Microsoft Surface Pro 64 GB:n mallissa vain 23 gigatavua vapaata tallennustilaa

Tiesimme jo, että Windows RT on melkoinen tilasyöppö esimerkiksi iOS-alustaan verrattuna, vaikka se ei sisällä perinteistä Windows-työpöytää. Sen vaatima tilamäärä ei ole kuitenkaan mitään verrattuna Windows 8:aan, joka haukkaa helmikuun 9. päivä Yhdysvaltojen markkinoille rantautuvan Surface Pro -tabletin tallennustilasta noin 41 gigatavua. Käytännössä siis esimerkiksi 64 gigatavun mallin ostajalla on käytettävissään ainoastaan 23 gigatavua tallennustilaa. Saatavilla on myös 128 GB:n versio, jossa vapaata kapasiteettia on noin 87 gigatavua.

Surface Pro tulee 10,6 tuuman full hd -kosketusnäytöllä ja kolmannen sukupolven Intel Core i5 -suorittimelle sekä Intel HD Graphics 4000 -grafiikkapiirillä. Windows 8 -käyttöjärjestelmä mahdollistaa tavallisten Windows-sovelluksien ajamisen, joka tekee tabletista varteenotettavan korvaajan esimerkiksi kannettavalle tietokoneelle. Tabletti sisältää muun muassa USB 3.0 -portin, microSDXC-muistikorttipaikan, Mini Display -liittimen sekä Bluetooth 4.0- ja WiFi-yhteydet.

Microsoft ei ole vielä vahvistanut, milloin Surface Pro saapuu Suomeen. Surface RT on puolestaan laskeutumassa Pohjolan markkinoille 14. helmikuuta. Sen hinta alkaa 479 eurosta.

Lähde: The Verge

12 kommenttia

 1. Taitaa jäädä Surface ostamatta, koska tämähän onjo naurettavaa. 😛

  Auttakaa:

  Asennetaanko päivitykset Zunella Lumia 800:seen näin: Zune -> Puhelin -> Asetukset -> Päivitä?

  Laitoin ton tähän, koska kukaan tuskin kahtoo windows phone 7.8 uutista.

  1. No kokeile :>>> Ite en tosiaan tie, tää on niin tyhmä että ei anna mtn päivitystä mulle vielä :((

  2. Tais mennä tolleen. Kokeile, ei voi mennä pieleen. Synkkaa eka.

 2. No huh huh, mainostaisivat sitä sitten vaikka 23 gt mallina uskon että monet jotka ostavat eivät tiedä paljonko siellä oikeasti on muistia ja kun kotona sitten ladatessa esim. Elokuvia ja pelejä huomaavat muistin loppuneen niin varmasti saa Microsoft vihaisia katseita. Ainakin myyjien olisi hyvä mainita, että tilaa on ”vain” 23 gt.

  1. Totta. Mainostaisivat, että ”23gb Surface ja 84gb Surface.

   Kovasti kiinnostaisi kyseinen laite meikäläistä.

 3. Outoa, että muistia vievä määrä on noin valtava. Miksiköhän sitä ei ole voitu kutistaa?

  1. Käytössä tuosta 64 gigasta on todennäköisesti vajaa 60 gigaa ja täysiverinen ”pc-windows” vie reilut 20 gigaa jotain ohjelmia (office?) vielä päälle, niin tuo 23 gigaa omaan käyttöön kuulostaa ihan ”normaalilta”.

   1. Niinpä. Ei iPadin 64 gigasta jäisi paljoa jäljelle, jos siihen asennettaiin se Applen pöytäkonekäyttis.

 4. No huh huh- Toi alkaa olla jo vedättämistä, pitäis mainita se tila joka ostajalla on käytössä.

 5. No voihan sen windowsin poistaa(?) niin sitten on koko muisti käytettävissä. Tohon voisi jotain ubuntua kokeillakin.

 6. Eipä taida olla edes sitä 23 gigaa omaan käyttöön. Eiköhän kaiken maailman tempit, puskurit, levyn käyttö jatkettuna muistina jne. vie useita gigoja nekin sitten käytön aikana.

Kommentointi on suljettu!