Älypuhelinmarkkinoiden kolme suurinta ovat nyt Samsung, Apple ja Huawei

Viime vuosina älypuhelinmarkkinoilla on koettu suuria muutoksia. Kovimmassa kärjessä käydään kiivasta taistelua ja monet tutut nimet ovat saaneet väistyä uusien tulokkaiden tieltä. Näin on käynyt muun muassa Nokialle, Motorolalle ja LG:lle, joista yksikään ei mahdu tutkimusyhtiö IDC:n tuoreelle listalle, johon se on koonnut vuoden 2012 viimeisen neljänneksen viisi suurinta älypuhelinvalmistajaa.

IDC:n laskelmien mukaan vuoden 2012 loka-joulukuussa toimitettiin markkinoille kaikkiaan 219,4 miljoonaa älypuhelinta. Se on 45,5 prosenttia koko puhelinalasta. Markkinat kasvoivat vuositasolla 36,4 prosenttia, joka on hieman IDC:n arvioimaa 39,5 prosenttia vähemmän.

Suurin älypuhelinvalmistaja loppuvuonna oli Samsung. Yhtiö toimitti markkinoille loka-joulukuussa ennätykselliset 63,7 miljoonaa kehittyneemmän luokan puhelinta. Iso kiitos kuuluu menestyksekkäälle Galaxy-sarjalle, jonka laitteet ovat käyneet hyvin kaupaksi.

Hopealta löytyy Apple. Yhtiö toimitti 10,8 miljoonaa älypuhelinta vuodentakaista enemmän, mutta kasvu ei riittänyt markkinoiden vauhtiin. Niinpä amerikkalaisyhtiön markkinaosuus laski hieman vuoden 2011 loka-joulukuusta.

Kolmostilalle kiilasi Huawei. Viiden kärjen osalta sen kasvu oli nopeinta. Yhtiön älypuhelinmyynti nousi vuodentakaisesta 89,5 prosenttia.

Neljännen sijan valtaisi Sony ja viidennellä sijalla keikkuu ZTE. Kuuman kaksikon takana kilpailu on erittäin kovaa ja pienillä muutoksilla sijoitus voi helposti kohota tai tipahtaa muutaman pykälän.

Lähde: IDC

10 kommenttia

 1. Auch Nokia. Mutta taitaa osasyy olla se että Lumia mallit ovat olleet kiven alla.

   1. Tuskin. Tilanne ei kuitenkaan kokonaisuudessaan ole niin paha kuin miltä älypuhelinmyynnit näyttää, ei niiden kohtuuhyvin myyvien ashamallien kate juuri sen huonompi voi olla kuin halvimpien androidien. Tottahan kuitenkin että kalliimmat ja hyvin myyvät Galaxy S mallit kilistää samsungin kassaa aika hyvin.

    1. Millä perusteella tuskin? Lehtijuttujen perusteella näin on.

    2. Voipi olla, voipi olla olematta. Fakta on kuitenkin se että niitä on myyty vähemmän kuin pitäisi ja aika ihmeellinen taktiikka jos niitä ei pystyttäisi valmistamaan edes sitä. Vaikea sanoa mikä vaikutus näillä ”toimitusvaikeuksilla” on ollut

    3. Esim soneralla
     ”Laitevalmistajan toimitusvaikeuksista johtuen Nokia Lumia 920 ei valitettavasti ole toistaiseksi saatavilla verkkokaupastamme.”. Joissain jutuissa kerrottiin että myyjien varastoissa on vain joitain hajakappaleita ja toimitusarvioitakaan ei pystytä antamaan. Vaikea vetää mitään tarkempia arvioita toki mutta siitä päätellen kuinka paljon toimitusvaikeudet on ollut eri mediassa, vaikutus saattaa olla suurikin.

     Mutta usko mihin tykkäät.

 2. Nokia on sijalla 10 tällä hetkellä ja vaarassa toppia kokonaan top-10 joukosta alkuvuonna. Syynä Windows Phoneen keskittyvä strategia ja sen vaatimattomat myyntimäärät.

 3. Itäpuhelimien trendi tyssännee teknologiaan lähitulevaisuudessa. Nokian kärkisijan valtaus on kiinni firman hekilöstöpolitiikasta enemmän kuin rahasta. Jos tämän ymmärtää myös Microsoft, idän konetuotanto putoaa pian ikävään innovaatioultuuriinsa. Apple on pahin uhka, ei tämänhetkiset androidi palapelit.

  1. Ja milläköhän perusteella? Tällä hetkellä alaa vievät eniten eteenpäin kiinalaiset ja muut ”itämaat”

   1. Samaa ihmettelen myös vienosolun kommenttia,että muka Itäpuhelimien trendi tyssännee teknologiaan lähitulevaisuudessa.
    Ei todellakaan pidä paikkansa. =)

Kommentointi on suljettu!