Sonyn uusi palvelu paikantaa ja suojaa kadonneen puhelimen: my Xperia

Japanilainen Sony tuo markkinoille uuden palvelun, joka muistuttaa erehdyttävästi Applen Find My iPhone -toimintoa. Sonyn palvelu kulkee brändillä my Xperia ja mahdollistaa muun muassa kadonneen tai varastetun puhelimen paikantamisen. Palvelun jakelu on käynnistynyt Pohjoismaissa vuonna 2012 julkaistuille Ice Cream Sandwich -pohjaisille laitteille. Saatavuutta on tarkoitus laajentaa toisen vuosineljänneksen aikana.

Sonyn my Xperia -palvelu vaatii puhelimeen asennettavan päivityksen sekä ominaisuuden aktivoinnin: Asetukset -> Xperia -> my Xperia. Sony aikoo laajentaa sen saatavuutta uudempiin puhelimiin Xperia Acro S -mallista alkaen seuraavien viikkojen aikana. Käyttäjä saa automaattisesti ilmoituksen puhelimeensa, kun tarvittava päivitys on ladattavissa.

Päivityksen jälkeen palveluun pääsee käsiksi osoitteessa myxperia.sonymobile.com omalla Google ID -tunnuksellaan. Sen kautta käyttäjä voi paikantaa puhelimensa kartalla sekä soittaa äänimerkin, lukita laitteen ja pyyhkiä kaikki puhelimen tiedostot etäyhteyden avulla.

Lähde: Sony

8 kommenttia

 1. Kätevä toiminto. Toivottavasti Samsungilta tulee myös tuollainen!!! Vai onko jo???

    1. Juu, kyllä WP sisältää tälläisen toiminnon myös.

 2. Vaikuttaa hyödylliseltä ja turvalliselta.

  Huomasin muuten nyt, että tuleekohan nimi xperia sanasta experience. Kuulostaa ainakin lausuttana hiukan samalta 😛

 3. Eipä löydy Xperia P:lle vielä tuota. Taitaa ilmeisesti olla vasta pilottivaiheessa. Hyödyllinen ominaisuus kyllä kun vain tulee saataville.

 4. Ei tässä mitään uutta ole paitsi Sonylle. Kaikille Android -puhelimille on saanut Prey -nimisen softan jo vuosia.

 5. ”Huomasin muuten nyt, että tuleekohan nimi xperia sanasta experience. Kuulostaa ainakin lausuttana hiukan samalta :P”

  Niin minäkin olen käsittänyt. Paitsi jos sanoo suomalaisittain ”äksperia” 😀

Kommentointi on suljettu!