Lupaava alku: kehittäjät lisäsivät 15 000 sovellusta BB10:lle vajaassa kahdessa päivässä

Muutosten kourissa taisteleva kanadalainen RIM valmistautuu uuden BlackBerry 10 -alustansa debyyttiin. Yhtiön on määrä esitellä ensimmäiset alustaan pohjautuvat laitteet 30. tammikuuta. Luvassa on mitä todennäköisimmin ainakin täysin kosketusnäyttöön pohjaava malli, mutta yhtiölle perinteikkään QWERTY-laitteenkaan julkaiseminen alkurytäkässä ei ole täysin pois suljettu asia.

Täysin uutena alustana BlackBerry 10 kohtaa tutun ongelman: kehittäjät on saatava innostumaan ekosysteemistä. Ilman kunnollista sovellustarjontaa nykypäivän älypuhelinmarkkinoilla on lähes mahdotonta menestyä.

Kanadalaisvalmistaja näyttää saaneen BB10:n ympärille mukavan kuhinan, sillä kehittäjät ovat lisänneet alustalle vajaassa kahdessa päivässä 15 000 sovellusta. Sitä voidaan pitää erittäin kunnioitettavana määränä. BlackBerry 10 -laitteiden sovellustarjonnan onkin lupa odottaa olevan kohtalaisen kovalla tasolla heti ensimmäisten puhelinten saapuessa myyntiin.

RIM on tehnyt kovasti työtä sovellustarjonnan eteen. Se on järjestänyt muun muassa tapahtumia, joissa kehittäjiä on kannustettu tuomaan sovelluksena BB10:lle. Lisäksi tarjolla on ollut riihikuivaa rahaa sekä kehittäjälaitteita.

Lähde: The Verge