Sonyltä full hd -puhelin 6,44 tuuman kosketusnäytöllä?

Sony ampuu kovilla. Yhtiö esitteli tammikuun alussa Xperia Z -lippulaivan ja sille Xperia ZL -sisarmallin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että yhtiön lipas olisi tyhjä helmikuun lopun Mobile World Congress 2013 -messuja ajatellen. Itse asiassa luvassa on melkoisen kiinnostava julkistus, jos tuoreet huhut käyvät toteen.

Verkkoon levinnyt kuva tuotantovaiheessa olevasta näyttöpaneelista on saanut huhumyllyn käyntiin. Sen mukaan kuvan komponentti on osa japanilaisvalmistajan tulevaa puhelinta, jossa on massiivinen 6,44 tuuman full hd -kosketusnäyttö. Sonyn on jo aikaisemmin huhuttu suunnittelevan kuluvalle vuodelle puhelinta kuuden tuuman paneelilla, mutta ainakaan vielä sitä ei ole virallistettu.

Sony seuraisi julkistuksellaan kiinalaisen Huawein jalanjälkiä, joka esitteli CES 2013 -messuilla Ascend Maten. Siitä löytyy 6,1 tuuman kosketusnäyttö.

Voisitko kuvitella kantavasi ykköspuhelimenasi laitetta yli kuuden tuuman kosketusnäytöllä?

Lähde: Engadget

22 kommenttia

 1. Tuo menee jo liian isolleen. Joku 6″ max näyttökoko pienellä kehyksellä olisi ehkä se ”sweet spot”, jos haluaa oikein isoruutuista puhelinta(ei tablettia).

 2. ”po, po, po, po, po, pop, sehän on aivan liian suuri” kuului jokin leipä mainos ja sama sopii myös tähän

 3. sony on löytänyt oikeat mittasuhteet kehykselle!

  onkohan mun kädet kutistunut ja taskut pienentynyt kun ajattelin, että mulle ”ehkä” riittäisi 6″ näyttö vastaavilla kehyksillä.

  ps. noksu voisi valmistaa uuden alumiinipuhelimensa vastaavilla kehyksillä ja 6″ näytöllä.

  t. osakkeenomistaja

 4. Suuntaus on ollut suurempiin näyttöihin päin. Tämä sopisi surfaukseen ja erikoissovelluksiin jossa vaaditaan suurta näyttöä, omaan taskuuni olisi liian suuri.

 5. Tosiaan liian iso puhelimeksi, sopivin koko jota olen viime aikoina koitanut on motorola defy+:n 3,5 tuumaa, jonka 480×854 resoluutiokin oli täysin riittävä. Mutta eihän firmat voi nykyään tehdä oikean kokoisia puhelimia. Näyttö on uusi kamera, pitää saada enemmän kokoa ja pikseleitä kuin kilpailijalla.

 6. Mielestäni 4,3″ on sopivan kokoinen käteen ja taskuun. Kaikilla on oma mielipiteensä, mutta yli 6″ on jo yläkanttiin.

 7. Mielestäni puhelimen kooksi sopiva on 3,7” – 4,5”. Siitä isommat eivät ole enää niin käytännöllisiä käyttää, mutta mielipide tuokin on. Note on minun mielestä parhaan kokoinen ”Puhletti”

 8. Aivan liian iso, siis itselleni, en yleistä. Sanoisin, että 3,5-4,3″ on minulle passeli. Tabletti on sitten oma lukunsa, mutta sitä ei tarttekaan tunkea taskuun enkä käytä sitä yhdellä kädellä, enkä myöskään kanna päivittäin mukanani.

 9. Seuraava puhelin mulle on 4,8″ jälkeen on väh. 5″..voi olla vähän ylikin. Bezeliä vaan pienemmäks.

 10. Liian iso, mutta voittaa varmasti joitakin.

  Hyvä koko: 3,7″ – 5.5″

  3,5 on jo liian pieni ja 6 liian iso. 😛

 11. Ennen Megapikselit toimivat ****njatkeina, nyt näyttökoot. Elektroniikka on (pääasiassa) miesten laji ja pojat on poikia. 🙂

  Yli 6″ on liian suuri puhelimeksi.

