Motorola lipsautti, etsii johtajaa mystiseen X-Phone-projektiin

Joulukuussa luotettu talousmedia, The Wall Street Journal, paljasti Googlen omistuksessa olevan Motorolan työskentelevän kunnianhimoisen puhelinprojektin parissa. Nyt tämä huhuttu projekti saa varsin selvän vahvistuksen Motorolan hetken aikaa Linkedln-palvelussa olleesta työpaikkailmoituksesta. Siinä Motorola haki johtajaa työskentelemään seuraavan sukupolven älypuhelinalustan parissa, jota se kutsuu nimellä X-Phone. Samaa nimeä puhelimesta käytti jo joulukuussa The Wall Street Journal, joten asioilla on hyvin todennäköisesti jonkinasteinen yhteys.

Varsinaisia yksityiskohtia työpaikkailmoitus ei X-Phonesta paljastanut. Se vahvistaa joka tapauksessa käsitystä siitä, että jotain mielenkiintoista amerikkalaisvalmistajalta on luvassa.

Huhut kertovat uutuuspuhelimen julkistuksen tapahtuvan toukokuussa Google I/O -tapahtumassa. Myyntiin laitteen pitäisi alustavien tietojen mukaan saapua kesäkuussa. Näin ainakin Amerikassa.

Julkistettu työpaikkailmoitus sotii ehkä aavistuksen huhuttua aikataulua vastaan, mutta voi olla, että X-Phone on osa laajempaa konseptia, jolle nyt haetaan vetäjää. Googlen on nimittäin sanottu putsaavan Motorolan mallistoa ja keskittävän tulevaisuudessa valmistajan voimavarat suppeampaan sekä samalla laadukkaampaan tuotemallistoon.

Lähde: Phandroid