Toyota valitsi Nokian kartat autoihinsa

Toyota liittyy BMW:n, Mercedeksen, Volkswagenin ja Hyundain joukkoon ottamalla käyttöön Nokian Here-karttapalvelut autojensa informaatiojärjestelmissä. Tavoitteena on tuoda Nokian osaaminen autoihin Euroopassa, Venäjällä sekä Lähi-idässä vuoden 2014 alkupuolella. Sopimus kattaa Nokian kartat, korkealuokkaisen haun ja yhteisön luoman sisällön, kuten kohteiden arvostelut ja kuvat.

Sopimuksen myötä Nokia kehuu vahvistavansa asemaansa autoteollisuuden karttapalveluiden tarjoajana. Nokian kehittämä kokonaisuus on muutakin kuin pelkkä navigointi. Valmistajat voivat luoda sen pohjalle omia palveluita ja näin tuoda järjestelmiinsä haluamiaan ominaisuuksia.

Nokia on rakentanut karttapalveluitaan edelläkävijän ottein. Viime aikoina yhtiö on pyrkinyt laajentamaan palveluitaan muille alustoille. Esimerkiksi viime vuoden lopulla julkaistiin iOS-sovellus ja kerrottiin API-rajapintojen tuomisesta Android-alustalle. Hiljattain Nokian navigointipalvelu on myös tuotu saataville muiden valmistajien Windows Phone 8 -puhelimille muun muassa Yhdysvalloissa.

Lähde: Nokia Conversations

8 kommenttia

 1. Ja vielä kun kehittäisivät sisäpaikannuksen kaupalliselle tasolle (joku voi sanoa että ovathan sen jo tehneet).

 2. Karttapalveluilla kannattaa tosiaan yrittää saada bisnestä. Nokia on tehnyt suuret tappiot kartoilla tähän mennessä (olivat kallis ostos), joten plussalle pääseminen edellyttäisi suurta karttatuloa pidemmän aikaa.

 3. Milloinkohan alkaa tulemaan Suomeen niitä sisäkarttoja. Esim. puhelimiin. Menee varmaan arviolta ainakin 3-5 v.???? Sanokaa jos tiedätte asiasta enemmän.

  1. Minun Lumia 920:n uusimmalla Kartat-sovelluksella ja uusimmilla kartoilla on jo pitkään toiminut sisätilakartat Tampereen seudulla ainakin Koskikeskuksessa, Tullintorilla, Duossa ja Ideaparkissa. Helsingissä paikkoja onkin sitten enemmän.

 4. Nokia sijoitti suuren määrän rahaa tulevaisuuteensa karttapalveluiden tuottajana. Nyt tämä sijoitus alkaa poikia hedelmää ja paljon. Toyota ei ole ainoa autovalmistaja joka luottaa Nokiaan vaan aiemmin on tehty jo sopimukset BMW:n, Mercedesin, VAG:n (VW, Audi, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini, MAN, Porsche, Scania, SEAT ja Suzuki) sekä Hyundain kanssa.

  Nokia nousee kohta ja lujaa. Lumia 820 on yritysten selvä valinta. 920 high endiä haluaville ja 620 tulee myymään valtavia määriä ja siitä tulee se superhitti joka vie windows phonen kappalemääräisen myynnin ja sitä myötä ekosysteemin ihan uudelle tasolle. Nyt näyttää hyvältä! Tsemppiä Nokia!

  1. Unohtamatta loistavia Ashoja jotka paikkaavat edullisten puhelinten päätä niin kauan kunnes WP 7.8 luurit saadaan tuotettua tähän hintaluokkaan. WP 7.8 haarasta jalostuu pikku hiljaa low end -puhelinten käyttöjärjestelmä ja sen kehittämistä jatketaan siihen suuntaan.

   Myös tabletti on tulossa. Hyvää on luvassa 🙂

   1. Loistavia ashoja? Ennemminkin karmaisevia.

Kommentointi on suljettu!