NECin taittuva Android-puhelin sisältää kaksi kosketusnäyttöä

Japanilainen NEC on esitellyt markkinoille varsin mielenkiintoisen uutuuden, jota se kutsuu nimellä Medias W N-05E. Sen taittuva rakenne ja kaksi kosketusnäyttöä tuovat vahvasti mieleen parin vuoden takaisen Kyocera Echon, joka oli Sprint-operaattorin yksinoikeus Yhdysvaltoihin.

NECin uutuus rakentuu kahdesta 4,3 tuuman kosketusnäytöstä, joiden tarkkuus on 960 x 540 pikseliä. Puhelin on mahdollista taittaa niin, että käytössä on vain toinen näytöistä, jolloin taakse jäävä paneeli sammuu automaattisesti. Toisin sanoen se toimii tarvittaessa myös tavallisen kosketusnäyttöpuhelimen tavoin.

Kaksi erillistä näyttöä luo paljon uusia mahdollisuuksia. Molemmilla näytöillä voidaan esimerkiksi ajaa eri sovelluksia tai koko pinta-ala voidaan jakaa yhden ohjelman käytettäväksi, mutta tätä ominaisuutta tukevat vain harvat sovellukset. Puhelin mahdollistaa myös saman videon toistamisen molemmilla näytöillä yhtä aikaa. Näin laite voidaan taittaa pöydälle ja samaa kuvaa on helppo seurata vastakkaisilta puolilta.

NEC Medias W N-05E:n ominaisuuksiin lukeutuvat 1,5 gigahertsin tuplaydinsuoritin, gigatavu RAM-käyttömuistia, 16 gigatavua tallennustilaa, microSDHC-muistikorttipaikka, kahdeksan megapikselin kamera ja Android 4.1 Jelly Bean -käyttöjärjestelmä.

Puhelin saapuu Japanissa myyntiin huhtikuussa. Sitä lienee turha odottaa Euroopan markkinoille.

Lähteet: EngadgetThe Verge & mobile-news

5 kommenttia

  1. Tähän sais hyvän ominaisuuden mahdollistamalla multiplayer pelien pelaamisen kaverin kanssa, kummallakin oma näyttö 🙂

  2. Tuo pitäisi valmistaa käyttämällä näitä taivutettavia näyttöjä. Saataisiin het helkarinmoinen ruutu, joka kuitenkin taittamalla mahtuu taskuun. Tuo kaks erillistä näyttöä on niin DOA

    1. Eikä varmaan jää enempää tilaa aku(i)lle…

Kommentointi on suljettu!