Mozilla esitteli kaksi Firefox OS -kehittäjälaitetta

Ohjelmistoyhtiö Mozilla on tosissaan kehittelemänsä Firefox OS -mobiilialustan kanssa. Alustan etenemistä tukemaan se on esitellyt yhteistyössä Geeksphonen ja Telefonican kanssa kaksi kehittäjälaitetta: Keon ja Peak.

Kumpikaan kehittäjäpuhelimista ei häikäise ominaisuuksiltaan. Se ei ole tarkoituskaan, sillä Mozilla on kertonut suuntaavansa käyttöjärjestelmänsä ainakin alussa edullisemman hintaluokan laitteisiin. Kehittäjälaitteiden perusteella se tulee kamppailemaan asiakkaiden huomiosta muutaman sadan euron hintakategoriassa.

Kehittäjäpuhelimista ensimmäinen, eli Keon rakentuu 3,5 tuuman ja 480 x 320 pikselin kosketusnäytön varaan. Sisältä löytyy gigahertsin Snapdragon S1 -suoritin ja 512 MB:tä RAM-käyttömuistia. Muita ominaisuuksia ovat kolmen megapikselin kamera, neljä gigatavua sisäistä tallennustilaa, microSD-muistikorttipaikka, WiFi, GPS ja 1580 milliampeerin akku.

Hieman edistyksellisempää tekniikkaa kaksikosta tarjoaa Peak. Sen sisällä on 1,2 gigahertsin Snapdragon S4 -tuplaydinsuoritin ja 512 MB:tä RAM-muistia. Kosketusnäyttö kykenee 960 x 540 pikseliin ja on kooltaan 4,3 tuumaa. Takakamera on kahdeksan megapikseliä ja edestä löytyy kahden megapikselin kamera. Akun kapasiteetti on 1800 milliampeeria.

Firefox OS rakentuu Linux-ytimen päälle ja nojaa avoimiin verkkostandardeihin. Sovelluskehitys alustalle toteutetaan HTML5-, CSS- ja JavaScript-tekniikoita hyödyntäen.

Lähde: Mozilla

10 kommenttia

  1. Voi ei, käyttis houkuttaa mutta puhelin ;((((

    1. Mitä vikaa? Kyllä tuolla lantalaiset soittelee hyvin huussista naapurin hilmalle… Siihen tuo käyttis soveltuu parhaiten.

  2. axseelius Tuo ei ole lopullinen tuote joten tätä ei ihan jokainen saa.

  3. Apple saattaa käyttää ääntään muotoilusta :/ Todella tyylikkäitä nuo ovat kylläkin!

    1. Windows Phone on vieläkin ainut täysin erilainen ja omaperäinen käyttis.

  4. Näyttää joo iOS:lta mutta ei yhtä tyylikäs. Laite myös on vähän iphonemainen edestä, mutta ei yhtä tyylikäs.

    1. iOS ja OS on kaksi ihan eri asiaa …. Siis jos tätä meinasit että ”katsokaa otsikkoa”

Kommentointi on suljettu!