Lumia 920 -pula vaivaa Suomea

Marraskuun lopulla Suomessa kauppoihin rynnistäneen Lumia 920:n saatavuus on edelleen heikkoa, kertovat teleoperaattorit. Nokia ei kykene toimittamaan laitteita lähellekään halutulla vauhdilla, sillä odotusajat lippulaivan kohdalla voivat nousta viikkoihin. Hajakappaleita saattaa hyvällä lykyllä löytää myymälöiden hyllyiltä, mutta jos haluaa juuri tietyn värimallin kannattaa asiakkaan varautua odottamaan.

Toimitamme edelleen joulumyynnissä myytyjä puhelimia tilaajille sitä mukaa, kun saamme niitä itsellemme. Tämä tarkoittaa sitä, että jos nyt tilaa Lumia 920:n joutuu tietenkin jonon hännille”, kertoi DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko Talouselämälle.

Elisalla pulaa on erityisesti valkoisista ja mustista malleista, kertoi yhtiön liittymäliiketoiminnasta vastaava johtaja Henri Korpi. DNA:lla pulaa on puolestaan ollut keltaisesta versiosta.

Nokia ei ole suostunut kommentoimaan heikon saatavuuden syitä. Kuukausia jatkuva heikko saatavuus on kuitenkin huono merkki ja vaikeuttaa Nokian nousua markkinoilla. Yhtiö myi vuoden 2012 viimeisellä neljänneksellä 4,4 miljoonaa Lumiaa, joka on Nokian ennätys, mutta kokonaisuutena edelleen varsin vaatimaton lukema.

Huono saatavuus näkyy myös maailmalla. Best Buyn ja Amazonin verkkokauppoja selaamalla voi huomata, että monet värimallit on Lumia 920:n osalta loppuunmyytyjä. Lisäksi muiden varianttien osalta saatavuus lasketaan muutamissa kappaleissa.

Lähde: Talouselämä

14 kommenttia

 1. Nokia on kyllä sanonut että huono saatavuus johtuu komponenttipulasta.

 2. Onneksi olen jo saanut omani. Väri on musta. JA OLI MUUTEN ODOTTAMISEN ARVOISTA!!!

 3. Tuli ostettua, mutta oli kyllä suuri pettymys. Annoin vanhimmalle pojalle ensimmäiseksi älypuhelimekseen. Palasin takaisin samsung GIII käyttäjäksi. Huomattavasti parempi käytettävyydeltään ja mikä parasta niin kevyempi ja ohuempi. Lumia 920 kelpaa veneen ankkuriksi paremmin,kuin puhelimeksi..

  1. Kyllähän Nokia Lumia 920 on käytettävyydeltään ja tekniikaltaan paljon edellä Samsung Galaxy S3:a enkä ollenkaan ymmärrä niitä, jotka tuovat esiin argumentit painosta ja ohuudesta – 50grammaa ei tunnu yhtään missään eikä 2-3mm paksuuseroa huomaa kuin paperilla. Polykarponaatti-kuori on paljon kestävämpi (sitä käytetään mm. luodinkestävissä laseissa) kuin S3:n alumiinikuori, joka naarmuuntuu paljon helpommin kuin Lumia 920:n kuori, jossa lisäksi naarmut ei juuri näy koska materiaali on läpivärjätty. Itse olen havainnut, että Windows Phone 8 on paljon järkevämmin toteutettu kuin Android-käyttis (kokemusta on Android 4.0 käyttiksestä) eli se on huomattavasti yksinkertaisempi rakenteeltaan ja asiat löytyy helpommin kuin Androidista eikä ylimääräistä säätämistä ole niin paljon.
   Lumia 920 vs Samsung GS3 tekniikassa Nokia vie voiton mm. 1) Parempi näyttö (2.4x nopeampi Lagom testin mukaan, voi käyttää hanskat kädessä, tukee 60FPS) 2) 3kpl HAAC (High Amplitude Audio Capture) mikrofoneja, jotka kykenevät tallentamaan häiriötöntä ääntä basson kera myös kaikkein äänekkäimmissä musiikkitapahtumissa vs. S3:ssa on nonHAAC-mikit ja ääni on usein säröytynyttä ja se ei pysty tallentamaan matalia bassoääniä. 3. OIS (Optical Image Stabilizion)-teknikka kameran linssin mekaanisessa tasapainotuksessa, joka mahdollistaa korkealaatuiset valokuvat hämärässä ja tasapainottaa videokuvaa vs. S3:ssa on vain ohjelmallinen stabilointi, joka ei auta hämäräkuvauksessa eikä juurikaan tuo näkyvää hyötyä videoiden tasapainotuksessa.

   1. Kyllä se varmaan jonkin C2-05:n jälkeen tuntuu ihan hienolta peliltä :=)

 4. ”Yhtiö myi vuoden 2012 viimeisellä neljänneksellä 4,4 miljoonaa Lumiaa, joka on Nokian ennätys, mutta kokonaisuutena edelleen varsin vaatimaton lukema”.

  Nokia voisi valmistaa todellisen lippulaivapuhelimen, jonka hinta-/laatusuhde olisi sellainen, että persaukisten valitukset myyntimääristä loppuisivat.

  Bugatteja (auto) valmistetaan vuodessa noin 50 kpl. Se on nopein, tehokkain ja kallein sarjavalmisteinen auto tällä hetkellä. Sen valmistaminen on kuitenkin taloudellisesti erittäin kannattavaa.

  Nokialta puuttuu edelleen todellinen lippulaivamalli, joka nostaisi brändin arvostusta ja haluttavuutta. Valmistusmäärillä sitä ei saavuteta vaan tuotteella, joka ei ole kaikkien saatavilla mutta kaikki sitä himoitsee.

  t. osakkeenomistaja

  1. Olet oikeassa.

   Nokialla pitäisi olla puhelin, joka maksaa 2000€. Siinä pitäisi olla aivan poikkeuksellisia ominaisuuksia. Kahdeksan ydintä tai full hd ei riitä. Myöskään mitkään jalometallit tai -kivet eivät tulisi kyseeseen.

   1. aivan… ei timantteja, ei kalliita erikoismetalleja.

    alumiinia, rosteria, lasia tms.

    paras mahdollinen näyttö. kaikki ominaisuudet ”poikkeuksellisia”.
    samoilla ominaisuuksilla/muotoilulla kaksi eri kokoa, esim: 4,8″ ja 5,8″.

    hinnat: 4,8″-näytöllä 1600 € ja 5,8″-näytöllä 2000 €.

    osakkeenomistaja

  2. Muuten samaa mieltä, mutta kallein ja nopein sarjavalmisteinen auto on jo aika pitkään ollut Agera R. 😛

   1. Mikä on nopein auto riippuu radasta. Onko pelkkää suoraa vai paljon mutkia…

    1. Ohi aiheenhan tämä jo menee ja pahasti, mutta yleensä nopeimmasta puhuttaessa viitataan siihen huippunopeuteen, eli pelkkää suoraa.

   2. kyllä se bugatti veyron vaan yhä edelleen on nopein eikä mikään ruottalaine

 5. Joonas,Matti ja droid.Pysykää nyt aiheessa!!!.

Kommentointi on suljettu!