Microsoft työstää DAV-tukea WP:lle taatakseen yhteensopivuuden Googlen palveluihin

Tammikuun loppu lähenee. Samalla se tarkoittaa loppua Googlen Microsoft Exchange ActiveSync -tuelle. Hakukonejätti ilmoitti asiasta joulukuussa ja kertoi siirtyvänsä käyttämään kokonaisuudessaan IMAP-, CalDAV- ja CardDAV-standardeja. Ne tarjoavat Googlen mukaan saumattoman synkronointikokemuksen avoimin standardein.

Googlen ilmoitus iski pahiten Microsoftiin, jonka Windows Phone -alusta ei tue CalDAV- ja CardDAV-standardeja. Asia tullaan kuitenkin korjaamaan tulevaisuudessa, kertoo The Verge. Kyseessä on tärkeä ominaisuus, sillä se takaa kalenterien ja yhteystietojen synkronoitumisen jatkossakin Windows Phone -laitteisiin.

Tilanne ei ole kuitenkaan täydellinen katastrofi, sillä Google ei tule leikkaamaan Microsoft Exchange ActiveSync -tukea nykyisiltä käyttäjiltä. Tammikuun 30. päivästä eteenpäin kalenterien ja yhteystietojen synkronoiminen uusille käyttäjille Googlen palveluiden kautta kuitenkin hankaloituu huomattavasti.

Microsoft ei ole vielä virallisesti informoinut työstävänsä Windows Phonelle tukea DAV-standardeille. Niinpä sen aikataulusta ei ole vielä tarkempia tietoja.

Lähde: The Verge

3 kommenttia

  1. Noinhan se ’kiltti poika’ pissaa… Taipuu se MS:säkin kun on pakko 🙂

  2. Microsoft työstää DAV-tukea WP:lle taatakseen yhteensopivuuden Googlen palveluihin.
    Toivottavasti Google on tässäkin asiassa ovelampi ja pystyy tämänkin estämään. 😉

  3. Google tuntuu nyt vievän näissä käyttöjärjestelmäjutuissa 100-0 🙂

    Vihdoinkin saadaan jotain uutta sen vanhan Microsoft konseptin tilalle. Jes!

Kommentointi on suljettu!