Videolla: Sony Xperia Z ja Xperia ZL

Japanilainen Sony pyöräytti vuoden 2013 käyntiin tärkeillä tuotejulkistuksilla. Yhtiö esitteli heti kärkeen portfolioonsa uuden lippulaivan sekä sille mielenkiintoisen sisarmallin. Kyseessä ovat tietenkin CES:ssä virallistuksensa saaneet Xperia Z ja Xperia ZL.

Lippulaivan viitan harteilleen saa Xperia Z, joka pyrkii olemaan kovan luokan premium-älypuhelin. Siitä löytyy viiden tuuman full HD -kosketusnäyttö, Android 4.1 -käyttöjärjestelmä, 1,5 gigahertsin neliydinsuoritin sekä lasipinnoite, joka suojaa laitetta edestä, takaa ja sivuilta. Kaiken lisäksi se on vedenkestävä ja paksuudeltaan ainoastaan 7,9 millimetriä.

Uutuuden sisarmalli, Xperia ZL, keskittyy optimoimaan käytössä olevan pinta-alan ja kaventamaan näyttöä ympäröivät kehykset mahdollisimman olemattomiksi. Se on Xperia Z -mallia 7,4 millimetriä lyhyempi ja 1,7 millimetriä kapeampi. Paksuutta on tosin tullut 1,9 millimetriä lisää. Xperia ZL ei ole vedenkestävä, mutta muutoin sen ominaisuudet ovat yhteneväiset lippulaivan kanssa.

Sony Xperia Z saapuu markkinoille tammi-maaliskuun aikana. Sisarmallin saatavuus tulee olemaan rajoitetumpaa ja sen saapuminen esimerkiksi Suomeen on vielä suuri kysymysmerkki.

Lähde: pocketnow.com