The Guardian: 41 megapikselin PureView-kamera tulossa Lumiaan

Nokian Windows Phone -pohjainen Lumia-puhelin 41 megapikselin PureView-kameralla vaikuttaa entistäkin todennäköisemmältä. Huhut laitteesta nousivat pinnalle, kun The Verge kertoi tammikuussa Nokian kehittelevän EOS-koodinimellistä puhelinta. Nyt samansuuntaisia tietoja kertoo kuulleensa pitkät perinteet omaavaa uutisjulkaisu, The Guardian.

Nokiaa lähellä oleviin lähteisiin tietonsa perustava The Guardian sanoo suomalaisvalmistajan tuovan 41 megapikselin kamerasensorin Lumia-mallistoon. Puhelin kulkee tällä hetkellä nimellä Nokia EOS ja se saapuisi ainakin Yhdysvalloissa myyntiin kesällä. Kyseessä olisi perillinen Nokia 808 PureView -puhelimelle, joka tuli tunnetuksi optisen zoomauksen mahdollistavasta ylinäytteistystekniikasta.

Puhelimen odotetaan noudattelevan Nokian uutta muotokieltä, jossa keskeistä osaa näyttelee alumiini. Nokian huhutaan siirtyvän käyttämään lippulaivamalleissaan alumiinia nykyisen polykarbonaatin sijaan.

Kesälle ajoittuva saatavuus voisi tarkoittaa sitä, että Nokia virallistaisi laitteen jo kuluvan kuun lopulla Mobile World Congress 2013 -messuilla. Se olisi hyvä jatkumo viime vuoden messuille, jossa Nokia esitteli PureView-konseptinsa maailmalle 808 PureView -puhelimen muodossa. Toisaalta saatavuus venyisi jälleen useiden kuukausien päähän, joten Nokian kannattaa harkita tarkkaan, milloin tuo uutukaisensa julkisuuteen.

Lähde: The Guardian

35 kommenttia

 1. Tuo olisi meikäläisen unelma ja menisi varmasti hankintaan. 🙂

 2. Vaikka itselläni on tällä hetkellä Lumia 920, harkitsisin todellakin sellaisen Lumian ostoa jossa olisi tuo tappokamera. Toisaalta odotan Nokialta nyt tablettia

 3. Itselläni L920. Pitää kelvata seuraavat 3 vuotta…

  1. Pitää vaan asennoitua siten että aina puhelimen oston jälkeen, niin tulee alle vuodessa seuraava parempi malli. Tämän ei pitäisi tulla yllätyksenä. Kyllä sillä ”vanhalla” puhelimellakin pärjää ainakin pari vuotta 😉

   Kolmen vuoden kytkyä en tuosta syystä ikinä ota vaan max 12kk.

 4. Ostaisin tuon pureviewn nykyisen Samsungin GII tilalle. Hyvä sekin on, mutta kamera on ihan peestä…

  1. Toivottavasti 4.1 tuo siihen parannuksia.

   1. Ei tuo. Onneton bulkki kenno jota ei softalla voi parantaa.

    1. Kyllä kuulemma Lumia 800:n kuvistakin tulee softalla ammattimaisia. Eli ei ole ongelma. 😉

 5. Pieni valmistaja tuo harvinaisen järjestelmän tuotteen markkinoille, aika riskialtis ostos tuo siis olisi. Mutta jos pääsääntöisesti kännykän kameraa käyttää niin harkinnanarvoinen vaihtoehto.

  1. Heikkoa trollausta. Maailman suurin puhelivalmistaja ja maailman suurin softatalo yhdessä ei ole mikään riski. WP kasvaa väistämättä ja vie osuuksia vuoteen 2007 jumahtaneelta iOS:lta ja omaan sekavuuteensa kaatuvalta Androidilta.

   1. Tiedoksi: Nokia on pieni älypuhelinvalmistaja nykyään ja Windows Phonen markkinaosuus on 2%. Faktat ei kieltämällä katoa.

    1. Faktat ei katoa mutta voivat muuttua nopeastikin.

   2. Jenkeissä markkinaosuus on vain laskenut. Eikös just siellä pitäny yrittää pärjätä?

 6. Kunhan ei vaan ole sitä ’mötikkää’ takana mitä tuossa 808:ssa oli, ei ole enää tätä maailmaa. Ja julkistus pitää olla samaan aikaan kun puhelin tulee kauppoihin, ei kuukausia ennen. Tuossa kaksi asiaa, jolla tämän myynnin voi lopullisesti pilata. (Tosin Windows Phone leikkaa jo 90% mahdollisesta myynnistä heti kättelyssä, mutta sen tietää jo kaikki.)

  1. Jaa-a. Itsellä jäisi ostamatta jos siinä lagdroidi pyörisi. WP8 on ollut aivan uskomattoman miellyttävä käyttää 🙂

   1. Itsellänikin jäisi ostamatta jos olisi lagdroid tai minäos

    1. Totta. iOS on auttamattomasti vanhentunut ja Android on sekava.

     Androidilla tulee olemaan sama kohtalo kuin Symbianilla. Siihen saa kaiken mahdollisen ja sitä voi muokata mielensä mukaan kuten Symbianiakin, mutta kompastuu omaan säädettävyyteensä ja sekavuuteensa kuten Symbiankin.

