Galaxy Note III tulee 6,3 tuuman näytöllä?

Eikö näyttöjen koon kasvulla ole rajaa? Tältä tilanne ainakin viimeisen parin vuoden aikana on näyttänyt. Useat valmistajat ovat määrätietoisesti kasvattaneet huippumalliensa näyttökokoja mallista toiseen. Meno tulee ainakin Samsungin osalta jatkumaan, jos huhuja on uskominen.

Viimeisimmät huhut kertovat Galaxy Note III:n tulevan huimalla 6,3 tuuman kosketusnäytöllä. Ensimmäinen malli sisälsi 5,3 tuuman paneelin ja toinen 5,5 tuuman näytön. Luvassa olisi siis erittäin merkittävä loikka ylöspäin. Ehkäpä ero tulevaa Galaxy S IV -malliin halutaan pitää tarpeeksi selkeänä, sillä siitä odotetaan löytyvän viiden tuuman kokoinen näyttö.

Kuuden tuuman näytöt ovat tähän asti olleet mobiilimarkkinoilla melkoisia harvinaisuuksia. CES 2013 -messuilla tilanne kuitenkin sai muutoksen, kun Huawei esitteli 6,1 tuuman paneelilla varustetun Ascend Maten. Voisiko tämän kokoluokan laitteilla todella olla kysyntää?

Uutuusmallin sisälle Samsungin odotetaan ujuttavan hiljattain esittelemänsä Exynos 5 Octa -piirisarjan, jossa on kahdeksan suoritinydintä. Neljä niistä on tehokkaita Cortex-A15-ytimiä ja toiset puolet energiaystävällisiä Cortex-A7-ytimiä kevyempiä tehtäviä varten.

Huhun mukaan Galaxy Note III esitellään toisen vuosipuoliskon aikana.

Lähde: Phone Arena

15 kommenttia

 1. ”Voisiko tämän kokoluokan laitteilla todella olla kysyntää?”

  Kyllä voi. Tässä olisi pieni tabletti mobiiliominaisuuksilla. Joku voisi väittää, että kyseessä olisi liian iso kännykkä ja liian pieni tabletti, mutta itse uskon että laitteelle olisi kysyntää.

  1. Olen juuri tätä mieltä. Liian iso puhelin, mutta liian pieni tabletti.

 2. Langattomalla hands freellä on hyvä puhelimena,mutta muuten näytön osalta ns.pikku hybridi tabletiksi!.

 3. Ei kehtaa käyttää puhelimena, mutta on niin pieni tabletiksi.

  Eemeli puhuu asiaa.

  Sais lakkauttaa noi notet, kun s4:stakin tulee jo liian iso.

  1. Tai sitten markkinat menee vain tähän suuntaan, ja eräs valmistaja on tapansa mukaan todella myöhässä.

 4. Mulla on Note II, enkä enää pienempinäyttöistä tahtoisi taskuuni. Tosin tämä on jo niin iso näyttöinen vekoitin, että alkaa olemaan niillä rajoilla onko yhden käden käyttö enää mukavaa. Vielä pystyy käyttämään, mutta yhtään ei saisi kasvaa tästä.

 5. Puhelimen kokoraja tulee siinä vaiheessa vastaan, kun se ei normijantterin taskuun mahdu. Turha sitä on sen enempää spekuloida. Itselläni menee muitta mutkitta Note 2, kasvuvaraakin on vielä jonkinverran. Näytön koko on muutenkin typerä vertauskohde, jos ”reunoilla” on tilaa mistä napsia.

 6. Raja menee siinä, kun normijantteri ei enää osta.

 7. Toivottavasti huhut pitää paikkansa ja tulee noin isolla näytöllä. Kyllä itse ainakin siinä vaiheessa vaihdan note II tohon. Ennen note II ostoa tuntui että 5,5 tuuman näyttö on liian iso, mutta hyvin nopeasti siihen tottui ja nyt tuntuu että vois olla isompikin.

 8. Eka samsungi oli s2 joka oli iso siihen aikaan. Sitten kun s3 tuli kauppoihin pidin sitä liian isona ja notea naurettavan isona. Joulukuussa ostin itselleni note 2, koska monet arviot oli sanoneet että siihen kokoon tottuun ja siihenhän tottui. Nytten tuntuu tyttöystävän s3 pieneltä puhelimelta. Normaalien farkkujen taskuissa puhelimen kanssa ei ole ollut mitään ongelmaa pikemminkin kasvu varaa. En tiedä sitten kuinka pieniä muitten taskut jos sanovat puhelinta liian isoksi taskuun. Isolta näytöllä on mukava surffata netissä ja katsoa videoita. Ei oo notesta itellä mitään pahaa sanottavaa.

 9. Eikös puhelimelle hyödyllisempi ominaisuus oo, et se mahtuu käteen eikä vaan, et sen mahtuu sulloon sinne taskuun. vaikka mikäs siinä, jos puhelin ei päivän mittaan edes soi tai ei muuten vaan kiinnosta vastata puheluihin. onhan siinä tekosyy sille tyttöstävälle, ku se kysyy ”mikset säöä vastaa mullle ikinä?”

 10. Käytän puhelinta ammatikseni todella paljon. Autoa ajelen 40-50 000km vuodessa joten liikun paljon. Näytön koko 5,3″. Pienempään en vaihda enää milloinkaan. Puheluiden/tekstiviestien/s-postin lisäksi netti ja asiakaskorttisovellus toimii puhelimessani loistavasti paikassa kun paikassa ja näytöstä näkyy tarpeeksi kerralla. Mahtuu puvun povitaskuun eikä pullota kuten entinen puhelin. Aina ei tarvitse avata / kantaa mukana läppäriä kun pitää hakea tietoa tai näyttää tuotteita.

Kommentointi on suljettu!