Nokialta perillinen 808 PureViewille: alumiinikuoret ja Windows Phone?

Todellinen seuraaja Nokia 808 PureView -puhelimelle on tulossa kuluvan vuoden aikana, väittää verkkojulkaisu The Verge. PureView-brändi löysi tiensä jo Windows Phone -mallistoon Lumia 920:ssa, mutta se ei sisältänyt alkuperäisen PureView-konseptin mukaista ylinäytteistystekniikkaa, joka mahdollisti 808:n optisen zoomauksen.

The Vergen mukaan Nokia EOS -koodinimellä kulkeva laite tulee sisältämään päivitetyn version 808 PureView -mallin kamerasensorista. Se olisi yksi Nokian kuluvan vuoden lippulaivamalleista, joiden osalta yhtiö on siirtymässä huhujen mukaan pois polykarbonaatista. Nokia EOS rakentuu tietojen mukaan alumiinista. Samaa materiaalia on povattu Lumia 920:n ohuempaan sisarmalliin, josta on huhuiltu nimellä Nokia Catwalk.

Puhelimen tarkemmat yksityiskohdat säilyvät hämärän peitossa. Rakenne tulee joka tapauksessa olemaan kulmikas ja ainakin Yhdysvalloissa se on suuntaamassa AT&T:lle.

Milloin Nokian uusi kamerapuhelin julkistetaan? Sitä joudumme vielä arvailemaan. Jotain mielenkiintoista tulemme varmastikin näkemään jo helmikuun lopussa, jolloin järjestetään Mobile World Congress -messut.

Lähde: The Verge

13 kommenttia

 1. Eniten mietityttää, miten saako Nokia pakattua PureView-teknologiaa kylliin pieneen tilaan, niin ettei uudesta Lumiasta tule tolkuttoman paksu.

  Ohut, PureView-tekniikalla varustettu alumiinikuorinen Nokian Windows Phone -puhelin olisi unelma.

  Mutta, onko edellä mainittu liian hyvää ollakseen totta? Saa nähdä.

  1. Voihan se olla mahdollista mutta hinta saattaa olla siinä 700-800 €

 2. Miettikää nyt jestas…

  Noi unelma jutut ja sittenkun Microsoft sais sovelluksia enemmän vielä…

  Uuuuuh ihanaa!

 3. Kyllä tämä olisi aika herkkua! Moni on hullunt 808:n WP:llä, mikä onkin järkevää, koska onhan se Nokian nykyinen käyttöjärjestelmä. Olisi hienoa saada tällainen puhelin ja vielä hyvällä mikrofonilla 😀

 4. Nyt menee Nokia oikeaa rataa puhelin ratkaisujensa suhteen. Materiaali muutos oli todella hyvä, koska sillä saadaan laite tuntumaan paljon laadukkaammalta.

 5. Ainut huono puoli on sisällä, Windows Phone. Se estää Nokiaa saamasta tätä innovaatiotaan kaupaksi yhtään merkittävissä määrin. Ei ole Nokian busineksen etu sitoutua pelkästään yhteen epäsuosittuun järjestelmään, se on ainoastaan Microsoftin etu. Nokia tarvitsisi Android-mallin laajentamaan tarjontaa ja saisi kertalaakista kymmeniä kertoja suuremman myynnin. Antaisi siis asiakkaiden päättää mitä haluavat Nokialta ostaa ja painottaisi tuotantoa sen mukaan mikä menee kaupaksi.

  1. Ihan samaa mieltä. Ottais Samsungilta mallia ton taktiikan kanssa, mut vaikka nyt aluks että WP pääalustana ja rinnalle myös Android-malleja.

   1. Androidilla ei voi erottua mitenkään markkinoilla, niin miksi ottaisivat.
    Te jotka haukutte WPtä ette ole edes käyttänyt sitä, muualla kuin kaupassa.
    WP:n logiikkaa ei voi tajuta parin minuutin näpräyksellä. Sitä pitää kokea kauemmin, jotta sen nerokkuuden ymmärtää.

    1. Et taida oikein tykätä Nokiasta? Nokian tehtävä yrityksenä on tehtä businestä maksimaalisella tavalla ja myytä sitä mikä menee kaupaksi. Tämä Stephen ”kutsukaa minua kenraalisksi” Elopin julistama sota kaikkea muuta paitsi WP:tä vastaa ei ole Nokian busineksen etu, ainoastaan Microsoftin etu. Se on sota, johon Nokian ei olisi koskaan pitänyt joutuakkaan. Nokian pitäisi vaan tarjota kuluttajille erilaisia vaihtoehtoja ja painottaa tuotantoaan sitten sen mukaan mikä menee kaupaksi. Se olisi myös osa järkevää riskinhallintaa.

    2. Jojo puhuu rautaista asiaa! Nokian älypuhelinstrategia on suorastaan surkea, monet eri alustat tarjoavat varmasti paremman mahdollisuuden tehdä rahaa, kun tämä hölmö ’ekosysteemien sota’.

     Puhdas veikkaukseni on, että Elop tulee johtamaan Microsoftin mobiilipuolta, eli Nokian Devices & Services – yksikköä tai sen osaa tulevaisuudessa.

     Kaikkea hyvää Nokialle!

    3. Ihan vinkkinä vaan, että Andridillakin voi erottua. Ja oli Lumia 800 käytössä pari kuukautta, mut vaikka kuinka toivois Nokian olevan hyvä, tuntu se aika vajaalta HTC Desiren jälkeen, vaikka siinäkin on vanhempi Android-versio.

 6. Juu sitt minäkin voisin taas… osta ehjän känyn. Mäsä kun ei kantsi ainakaan rahalla ostaa

Kommentointi on suljettu!