Retina iPadin saa pian 128 gigatavun tallennustilalla

Apple lyö pökköä pesään. Samalla kun kilpailijat yrittävät kuroa kiinni Applen etumatkaa tablet-markkinoilla julkaisee amerikkalaisjätti iPadistään uuden version, jossa on sisäistä tallennustilaa huimat 128 gigatavua. Jatkossa täysimittaisen iPadin saa omakseen siis 16, 32, 64 tai 128 gigatavun tallennustilalla.

Apple on myynyt taulutietokoneitaan maailmanlaajuisesti yli 120 miljoonaa kappaletta. Neljännen sukupolven malli esiteltiin yhdessä iPad minin kanssa lokakuun lopussa. Se sisältää 9,7 tuuman kosketusnäytön (2048 x 1536 pikseliä), tuplaytimellisen A6x-suorittimen, viiden megapikselin kameran, WiFi:n ja Bluetooth 4.0:n.

Uutuusmalli rokottaa lompakkoa varsin rajusti. Pelkkä WiFi-malli irtoaa 799 dollarilla, mutta LTE-tuen omaavasta versiosta saa pulittaa peräti 929 dollaria. Suomessa hinnat pyörinevät jossain 820 ja 950 euron tuntumassa. Myyntiin iPadin 128 gigatavun malli saapuu 5. helmikuuta.

13 kommenttia

  1. Totta, jos jo 64Gb 4G-version hinta hipoo taivaita niin entäs tämä? Tai sitten kaikkien iPadien hinta laskee.

  2. Veikkaan, että seuraavan iPadin myötä 16 GB:n malli tipahtaa pois ja näin hinnat hieman tasoittuvat.

   1. Voi olla ja toivottavasti onkin.
    Se olisi järkevää

   2. Mun mielestä 16 gigan version vois ottaa pois yli 8″ tableteista, koska jos laittaa musaa ja paljon pelejä niin alkaa loppua tila tosi nopeasti.

    iPad 5 WiFi 32 gigaa 399€

    Siinä olis hyvä 😀

    1. Kyllä itselläni on 16 gigaa iPadissa hyvin riittänyt 🙂

    2. Entä jos ei laita paljon pelejä… Silloin kyllä 16gb riittää pitkälle.

    3. Verkkolehdetkin voi viedä kiitettävästi tilaa. Itsellä iPadissä Teknari haukkaa neljä gigaa. Toki ongelma ratkeaa poistelemalla vanhat numerot.

 1. Täälläkin 16gb:stä vajaa 3gb jäljellä. Musiikkia en tällä ikinä kuunnellut vaikka musat oon tähän ladannutkin. Pari peliä ja ohjelmaa ei ole paljon tilaa vienyt ja kuvat ja videotkin synkkautuu pilveen.

  Eli kyllä meitä vähemmällä pärjääviäkin on. Toki en valita jos samalla hinnalla saa enemmän gigoja, mutta ylimääräistä en niistä maksaisi.

 2. Mitä tuolla 128 gigalla tekee? Kyllä ensin tablettiin pitää saada kunnollinen tiedostonhallintasovellus, sitten vasta kannattaa suurentaa tallenuskapasitettia. iPadit eivät enää keskity käytännöllisyyteen vaan numeroihin.

  1. No jo on outo kommentti? Mitä sillä tilalla pc:llä tekee? Ihan samaa sillä tekee tabletilla 🙂

Kommentointi on suljettu!