Nokia tuo langattoman latauksen kahviloihin

Langaton lataaminen ei ole ainoastaan kotiin sijoitettava alusta, jossa oman puhelimen voi kätevästi ladata. Se on osa laajempaa konseptia, jonka hyödyt tulevat esille tekniikan yleistyessä. Nokia on sisäistänyt tämän ja syyskuussa The Coffee Bean & Tea Leaf -kahvilaketjun kanssa aloitettu yhteistyö langattoman lataamisen parissa on tuottanut ensimmäisen hedelmänsä: Las Vegasin The Venetian Casino -hotellin The Coffee Bean & Tea Leaf -kahvilaan on tuotu tuki Qi-tekniikalle.

Kahvilan pöytiin on integroitu langattomat latausalustat, joissa asiakkaat voivat juomia ja syötäviään nauttiessaan ladata puhelintaan. Tämä on hyvä tapa vähentää riippuvuutta laitteen akkukestosta, kun virtaa puhelimeen saa huomaamatta vaikkapa kahvitauolla. Tässä onkin oikeastaan koko tekniikan keskeinen idea.

Nokia aikoo laajentaa yhteistyötään ja tuoda langattoman lataamisen osaksi muitakin The Coffee Bean & Tea Leaf -ketjun liikkeitä Yhdysvalloissa.

Tuki langattomalle lataamiselle on sisäänrakennettuna Lumia 920 -puhelimessa. Lisäksi se on saatavissa Lumia 822-, Lumia 820– ja Lumia 810 -puhelimiin erillisillä takakuorilla. Tekniikka löytyy myös muun muassa Android-pohjaisesta Nexus 4:stä.

Lähde: Nokia Conversations

15 kommenttia

 1. Tätä on innovointi. Edistystä! Hienoa Nokia!
  Saattaa kuitenkin mennä hetki että saadaan Suomeen. Mutta silti. Tämä on edistystä.

 2. Juuri näin! Monet langatonta latausta väheksyvät ihmettelevät, mitä iloa on siitä, että ne viimeiset muutamat millimetrit ovat langattomia. Tämä on juuri sen hyöty. Toivottavasti tulevaisuudessa näitä löytyy myös lentokentiltä, junista, ravintoloista ym.

 3. akkujen milliampeeritunnit menettäisivät merkityksensä jos niitä voisi ladata suoraan operaattoreiden verkosta tai pilvestä.

  onkohan tällainen tekniikka edes teoriassa mahdollinen?

  t. osakkeenomistaja

  1. Kyllä käytännössä, mutta hyötysuhde olisi negatiivinen. Ehkä joskus hamassa tulevaisuudessa 😀

 4. Eikö akku vahingoitu, kun sitä ladataan vain vähän kerrallaan?

   1. Ainakin NiCd-akkujen aikana akku menetti nopeasti energianpitokykynsä, jos sitä latasi miten sattuu.
    Onko sama ongelma nykyäänkin?

    1. Itselläni ei ole mitään tietoa nykyajan akuista, mutta iPadia ja Lumia 800 lataillessani en ole huomannut mitään normaalista poikkeavaa

    2. Tokihan akuilla joku määrä on mitä ne latauskertoja kestää, mutta ei se taida ihan helposti vastaan tulla?

    3. Lisäksi tuli mieleen että langattomasti latausvirrat jäävät pienemmiksi, ja täten ei ”kuluta” akkua niin paljoa. MuTua hyvin pitkälle 🙂

    4. Joo ennenhän piti aina käyttää tyhjäks ja taas ladata ihan täyteen, että akku pysy kunnossa. Nuo nykyakut on sen verran hyviä, että todennäköisesti ei laitteen käyttöiän aikana ehdi huomaamaan juuri mitään eroa.

 5. Akku kestää varmasti sen ajan mitä se sinun ihana androikin, kunnes tulee taas uusi superhyperoled 12 ydin tehogalaksi.

  1. Minulleko vastasit?

   Itselläni on Nokia taskussa, että ei siitä pelkoa.

 6. Jos tuon saisi vielä niihin Starbucks-kahviloihin ja siiyä mainoksia, niin olisipa kova juttu! 😀 Mutta hyvä näinkin 😀

 7. li-ion akku nimenomaan kestää sen että lataa ns. kesken kaiken käytön. Toisin kun Ni-MH akkuhan piti aina syväpurkaa ettei ns. muisti ilmiötä synny. Li-ion akun kesto ei ole latauskertoihin verrannollinen vaan siihen että nykyakkujen kuoret on muovia ja päästävät kosteutta läpi jota li-ion ei kestä vähääkään. Li-ion akkuahan ei sais syväpurkaa vaan sehän saattaa pahimmassa tapauksessa tuhota koko akun.

Kommentointi on suljettu!