Nokian ohjeilla printtaat 3D-tulostimella uudet kuoret Lumia 820:lle

Matkapuhelinvalmistaja Nokia näkee suuria mahdollisuuksia 3D-tulostimissa. Yhtiön mukaan teknologialla on mahdollisuus nousta samanlaiseksi maailmaa mullistavaksi tekijäksi mitä matkapuhelimet ja Internet ovat olleet. Nyt Nokia julkaiseekin ensimmäisen matkapuhelinvalmistajana yksityiskohtaiset ohjeet omien kuorien tulostamiseen Lumia 820 -puhelimelle.

Nokian julkaisemat dokumentit sisältävät tarkat asetukset, joiden perusteella on mahdollista tulostaa kuoria yhtiön puhelimelle. Samalla Nokia neuvoo hyödyllisiä tekniikoita operaation toteuttamiseksi sekä esittelee työhön sopivia materiaaleja.

Nokian John Kneelandin (Community & Developer Marketing Manager) vision mukaan tulevaisuudessa niin sanottu modulaarisuus tulisi kasvamaan ja puhelimia voitaisiin kustomoida nykyistä laajemmin. Yhtiöt voisivat rakentaa omia kokonaisuuksiaan Nokian puhelinten ympärille. Lisäksi kuluttajat saattaisivat tehdä osan muutoksista suoraan kotonaan.

3D-tulostimet ovat jo laajasti käytössä tuotekehittelyssä ja esimerkiksi Nokia käyttää teknologiaa prototyyppien rakentamiseen. Sen avulla saadaan nopeasti aikaan tarkka ja käsinkosketeltava malli suunnitteilla olevasta laitteesta. Koteja 3D-tulostimet eivät ole vielä valloittaneet, sillä ne ovat kookkaita ja hintavia. Aika näyttää, tuleeko 3D-tulostimista vuosien saatossa myös osa kotien laitteistoa.

Nokian julkaisemat dokumentit ja löytyvät seuraavien linkkien takaa:

Alla lyhyt video 3D-tulostiminen toiminnasta.

Lähde: Nokia Conversations

13 kommenttia

 1. Nokia on selvästi hyvin innovatiivinen yritys! Hyvä idea Nokia! Juuri näin maailmaa uudistetaan! 😀

 2. Aivan samaa mieltä TheManin kanssa.

  Sääli jollei Nokia nouse…

  Ei Samsung oo tehny mitää innovatiivistä…

  Nokia kärkeen.

  1. Olen aivan samaa mieltä.
   Tämä on tulevaisuutta! 🙂

   1. Täälläkin samaa mieltä, Nokian uusi nousu on jo alkanut!

  2. Joo ei ole: Smart Stay, Multiview ja kaikki muut liikkeeseen ja eleisiin perustuvat toiminnot, Wacomin tekniikkaan perustuva kynäohjaus..
   Nokia erottautuu oikein värikuorilla. Nokian nousu on varmasti alkanut, mutta mihin se riittää. Aika näyttää. Matka on ainakin pitkä.
   Vaatinee muuten kohtuu laadukkaan 3D tulostimen että saa istuvan ja paikallaan pysyvän kuoren tulostettua. Muut valmistajathan ei halutessaan voi julkaista kuoriensa mittoja?

   1. Ööö. Entä sitten? Nyt puhuttiin Nokian kuorista.

    1. Ai, luulin että Oipe yritti fleimata jotain Nokia & Samsung sotaa taas vaihteeksi.

 3. henkilökohtaisesti toivon toki että nokia nousisi nykyisestä suostaan ylös mutta niin kauan kun pilaavat puhelimensa windows phonella niin en nokialaista osta, mutta jos olisi olemassa jokin nokia lumia 920 versio joka olisi varustettuna androidilla niin olisin ostanut sen heti.
  n9 ja meego siinä oli todelliset hitin ainekset mutta kun ei se elopille kelvannut niin sinne vaan nokia yhdeksi microsoftin osastoksi vaan muiden sekaan.

 4. Tohon 3d tulostukseen liittyen, kun se yleistyy kotikäyttöön asti, niin rupeaa tuotepiratismi kukoistamaan. Porukka tulostelee kotona esim: Eero Aarnion suunnittelemia muovisia lamppuja yms. Siinä on ”teostolla” hommaa yrittää pysyä piraattien perässä 🙂

 5. Kotimainen 3D-tulostimien laitevalmistaja nimeltä miniFactory on näköjään tehnyt myös oman tulostuksensa kuorista. Kantsii googlettaa ja käydä lukees niiden blogikirjotus.

 6. mua vähän epäilyttää että kovin monella ihmisellä ei ole varaa hommata xxxxx hintasta tulostinta että saa nokiaan tehtyä kuoret. ja ne kellä on vraa siihen niin ne tuskin tarvii nokian apua siihen että saa tehtyä noksuun sopivia kuoria.

  1. Tuo idea onkin siinä, että tulevaisuudessa tuo voisi ola arkipäivää

Kommentointi on suljettu!