Apple ennätykseen: myi hurjat 47,8 miljoonaa iPhonea loppuvuonna

Laite- ja ohjelmistovalmistaja Apple julkaisi viime yönä Suomen aikaa vuoden 2012 viimeisen neljänneksen tuloksensa. Yhtiön liikevaihto oli 54,5 miljardia dollaria ja nettotulos 13,1 miljardia. Nettotulos pysyi vuodentakaiseen nähden samana, mutta liikevaihto nousi 8,2 miljardilla.

Puhelimia Apple myi neljänneksellä ennätyksellisen määrän. Myynti nousi 47,8 miljoonaan kappaleeseen, joka on 10,8 miljoonaa vuodentakaista enemmän. Kolmannella neljänneksellä iPhone-puhelimia myytiin 26,9 miljoonaa kappaletta. Loppuvuoden osalta huhut heikentyneestä myynnistä eivät siis pitäneet paikkaansa. Alkuvuoden tilanne selviää kevään tuloskatsauksessa.

Taulutietokoneiden myynti kohosi niin ikään rajusti. Apple myi iPadejä kaikkiaan 22,9 miljoonaa kappaletta, kun vuotta aiemmin lukema oli 15,4 miljoonaa. Edelliseen neljännekseen nähden myynti nousi 8,9 miljoonaa kappaletta.

Tietokoneiden ja iPodien myynti hidastui loka-joulukuussa. Mac-tietokoneita myytiin 4,1 miljoonaa kappaletta ja iPod-soittimia 12,7 miljoonaa. Vuotta aiemmin tietokoneiden myynti oli 5,2 miljoonaa ja iPodien 15,4 miljoonaa.

Lähde: Apple

11 kommenttia

 1. After Hours: 463.49$ (-9.83%)
  Applen osake on ollut todella kovassa tiputuksessa (700$+) iPhone5:sta lähtien. Reaalimaailma seuraa hiljalleen perässä.

 2. Eivät vaan kertoneet mitään iPhone 5:n myyntiluvuista! Olisi ollut mielenkiintoista tietää, pitivätkö huhut iPhone 5:n heikentyneestä kysynnästä paikkansa.

  1. Apple ei ole koskaan eritellyt iPhonien myyntiä, eikä iPadien myyntiä sen tarkemmin.

   Tässä kuitenkin terveiset timiltä ”Apple’s Tim Cook Calls Out iPhone Order Cut Rumors For What They Are: Nonsense”

   1. Juu, tiedän kyllä, että Apple ei ikinä noita tietoja julkaise. Se ei kai silti tarkoita sitä, että en saisi olla kiinnostunut tietämään niitä lukuja? 🙂

 3. applen kassa on kunnossa, tulos loistava… osakekurssi laskee!!!

  osakekurssit määräytyvät odotusten… ei yrityksen tuloksen mukaan.
  kuka/ketkä odottavat… analyytikot!
  joskus analyytikoille riittää tappiollinen tulos, joskus taas voitollinen tulos ei riitä.

  olisiko ratkaisu ”kvartaalitaloudesta” luopuminen, jolloin pörssinoteeratut yritykset voisivat luopua myös osavuosikatsauksistaan, joiden julkaisu tulee myös yrityksille erittäin kalliiksi.
  muutos vaatisi lainsäädännöllisiä muutoksia mutta sitä vartenhan on eduskunta, joka voi ”rakenteellisen epäkohdan” korjata.

  osavuosikatsauksen tarkoitus on raportoida osakkeenomistajille yrityksen tilasta. nykymuodossaan se ei palvele yrityksen/osakkeenomistajien etuja, koska yritys ei elä vain kvartaalitaloudessa vaan huomattavasti pidemmissä sykleissä. osakkeenomistajia voisi tarvittaessa informoida muutenkin kuin osavuosikatsauksen muodossa.

  kvartaalitalous nykymuodossaan mahdollistaa ainoastaan yrityksen ulkopuolisten pelureiden vaurastumisen, joille yrityksen menestyminen on sivuseikka.

  t. osakkeenomistaja

 4. Apple ja Samsung,suurimmat pelurit älypuhelinmarkkinoilla!.
  Samsung taas peruspuhelimissa ykkönen ja muut ovat suht kaukana takana!.

  1. Nojaa, Nokia on vielä peruspuhelimissa kohtuullisesti pelissä mukana, toki Samsungin takana, mutta älypuhelimissa se ihan nappikauppaa. Nokia myi vuoden aikana 35 miljoonaa älypuhelinta. Apple 135 miljonaa. Samsung 215 miljoonaa 🙂

Kommentointi on suljettu!