Operaattorilukon poistaminen muuttuu laittomaksi Yhdysvalloissa

Matkapuhelimen operaattorilukon poistaminen omatoimisesti ilman operaattorin lupaa Yhdysvalloissa muuttuu laittomaksi ensi viikosta alkaen. Tämä tekee useiden älypuhelinharrastelijoiden toiminnasta laitonta. Käytännössä säädöksen valvominen on kuitenkin lähes mahdotonta, joten lain järkevyyttä on edes tässä suhteessa vaikea perustella.

Kytkykaupan yhteydessä operaattorit usein lukitsevat puhelimensa, jotta niiden käyttäminen muiden yhtiöiden SIM-korteilla ei ole mahdollista. Tällä halutaan sitouttaa asiakas operaattoriin sopimuskauden ajaksi. Yleensä teleyhtiöt ovat suostuvaisia poistamaan lukituksen sopimuskauden päätteeksi, mutta tämä voi tarkoittaa kahden vuoden odottelua.

Jatkossa lakia kirjaimellisesti noudattavien kuluttajien tulee varmistaa puhelimensa operaattorilukottomuus jo ostovaiheessa, jos aikomuksena on käyttää laitetta useiden eri yhtiöiden liittymillä. On kuitenkin selvää, että kyseessä on jälleen yksi laki, jolla ei ole juurikaan minkäänlaista käytännön arvoa. Se ei varmastikaan tule hidastamaan kuluttajien toimia operaattorilukkojen purkamiseksi.

Lähde: TechnoBuffalo

4 kommenttia

 1. Noh halvallahan noita luureja tuolta irtoo…

  Ei oo paha hinta ostaa toista kännyä verrattuna Suomeen.

  1. Eikös sitä Lumia 900: kin myyty alimmillaan dollarilla? Keskihinta taisi olla jotain 50$

  2. Ottakaa huomioon että noin halvalla ostaessa pitää ottaa myös puhelinliittymä mitkä ovat USAssa todella kalliita verrattuna kotisuomeen.

  3. ”Ei oo paha hinta ostaa toista kännyä verrattuna Suomeen.”

   …ja ottaa toista vähintään 50$/kk kytkysopimusta

Kommentointi on suljettu!