön toimiva ja käteensopiva, mutta netti- ja mediakäyttöön säälittävän pieni. Ja puhelimen osuus tästä touhusta on enää murto-osa.

    1. Kun on tottunut 5.3″ näyttöön, niin tuo 4″ WVGA voi olla pelkkään puhelinkäyttöön toimiva ja käteensopiva, mutta netti- ja mediakäyttöön säälittävän pieni. Ja puhelimen osuus tästä touhusta on enää murto-osa.

     *fix-d

    2. Ööö. Väitinkö vastaan?
     Kerroin vain mistä pidän Lumia 800:ssa ”kyläsepälle”.

 4. Samaa mieltä Eemelin kanssa. Isoa on toki kiva käyttää (hih hih), mutta ärsyttävä kantaa mukana.

Kommentointi on suljettu!