Sony lupaa päivittää Xperia Z:n pikimmiten Android 4.2:een

Japanilainen Sony vahvistaa virallisessa blogissaan, että hiljattain julkaistu ja ensimmäisen vuosineljänneksen aikana myyntiin saapuva Xperia Z tullaan päivittämään nopealla aikataululla uusimpaan Android-versioon. Puhelin saapuu Android 4.1:llä, mutta valmistaja lupaa Android 4.2 -päivityksen olevan saatavilla laitteelle pian sen rantauduttua kauppoihin.

Paljon huomiota osakseen kerännyt Xperia Z on uuden sukupolven lippulaiva. Se tulee kilpailemaan kovassa sarjassa, joten menestystä ei voida pitää itsestäänselvyytenä. Aika on kuitenkin sen puolella, sillä Xperia Z ehtinee kauppoihin hyvissä ajoin ennen muiden merkittävien valmistajien Mobile World Congress 2013 -messuilla helmikuun lopussa julkistamia uutuuksia.

Sony Xperia Z rakentuu lasipintojen, viiden tuuman full hd -kosketusnäytön sekä 1,5 gigahertsin neliydinsuorittimen varaan. Puhelimen näyttö hyödyntää japanilaisvalmistajan Sony Mobile BRAVIA Engine 2 -tekniikkaa. Takana komeilee 13 megapikselin kamera, joka tallentaa myös 1080p-videokuvaa. Tukeepa laite NFC:tä ja sisältää jo pienoiseksi harvinaisuudeksi älypuhelimissa muodostuneen FM-radion.

Lähde: Sony

8 kommenttia

  1. Jos vaihdan Nokia WP:tä joskus pois, androideista en muuta voi ajatellakaan kuin japsirautaa, Sonya. Vrt. esim. akun kesto.

  2. Sony tekee kyllä hienoja Android-puhelimia… Ne eivät ole mielestäni tylsän näköisiä. Tässäkin on värejä ja etupaneelissa on sopivasti yksityiskohti, mutta muuten se lienee täysin musta näytön ollessa pois päältä. Ja pisteenä i:n päällä on tuo virtanäppäin 🙂

  3. Muotoilun vuoksi olen aina näitä ostanutkin – ensin oli Ericsson, sitten Sony Ericsson ja nyt Sony 🙂

  4. Mikähän tulee olemaan tuon XperiaZ:n hinta Suomessa? Kiinnostaisi kyllä kovasti
    jos on hinnoiteltu kohtuullisesti, tosin Sonyn huippumallihan tuo on eikä varmasti ale-malleja.

  5. Aika kallishan se on, 700 euron huonommalle puolelle menee.

      1. Joo, ei tuo hinta kyllä ensimmäiseksi vaihtoehdoksi saa tuota kännykkää… Tosin en muista nähneeni Lumia 820:a juuri koskaan niin kalliilla kuin sen suositushinta oli, joten tuokin varmaan halpenee pian.

Kommentointi on suljettu!