     Tämä on fakta

    2. Meneekö siihen vielä 5 vai 10 vuotta? Onko Nokiaa tai Windows Phonea vielä silloin? Voisitko tarkentaa ”faktojasi”?

   2. Kysehän ei tässä ole siitä mikä sinun tai mikä minun mielestä on hyvä ja cool käyttis.
    Kyse on siitä että ihmiset maailmalla eivät tykkää ostaa Windows Phonea vaikka se on ollut jo yli 2 vuotta markkinoilla ja sitä on markkinoitu ennen näkemättömillä panostuksilla.

 7. Kuinka moni kuluttaja tietää mikä on käyttöjärjestelmä? Kuinka moni tietää esim. sampan ja äpyn brändin? Mikä vaikuttaa ostopäätökseen eniten?

 8. Noh, Pureviewille iso peukku ainakin meikäläiseltä. Loistavaa suomalaista osaamista.

  Muuten Nokian tilanne on se mikä on. Eli nyky-Nokia on pelkkä Microsoftin käsikassara, jolla pönkitetään Microsoftin osaketta. Sen takia kaikki muut vaihtoehdot kuin Windows Phone (oli ne sisäisiä tai ulkoisia) on Elopin johdolla karsittu tehokkaasti pois, eikä Nokia tarjoa WP:lle mitään vaihtoehtoja vaikka se sen busineksen kannalta etu olisikin.

  1. Ms Windows tietty dominoi nyt, mutta ei se huono juttu mielestäni ole, sillä sulavampaa käyttökokemusta kuin lumiat saa hakea luurimaailmasta. Tulevaisuus kyllä hiukka jännittää…

  2. Jos Nokia olis valinnutkin Androidin niin silloin Nokia ei varmasti olisi Googlen käsikakkara, eiköstä niin?
   Nokialla oli omat syynsä hylätä Android ja hyvä niin. Spekuloikaa vaan niin paljon kuin haluatte. Maailma muuttuu, muutu sinäkin.
   Lumia on erittäin hieno ja hyvä laite, kokeileppa käyttää viikko.

   1. Nokian myynti olisi ainakin kymmenkertainen jos se olisi valinnut Androidin. Windows Phone kun ei myy missään (no ehkä Suomessa). Ei sitäpaitsi ole edes mitään syytä minkä takia Nokian pitäisi valmistaa pelkästään Windows Phone tai Android puhelimia. Se on vaan Elopin höpinää että pitäisi sitoutua yhteen ja olla sodassa kaikkea muuta vastaan. Nokian pitäisi valmistaa kumpiakin ja painottaa sitten tuotantoa sinne mikä menee kaupaksi. Pointti oli että Elop ei tee päätäksiä kuten Nokian toimitusjohtaja vaan kuten Microsoftin johtaja. Mulle henkilökohtaisesti Nokia on tärkeä firma ja haluan sille hyvää. Ottaa päähän nämä Eemelit ja puh.joht. tyypit jotka ilmeisesti ovat Microsoftilta palkkansa saavia kun Nokian tuhoaminen ei paina vaakakupissa missään. Mutta niinhän nuo sanoo, että henkilöt joiden uskontoa tai elantoa arvostellaan eivät kykenä mieltään muuttamaan tosiasioidenkaan edessä 🙂

    1. Aijai, nyt tuli semmonen serrrvaus että windows-ihmiset ainakin hetkeks hiljenee :D.
     Mutta tosiaan kyllä windows-pohjanen pureview-laite enemmän myy kun symbianilla toimiva, sattuneesta syystä.

 9. Ihan käsittämätöntä tämä kamera hypetys. Saako siihen kunnon objektiivia kiinni? Ai ei vai. Ihan turha! Kuvat tulee olemaan huonoa tasoa, niinkuin kaikissa muissakin kännyissä ja pokkareissa. Tietysti teinitytöille kiva kun saa facebookkiin laitettua itsestä kuvia…

 10. Hyvä Nokia, näin ne muut piestään….

  SOVELLUKSET VIELÄ NOKIA!!!!

 11. Lagroid? Oma vanha sgs kakkonen toimii edelleenkin sulavasti eikä ole koskaan lagannut. Mutta en kyllä nokiana androidiin siirtyisi.

  1. Joo. En tiedä onko nuo niin tyhmiä että ne luulee lagimisen tapahtuvan androidista. Kyllä se ihan puhelimesta johtuu. Noh, antaa lasten leikkiä.

   1. Ei niin, ei se Androidista johdu suoranaisesti. Se vaan vaatii paljon enemmän tehoja kuin iOS tai WP, että se pyörisi sulavasti. Siksi esim lumia 800 pyörii sulavasti, taasen samantehoinen Android ei.

    1. Windows Phone pöhlöjen mielestä ainoa sulavuus on se, kuinka hyvin ne neliöt valuu ylösalas ruudulla.

 12. Aivan mahtavaa puhetta Juha :DDDD Olen siis niin samaa mieltä! Ei Microsoft ole Nokiaa pakottanut pitäytymään PELKÄSTÄÄN Windows Phonessa. Jatkais esim. MeeGon kehittämistä niin ei ois teidän ”lagdroidia” tai ”minäos”:ia. Itse rikoin Maanantaina mun Lumia 800 puhelimen, halusin vaihtaa Note 2:seen ja älkää kysykö miksi mutta tää oli ainut vaihtoehto saada uus puhelin xdd En muuten kadu puhelimen takia, en tuu kaipaamaan 🙂

 13. olis vaaan nokian pitäny valita vanjoki toimitusjohtajaks eikä eloppia niin vois olla nykytilanne aika erilainen

  1. Nykytilanne ei ole Elopin syytä, vaan Ollilan ja kumppaneiden

Kommentointi on suljettu!