Intel-pohjaisia Windows Phone -puhelimia luvassa tulevaisuudessa?

Kaikki Windows Phone -puhelimet pohjautuvat tällä hetkellä mobiilialan sirumarkkinoita hallitsevan Qualcommin piirisarjoihin. Ensimmäisen sukupolven laitteissa käytettiin Snapdragon S1 -sarjan siruja, kun tuoreimman sukupolven lippulaivamallit sisältävät tuplaytimellisen Snapdragon S4 -sirun. Tulevaisuudessa tilanne voi kuitenkin olla toinen ja Windows Phonen vauhdittajana saatetaan nähdä Intelin mobiilipiiri.

Intel tekee parhaillaan kovasti töitä saadakseen jalansijaa mobiilimarkkinoilta. Tämä on ymmärrettävää, sillä tabletit ja älypuhelimet ovat kasvava markkina-alue, kun taas kotitietokoneiden myynti on laskusuhdanteessa.

Windows Phone -alustan kehityksestä vastaava Greg Sullivan kertoi CES 2013 -messuilla, että Windows Phone 8 ei ole sidoksissa tiettyyn arkkitehtuuriin. Tämä ei ole yllätys, sillä alusta jakaa saman ytimen työpöytäkäyttöön suunnatun Windows 8:n kanssa, joka tukee Intelin käyttämää x86-arkkitehtuuria. Qualcommin piirisarjat nojaavat mobiilimarkkinoilla yleisempään ARM-ratkaisuun.

Microsoftin ja Intelin mahdollisesta yhteistyöstä kertoo se, että sirujätti on rekrytoimassa Windows Phone -insinöörejä. Intelin työpaikkailmoitus on nähtävissä täällä. Siinä yhtiö ilmaisee selväsanaisesti kiinnostuksensa henkilöihin, joilla on kokemusta Windows Phone -alustan kanssa työskentelystä.

Intelin seuraavan sukupolven mobiiliratkaisua odotetaan parhaillaan markkinoille. Lenovo ennätti jo esitellä siihen pohjaavan Android-puhelimen, mutta sirun yksityiskohdat jäivät vielä yhdeksi suureksi kysymysmerkiksi. Se kuitenkin tiedetään, että tällä kertaa luvassa on moniydinsuoritin. Intelin nykyiset mobiilisuorittimet ovat yksiytimellisiä.

Lähde: WMPoweruser