Kuvina: Samsung Ativ S

Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja, Samsung, lähestyy Windows Phone 8:aa selvästi Nokiaa ja HTC:tä hillitymmästä kulmasta. Siinä missä kilpailijat ovat tuoneet markkinoille kirjavan värikkäitä puhelimia, luottaa korealaisvalmistaja hopeanharmaan hillittyyn tyylikkyyteen.

Ohut ja kevyt Ativ S on suurella 4,8 tuuman HD Super AMOLED -kosketusnäytöllä varustettu puhelin. Laite rakentuu muovista, vaikka yleisilme on hyvin metallinen. Silmämääräisesti sen uskoisi olevan metallia, mutta käsituntuma paljastaa todellisuuden. Muovisuudestaan huolimatta laite on jämäkkä, kuten muutkin korealaisvalmistajan kalliimman luokan mallit.

Käteen Ativ S istuu suuresta näytöstään huolimatta hyvin. Virtapainike on kuitenkin jostain syystä sijoitettu aivan laitteen oikeaan yläreunaan, joka hankaloittaa sen käyttöä. Kotipainike on Samsungille tyypilliseen tapaan fyysinen.

Samsungin uutuus on luonnossa ehdottomasti lehdistökuvia tyylikkäämpi. Yksityiskohdat, kuten takakuoren tekstuuri, etupuolen kimmeltävä pinta ja takaosan pieni säleikkö luovat varsin onnistuneen olemuksen. Toivottavasti osa tästä loistosta on kyetty kaappaamaan tämän artikkelin kuvasarjaan.

19 kommenttia

 1. Miksi ei olisi tehnyt suoraa alumiinista puhelinta? Huomattavasti miellyttävämpi olisi ollut.

  1. Samaa mieltä.
   Nyt muotoilu on perustylsää eikä tuo mitään uutta.

 2. Sehän on samannäkönen ku galaxy s mut vaan WP:llä. Naurettavvaa

 3. Totta.
  Odotellaan nyt seuraavia WP8 malleja,esim.nykyisen ATIV S mallin ”seuraajaa” eli ATIV S2 mallia!. 😉

 4. Ihan on tyylikäs puhelin, varsinkin jos ei halua värikästä ilopilleriä vaan hillityn.
  Fyysinen kotinäppäin on vanhanaikaisuudestaan huolimatta mielestäni hyvä asia, sillä saa näppärästi myös näytön herätettyä. Tuossa se näyttäis paremmalta kuin turhan ohueksi ja alalaitaan sijoitettuna S3:ssa. Nokia vaan vie tällä hetkellä ohjelmistopuolella Windows Phoneissa, ja näyttäis ettei ainakaan vielä Samsung kovin ponnekkaasti edes panosta WP:en.

  1. Nokialtahan ei löydy mitään hillittyjä värejä WP puhelimissa?
   Musta, valkoinen ja harmaa ovatkin niin värikkäitä ettei niitä edes lasketa väreiksi.

   1. Mutta täytyy olla vaihtoehtoja, kun valtavan suosion saattelemana hillittyjä (tai ei) Lumioita ei vaan ilmeisesti riitä kaikille halukkaille.

  2. Omasta mielestäni tuo fyysinen kotinäppäin on kyllä jäätävän epäkäytännöllinen. Voi olla toki tottumuskysymyskin, mutta huomattavasti miellyttävämpää on herättää näyttö puhelimen sivulla olevasta painikkeesta.
   Kyllä muakin ihmetyttää, miksei Samsung panosta WP-alustan ohjelmiinsa jos kerta meinaa siellä pärjätä. Ei tämä Ativ S vain anna minkäänlaista vastusta Lumioille, kun sovelluspuolessakin on niin isoja eroja.

 5. Ei se ulkonäkö tärkein ole (Nokialaisille Lumian omistajille on varmasti se tärkein),vaan toimintavarmuus ja teknisesti/ominaisuudet ja että vakioakun saa tarvittaessa vaihtaa tehoakkuun!. 😉

  1. Ja mikä tästä tekee teknisesti paremman kuin 920? Lumiassa esim langaton lataus / erittäin hyvä kamera / sormikkailla toimiva näyttö + parempi muotoilu.
   Vai liittyikö kommenttisi oikein mihinkään?

   1. Trolli mikä trolli. Kirjoittajan tunnistaa helposti huutomerkin jälkeen tulevasta pisteestä ja hymiöistä.

 6. Mikäli rungon päällyste on samanlaista kuin SGS:ssä, kuori irtoaa vuoden-parin sisällä palasina pois. Ja sitten tuo reuna on todella ikävän näköinen. Halvan oloinen laite kuvien perusteella, varsinkin kun nyt tietää että se on muovia.

 7. Mutta hieno artikkeli joka tapauksessa!

Kommentointi on suljettu!