Qualcomm vuoti: seuraava Android on Key Lime Pie

Seuraavan Android-version nimi ei ole varmasti ollut monellekaan tämän blogin vakilukijalle kovinkaan suuri salaisuus. Jo pidemmän aikaa verkossa on arveltu nimeksi muodostuvan Key Lime Pie. Versionumero lienee puolestaan 5.0, joten kokonaisuudessaan seuraava julkaisu tunnettaisiin nimellä Android 5.0 Key Lime Pie. Google on perinteisesti nimennyt eri versiot jälkiruokien mukaan, joten muutosta tähän ei ole luvassa.

Uuden Android-julkaisun nimen on vahvistanut Qualcomm, jonka dokumentteja on levinnyt verkkoon. Niiden aitoudesta puolesta puhuu se, että sirujätti on pyytänyt Android Police -verkkosivustoa poistamaan niitä käsittelevät uutiset sivustoltaan.

Dokumenteissa Qualcomm on viitannut tulevaan Android-versioon nimillä ”K-Release” ja ”Key Lime Pie”. Samalla se on maininnut julkaisun tapahtuvan kevään aikana ja ensimmäisten laitteiden virtaavan markkinoille kolmannen vuosineljänneksen aikana.

Edellinen merkittävä Android-julkaisu tapahtui kesäkuussa 2012. Silloin maailmalle paljastettiin Android 4.1 Jelly Bean. Sen jälkeen on toki esitelty 4.2 Jelly Bean -versio, mutta se on lähinnä alkuperäisen Jelly Beanin ominaisuuksia täydentävä julkaisu.

Android 5.0 Key Lime Pien esittely ajoittuu todennäköisesti toukokuulle. Tämä siksi, että 15. toukokuuta käynnistyy Google I/O -tapahtuma, jossa on perinteisesti saatu kuulla merkittäviä Android-uutisia.

Lähde: pocketnow.com

5 kommenttia

  1. Harmittaa, kun osassa kännyköissä on kohta tuo 5.0 ja vasta pian tulee 4.1 S2:een. Ja epäilen suuresti, että siihen se päivittely melkein loppuu. Erinomainen kännykkä mutta auttamattomasti ”vanha”.

    1. S2 on tosiaan hyvä puhelin, mutta surkea käyttöjärjestelmä. 🙁

  2. Näin on. Mutta xda pelastaa ja hyvin pyörii 4.2.1 vanhassa luurissa 🙂

  3. Olenkin itse suosinut omissa puhelimissa ihan tuota Googlen peruskäyttistä ilman mitään puhelinvalmistajien virityksiä päällä. Päivitykset uudempaan versioon tulee aina ekana ja ainahan itse pystyy muokkaamaan softilla puhelintaan juuri haluamakseen.

  4. Onko tietoa mitä uudistuksia tuossa tulee, kenties käyttöliittymän muutoksia tai uusia ominaisuuksia???

Kommentointi on suljettu!