Nokian navigointi kaikkiin WP8-puhelimiin Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Iso-Britanniassa

Nokian kehittämä navigointitekniikka on sulautumassa osaksi Windows Phone -alustaa. Tästä kertoo viimeisin veto, joka tuo Nokia Drive+ -sovelluksen kaikkien Windows Phone 8 -laitteiden saataville Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Iso-Britanniassa. Sovellus on ladattavissa alustan omasta ohjelmistokaupasta. Todennäköisesti saatavuus laajenee aikanaan kattamaan myös muut markkina-alueet, mutta vahvistusta tälle ei annettu.

Tulevaisuudessa Nokian navigoinnin voisi kuvitella integroituvan kiinteäksi osaksi Windows Phone -alustaa. Tämä siksi, että navigoinnista on tullut älypuhelinten perusominaisuus ja Android sekä iOS kykenevät tarjoamaan käyttäjilleen jo täysin ilmaisen navigoinnin. Windows Phone -laitteiden osalta tämä on ollut totta vain Nokian kohdalla.

Nokia Drive+ sisältää ääniohjaavan navigoinnin sekä mahdollistaa karttojen lataamisen suoraan puhelimeen. Näin navigointi onnistuu ilman verkkoyhteyttä ja kustannuksia esimerkiksi ulkomailla. Ominaisuuksiin lukeutuvat myös päivä- ja yönäkymät, kattava tietokanta kiinnostavia kohteita sekä keskeisten rakennusten ja monumenttien 3D-mallit, jotka helpottavat kohteiden hahmottamista.

Lähteet: Windows Phone Blog & Clinton Jeff

3 kommenttia

  1. Oikeastaan pidän tätä hyvänä vetona. Lisäähän se WP:n tunnettavuutta/haluttavuutta, kun niissäkin on nyt kaikissa navigointi. Näin Nokia saattaa lisätä omaa myyntiään 🙂

Kommentointi on suljettu!