Surface Windows RT -tabletti Suomeen 14. helmikuuta

Kesäkuussa esitelty Surface-taulutietokone saapuu vihdoin Suomen markkinoille. Microsoft ilmoittaa, että laite saapuu myyntiin kaikkiaan 13 eri Euroopan maassa, mukaan lukien Suomi. Surfacen voi hankkia itselleen 14. helmikuuta alkaen osoitteesta www.microsoftstore.fi, mutta se tulee lähiviikkojen aikana saataville myös useille jälleenmyyjille Suomessa.

On ollut hauskaa nähdä, kuinka hyvin Surface on vastaanotettu maailmalla. Olemme tosi innoissamme siitä, että myös suomalaiset asiakkaat saavat pian kokea ja hankkia oman upean Surface Windows RT-laitteen”, Tom Toivonen, Windows-liiketoimintajohtaja kertoi.

Uutuus saapuu markkinoille muutamana eri varianttina. Ensimmäisenä käyttäjän tulee päättää haluaako tallennustilaa 32 vai 64 gigatavua ja toiseksi ottaako mukaan näppäimistöllä varustetun Touch Cover -suojan. Edullisin malli kustantaa 479 euroa. Sillä saa 32 gigatavun version ilman Touch Coveria. Suoja lisää hintaan sata euroa. Kallein malli suojan ja 64 gigatavun muistilla maksaa 679 euroa.

Surface Windows RT perustuu Nvidia Tegra 3 -neliydinpiirisarjaan ja kahteen gigatavuun RAM-käyttömuistia. Kosketusnäyttö on kooltaan 10,6 tuumaa ja yltää 1366 x 768 pikselin tarkkuuteen. Laite tukee Bluetooth 4.0- ja WiFi-yhteyksiä. Takaa ja edestä löytyy 720p-tason kamerat. Tabletti tarjoaa lisäksi microSD-muistikorttipaikan.

Laajenevan saatavuuden ohessa Microsoft esitteli Surfacelle uuden lisävarusteen: Wedge Touch Mouse. Se on Bluetooth-yhteyttä hyödyntävä hiiri, joka noudattelee Surfacen tyyliä ja suunniteltu mukana kuljetettavaksi.

Kooltaan Surface Windows RT on 275 x 172 x 9,4 millimetriä ja se painaa 680 grammaa

Lähtee: Cision Wire & The Verge

7 kommenttia

 1. Jes, vihdoinkin. Tämä + Lumia920, aijai.

 2. Nyt hitusen harmittaa että ostin iPad Minin tuossa joulukuun alkupäässä xd

 3. ”Edullisin malli kustantaa 479 euroa. Sillä saa 32 gigatavun version ilman Touch Coveria.”

  Josta jää käyttäjän käytettäväksi joku 16gb.

  Ei voi kun ihmetellä tätä microsoftin touhua, vai että nyt oikeen hiirikin…

  Tainnu microsoftilla mennä vähän tabletin idea ohi. Ei ihme, että tuote on ollut suuri floppi.

  Tablet joka yrittää kauheasti olla kannettava, mutta toisaalta taas täysin rajoitettu sellainen.

  Tosin en muutenkaan odottanut tältä surfacelta mitään menestystä, sillä on ihan sama pitkä matka kuljettava kuin android tableteilla oli, jos sovellustarjonta lähenee nollaa ja kilpailijoilla on kymmeniä tuhansia tai satoja tuhansia niin aika vaikea on itselleen perustella miksi surface jolle ei ole oikeen mitään ja se että tuleeko riippuu siitä miten paljo laitteita myydään. Eli sama oravanpyörä kuin android tabeilla oli ja sitä kesti parisen vuotta.

  1. No Applen halvin iPad maksaa enemmän, kuin Surfacen halvin ja molemmissa suurinpiirtein saman verran muistia.

   Kyllä itselleni tuo ainakin kelpaisi iPadin kaveriksi.
   iPad viihdekäyttöön, Surface opiskeluihin.

 4. ”..kuinka hyvin Surface on vastaanotettu maailmalla”

  Just. Eipä oo kovin häävisti myyny jenkeissäkään, ja monissa medioissakin lytätty.

   1. Esim Verge. Lytätty oli vähän liian jyrkkä lausunto. Mutta eipä sitä ole liiemmin ylistettykään. Softia ei juuri ole sen officen lisäks. Tuolla ei korvaa edes miniläppäriä.

Kommentointi on suljettu!