Lataa nämä sovellukset uuteen Windows Phone 8 -puhelimeesi

HTC:n, Nokian ja Samsungin Windows Phone 8 -puhelinten valloittaessa Suomea on jälleen hyvä aika koota hieman sovellusvinkkejä Microsoftin uudelle mobiilialustalle. Noin vuosi sitten kasasimme muutamia hyödyllisiä sovelluksia edellisen sukupolven malleille, joten listaa on oiva aika päivittää. Voit lukea aikaisemmat sovellusvinkkimme täältä.

Ensimmäisenä puhelimeen kannattaa tietenkin hankkia sellaiset perussovellukset, kuten Twitter, Facebook ja Skype. Niiden avulla pääsee heti syventymään sosiaalisten palveluiden maailmaan. Nokia toimittaa Lumioidensa mukana kotimaisten uutispalveluiden sovellukset vakiona, mutta jos ole hankkinut esimerkiksi HTC:n Windows Phone -luurin, niin lataa ihmeessä MTV3:n, Ilta-Sanomien ja Helsingin Sanomien ohjelmat.

Pankkipalvelut hallintaan: Windows Phonen tarjonta pankkisovelluksien osalta on hyvää. Nordealta, OP:lta ja Danske Bankilta löytyy omat ohjelmansa päivittäisten pankkiasioiden hoitoon. Lataa niistä itsellesi sopivin!

Säätiedot tyylikkäästi kotinäkymään: Sääsovelluksia löytyy joka lähtöön, mutta jos haluaa tyylikkäällä tapahtumaruudulla varustetun ohjelman kannattaa ladata Weather Tile. Se noudattaa täydellisesti Windows Phonen tapahtumaruutujen ilmettä ollen hillityn tyylikäs.

Vaihtoehto viralliselle Twitter-sovellukselle: Monet pitävät Rowia Windows Phonen parhaana Twitter-sovelluksena. Saatavilla on ilmainen lite-versio sekä 1,49 euroa kustantava pro-versio. Maksullinen versio sisältää push-ilmoitukset ja päivittyvän tapahtumaruudun, joten vajaa puolitoista euroa kannattaa pulittaa, jos ohjelma tuntuu omalta.

Korvaaja Google Mapsille: Kuten monet tietävät, ei Google tue Microsoftin mobiilialustaa kovinkaan hyvin palveluidensa osalta. Lumioiden hyvistä kartoista huolimatta monet jäävät kaipaamaan Androidilta ja iOS:lta tuttua Google Mapsiä. Yksi parhaista korvikkeista on gMaps. Sillä onnistuu jopa Street View -katunäkymän käyttäminen, vaikka käyttökokemus ei täydellisyyttä hiokaan. Tarjolla on myös 1,99 euroa maksava gMaps Pro.

Instagram Windows Phonelle: Virallista Instagram-sovellusta ei ole saatavilla, mutta epävirallinen Metrogram korjaa tilannetta hieman. Sillä onnistuu lähes tulkoon kaikki muu paitsi uusien kuvien lataaminen palveluun.

Uutistenlukija tapahtumaruudulla ja lukitusnäkymän taustakuvilla: Weave News Reader tuo maailman uutiset suoraan puhelimeesi. Se sisältää kattavan valikoiman valmiita lähteitä eri aihealueista. Mukaan voi tietenkin tuoda myös omat suosikkinsa. Sovellus sisältää päivittyvän tapahtumaruudun ja osaa halutessaan vaihtaa lukitusnäkymän taustakuvan sisältöä vastaavaksi. Jos lukijaan todella kiintyy, voi hankkia varsin suolaisen 8,99 euroa kustantavan version, jolla pääsee ilmaisen version ajoittaisista mainoksista eroon.

Taskulampulle on aina tarvetta: Yksinkertainen ja asiansa hoitava taskulamppusovellus on Flashlight XT. Suosittelemme!

Wikipedian tietokanta puhelimeen: Avoimin voimin ylläpidettävä Wikipedia on kätevä paikka hakea tietoa. Wikipedia-sovellus tarjoaa nopean ja helpon tavan käyttää tätä tietoa hyväkseen.

Yksinkertainen kello kotinäkymään: Hyvin Windows Phonen yleisilmettä noudatteleva World Clock tuo kellonajan tyylikkäästä tapahtumaruutuna kotinäkymään.

Automaattisesti vaihtuvat taustakuvat lukitusnäkymään: Sovellus nimeltään Paper Shuffle tuo eloa lukitusruudulle. Käyttäjä voi valita haluamansa kuvat sovelluksen käyttöön sekä määrittää, kuinka usein taustakuvan haluaa vaihtuvan. Näin lukitusruudulla voi tervehtiä uusi taustakuva vaikka tunnin välein.

Kotinäkymän muokkaaminen omalla tapahtumaruudulla: Jos haluaa muokata omaa kotinäkymää persoonallisilla, mutta varsin hyödyttömillä tapahtumaruuduilla kannattaa ladata My Live Tile. Sen avulla voi rakentaa oman tapahtumaruudun tekstiä ja kuvia hyödyntäen.

11 kommenttia

 1. ”lataa ihmeessä MTV3:n, Ilta-Sanomien ja Helsingin Sanomien ohjelmat.”

  Niin saat joka päivä rautaisannoksen puolueellista, vasemmistolaista uutisointia.

 2. Ei nyt varsinaisesti liity aiheeseen, mutta tietääkö kukaan, mistä voi katsoa valmistajien osuudet windows phone myynnistä? Vaikka esim. vuoden lopusta?

 3. Itse nostaisin uutissovelluksista kotimaisen Aukion. Sovellus kerää suomalasten uutissivujen uutisotsikot yhteen paikkaan jota on helppo selata. Sovellus on ilmainen.

 4. Itse suosittelen Fhotoroom-sovellusta. Se on oikeasti monipuolinen kuvanmuokkaus-sovellus, jolla voi tehdä ammattilaisia muokkauksia. Kuvista saa helposti todella näyttäviä. (enkä tarkoita mitään teinien Instagramräpellyksiä.)

  Kuvista tulee oikeasti ammattimaisen näköisiä. 🙂

 5. Taskulamppu ja kello. Huimaa. Ensi kerralla varmaan munakello. Windows kehittyy valtavalla vauhdilla. Muut vain kehittyvät vielä huomattavasti suuremmalla vauhdilla.

  1. Uliuli. Lagdroid ei ole vielä tähänkään päivään mennessä kehittynyt sulavatoimiseksi

   1. ainkin paremmin ku wp ja varsinkin monipuolisemmaks

    1. Monipuolisuus, totta mutta ei liity siihen mitä irekkeri sanoi. Sulavuus, täyttä sontaa. WP on ollut sulava alusta alkaen ja pienilläkin tehoilla. Android alkaa vasta nyt olla kilpailijoiden tasolla. Fanilasit pois.

    2. Totta. Katsokaapa YouTubesta ensimmäisteAndroid-mallien sulavuutta. 😉

Kommentointi on suljettu!