 12. Joskus 3.5″ oli vielä iso, kohta nuo kuuden ja puolen tuuman puhelimet on varmaan arkipäivää 😛

 13. Muistan vieläkin Gigantin lehden jossa mainostettiin Samsung s5230. Siinä luki jotain täälaista ”3” suuri näyttö”. Nyt ei edes ole hirveästi myynnissä kolme tuumaisia vaan puolet isompia. Itselleni aivan maximi on 5″. Sopivin koko itselleni olisi n. 4,6″. Nykyinen känny SGS2 tuntuu ehkä hitusen liian pieneltä.

 14. Sitä en muuten tajua kun ihmiset sanovat että puhelin ei mahdu taskuun? Mulla mahtu iPad Mini farkkujen takataskuun, siellä se kulkeekin huoneesta huoneeseen kun liikun kotona. Jos 7.9″ näytöllinen laite mahtuu takataskuun, niin kyllä 6.44″ laite mahtuu jos ei etutaskuun, niin aivan varmasti takataskuun, jossa sitä on näppärä kuljettaa. Itse tykkään enemmän jopa kuljettaa puhelinta takataskussa, vaikka se ei oo niin turvallista välttämättä. Kyllä tuo etutaskuunkin varmasti mahtuu :>

  1. Kyllähän se mahtuu, mutta eri asia on, että tuntuuko se mukavalta. Sekin on tietysti taskujen koosta kiinni. Minullakin on farkkuja joihin SGS2 mahtuu todella hyvin, sekä farkkuja joihin se ei mahdu. Eli näyttökoo on jos jotkut eivät tiedä 4,3″

 15. Mulla on Note2 5.5″ näyttö. Ja tuntuu tällähetkellä just sopivalle. Mut ei noi yli6″ set välttämättä ole liiab isoja. Esim Office ohjelmia ois varmasti mukavampi käyttää isommalla näytöllä. Samoin näytön jakaminen 2;lle sovellukselle yhtä aikaa onnistuis helpommin. Isommalla näytöllä. Uudesta Note3;sta ob huhuttu 6.3″ näyttöä. Ja jos tuo tulee niin menee kyllä aika varmasti hankintaan.

 16. Isoissa näytöissä on sekä hyviä ja huonoja puolia.
  Hyvät puolet: Videot, kuvat, Office, näytön jakaminen.
  Huonot puolet: Ei välttämättä mahdu kaikkien housujen taskuihin. Ei voi käyttää yhdellä kädellä.

  Ne jotka ostaa yli 6″ puhelimia nostavat hyvät edut huonojon puolien yläpuolelle. Eli heille on tärkeämpää Videoiden hieno näkyvyys jne.
  Nämä näyttökoot ovat TODELLAKIN MIELIPIDE asioista joista ei voi kiistellä. Jos ei tykkää isoista ostaa pienen. Mielestäni valmistajien pitäis tehdä ns. lippulaiva malleista pienempi versio aivan samoilla ominaisuuksilla(esim. 5″ & 4,3″)

  1. Samaa mieltä! Hyvin perusteltu kommentti! 😀

 17. Ei ole liian iso.Itselläni galaxy note ja hyvin sujahtaa normaali farkkujen taskuun.Tosin tossa koko luokassa mennään jo rajoilla,mutta ne videot ja muutenkin käyttökokemus nyt vaan on niin nannaa isommasta näytöstä.

 18. Isolta kuulostaa jälleen kerran, mutta en lähde tuomitsemaan ennen kun pääsee omin käsin hypistelemään. Note 2 naurettavan kokoiselta, mutta silti se sieltä kaupasta mukaan tarttui ja nykyään tuntuu siltä, että kasvattaakkin voisi. Eihän sitä yhdellä kädellä hirveästi käytellä, mutta se on jotain mistä minä olen valmis luopumaan kun vastapainona on kaikki suuren näytön tuomat edut ja mukavuudet. Ja S-pen =D

Kommentointi on suljettu!