Kuvissa HTC:n tuleva M7-lippulaiva?

Taiwanilaiselta HTC:ltä odotetaan uutta lippulaivaa älypuhelinmallistoon helmikuun lopussa Mobile World Congress 2013 -messuilla. Viime vuoden tapahtumassa nähtiin One X ja nyt luvassa on mitä ilmeisimmin kuvissa esiintyvä laite, joka tunnetaan tässä vaiheessa nimellä M7.

Uutuuden pitäisi perustua 1920 x 1080 pikselin kosketusnäyttöön. Paneelin kokoa joudutaan vielä hieman arvailemaan, mutta viiden tuuman ohessa ilmoilla on liikkunut mahdollisuus 4,7 tuuman kokoisesta näytöstä. Jos näyttö on todella 4,7 tuumaa, olisi M7:lla kokonsa puolesta pienoinen kilpailuetu muihin full hd -puhelimiin nähden.

Puhelimen ohella verkkoon on levinnyt kuvia HTC:n uudesta käyttöliittymästä, joka kantanee mallimerkintää Sense 5.0. Se on tyyliltään selvästi yhtiön nykyistä ratkaisua yksinkertaisempi ainakin graafisen ilmeensä osalta.

Itse puhelin on tyyliltään varsin tavanomainen. Monet ovat kuitenkin huomanneet, että taiwanilaisvalmistaja on pyöritellyt näytön alareunan painikkeet uuteen järjestykseen: takaisin, valikko ja koti. Muutoin rakenteessa ei vaikuttaisi olevan mitään erikoista. Päämateriaalina vaikuttaisi toimivan muovi.

Lähde: Android Police

8 kommenttia

 1. Vähän saman tyylisen näköinen kuin Windows phone 8x

 2. Tulee olemaan kesän aikana kovaa kilpailua noiden Full HD puhelimien(tai yleensä lippulaivamallien) kanssa, kun niitä tullaan näkemään ainakin HTC, Samsung, Lg, Sony ja ehkä myös Nokia ja Apple(tai no applellahan on retina).

   1. Niin ja nokia lumia 920 käyttökin on tarkempi kuin applen retina

 3. ”Päämateriaalina vaikuttaisi toimivan muovi.”

  Materiaali on staattinen asia, eli ei se ”toimi”. Joskus taattisestakin asiasta voi puhua (ontuen) ”toimivana” jos viitataan tehtävään, esimerkiksi ”tukena toimiii”, mutta tässä tapauksessa ei ole kysymys edes siitä. Siis: päämateriaalina vaikuttaisi olevan muovi.

  1. Onko nyt parempi olo? Mitä jos pysyisit aiheessa, kaikki taisi ymmärtää tuon lauseen merkityksen. Blogin tyylin ei tarvitse olla äidinkielen esseen tasoista.

   Kyllä tuntuu nyt vaikealta erottautua Android maailmassa. Taitaa Nokia tehdä ainoita mielenkiintoisia puhelimia nykyään.

   1. @ Matti:

    Heikkoa näyttää tuo aiheessa pysyminen olla itselläsikin. Havaitsit jotain, mikä ei sinua miellyttänyt, ja heti piti päästä kommentoimaan aiheesta välittämättä. Onko nyt hyvä olo? 😉

    Vaikka yllä oleva kommenttini ei kosketa artikkelin aihetta, koskee se kuitenkin tätä artikkelia, ja kommentin aihe on mielestäni tärkeä – erityisesti niille, jotka eivät ymmärrä sen tärkeyttä (vink vink).

    ”Olla” tarkoittaa olla, ja ”toimia” tarkoittaa toimia, eikä näitä kahta ole syytä sekoittaa keskenään. Kyse ei ole mistään kielen hienovirittelystä vaan kielen yhdestä kantavasta perustasta: sanojen tarkoituksista. Esille ottamassani kohdassa kirjoittajan tarkoitus on helppo ymmärtää, mutta jossain toisessa yhteydessä ehkä ei.

    Et varmaankaan pidä esimerkiksi Tekniikan maailmaa minään kielellisesti hienostelevana julkaisuna, mutta siinä lehdessä tällainen virhe tuskin pääsisi painoon asti. Lehdessä epäilemättä ymmärretään, että kieli on työkalu, ja työkalut on syytä pitää huollettuina ja täsmällisesti toimivina, jotta niiden kanssa saa tehtyä sen mitä aikoo.

    On paikka, jossa sanoja saa mielellään käyttää väärin: huumori. Iso osa huumorista perustuu siihen, että sanoja käytetään enemmän tai vähemmän niiden oikeasta tarkoituksesta poikkeavalla tavalla. Näin syntyy kaikenlaista hauskaa vitseistä arkisiin pikku sukkeluuksiin. Täsmällisyys asiapuheessa ei siis tee kielestä tylsää, vaan päin vastoin huumori paranee, kun kontrasti täsmälliseen puheeseen kasvaa. Me tarvitsemme huumoria, ja huumori tarvitsee rinnalleen ja kasvualustakseen täsmällisen kielen.

Kommentointi on suljettu!