Sonyltä 6,9 millimetriä paksu Xperia Tablet Z -taulutietokone

Hiljattain julkistettu Xperia Z -lippulaivapuhelin saa rinnalleen arvoisensa taulutietokoneen. Japanilaisvalmistaja on esitellyt markkinoille uuden Xperia Tablet Z:n, joka rakentuu 10,1 tuuman kosketusnäytön ja Android 4.1 -käyttöjärjestelmän ympärille.

Tabletin sisältä löytyy Qualcommin 1,5 gigahertsin neliydinsuoritin, kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia ja 32 gigatavua tallennustilaa. Kosketusnäytön tarkkuus on 1920 x 1200 pikseliä ja se hyödyntää Mobile Bravia Engine 2 -tekniikkaa. Muita ominaisuuksia ovat 8,1 megapikselin Exmor R -kamera, NFC, LTE, microSD-muistikorttipaikka ja 6000 mAh:n akku.

Tekniikkaakin mielenkiintoisempi on Xperia Tablet Z:n rakenne. Laite on äärimmäisen ohut, sillä tabletilla on paksuutta vain 6,9 millimetriä. Esimerkiksi iPad mini on paksuudeltaan 7,2 millimetriä. Laitteesta on saatu myös huomattavan kevyt 459 grammaan painollaan. Täysikokoinen iPad painaa 652 grammaa, joten ero on varsin huikea. Kaiken tämän päälle Xperia Tablet Z on veden- ja pölynkestävä.

Uutuuden saatavuus- tai hintatietoja ei ole vielä paljastettu.

Lähde: The Verge

14 kommenttia

 1. Ai jai jai… Kylläpäs kuulostaa ja näyttää hyvälle! Jos ostaisin tabletin, se voisi olla tämä. Toivottavasti ovat panostaneet näytön laatuun, koska se tuntuu olevan yleensä huono tableteissa. Näytöissä on paljon motion blurria, ne ovat epätarkkoja ja värit eivät toistu kylläisinä. Tässä ainakin tarkkuus on suht koht hyvä, vaikka ei Retinalle pärjääkkään, ja näytössä on samaa tekniikkaa mitä Sonyn kännyköissä. Ja vielä tuo iskunkestävyys. Eiköhän tämä ala olla jo aika hyvä paketti.

  1. En tiedä mistä kristallipallosta tuon iskunkestävyyden keksit 🙂 Mutta, kyllä tuo resoluutio on jo (riittävän) hyvä tabletille. Itselle on ainakin minimi 10″ tabletille tuo 1080p ja tämähän on jo vähän yli. Oivan oloinen paketti.

   1. No huppista! Aamulla luin nopeasti tuon jutun ja muistelin kommenttia kirjoitellessa, että se olisi ollut iskunkestävä. Mutta hyvältä paketilta tuo kuulostaa 😀

 2. Jos jonkun Androidtabletin hommaisin se olisi tämä. Kyllä kaikki muut Androidtabit kalpenee tämän rinnalla.

 3. Katoppa sellasta tabia kuin samsung nexus 10

  1. Eikös siinä ole aika huima näytön tarkkuus?

 4. Jos jotaan haluaisin tietää niin miltä to tuntuu kädessä. Muovilelu kuoria en kelpuuta mitä sumsang käyttää. Ja toisekseen android.. Ennemmin vaikka windows rt kuin android

  1. Windows RT ei kyllä tule tähän, eikä varmaan juuri paljon muihinkaan talouksiin, ennen kuin siihen tulee edes jotain sovelluksia. Ihan kelvoton vehje tällä hetkellä. Win 8 tabletin saatankin laittaa.

   1. Windows RT tuppaa olemaan vielä kehnolla 1366 x 768 resoluutiolla.

 5. Itse olen tykännyt Sonyn Bravia-tekniikasta muissa laitteissa, joten odottaisin sen sopivan hyvin myös tähän. Hinta saattaa olla aika kova Suomessa ja esim Nexus-laitteet selkeästi edullisempia.

 6. Kyllähän tuo hienolta vaikuttaa. Itse en vain jostain syystä pidä tuosta Sonyn käyttöliittymästä. Tuohon Googlen oma käyttis nii kyllä menis ostoon…

 7. Voisko joku kertoa että mikä olisi paras tabletti joka maksaisi enintään 300€????

  1. Nexus 7 täällä toimii ja tulee päivitykset googlelta.

Kommentointi on suljettu!