Windows Phone 7.8 toi mukanaan data- ja ääniongelmia

Nokia aloitti tammikuun lopussa ensimmäisen sukupolven Lumia-mallistonsa päivittämisen Windows Phone 7.8 -alustaversioon. Lukijamme ovat aktiivisesti avustaneet toisiaan päivityksen kanssa ja vinkkejä uuden ohjelmiston lataamiseen voi lukea täältä. Kommenttiketjusta löytyy muun muassa kikka päivityksen nopeampaan saatavuuteen, jos Zune ei vielä uutta ohjelmistoa ole halukas tarjoamaan.

Osalle käyttäjistä Windows Phone 7.8 on tuonut uusien ominaisuuksien lisäksi muutamia ongelmia, joihin toivottaisiin ratkaisuja. Ensimmäinen on suuri datakulutus, joka ilmenee tilanteissa, joissa kotinäkymän tapahtumaruutu epäonnistuu päivittämään informaatiota palvelun servereiltä. Windows Phone 7.5:stä poiketen uusi alustaversio ei vaikuttaisi osaavan lopettaa hakua epäonnistuneeseen yritykseen, vaan jatkaa lataamista loputtomasti kuluttaen dataa. Ongelma häviää poistamalla sovellus kotinäkymästä.

Toinen esille tullut ongelma tuntuu vaivaavan erityisesti Lumia-käyttäjiä. Nokian keskustelupalstalla käyttäjät valittelevat äänenvoimakkuuden madaltuneen selvästi päivityksen myötä. Samoja ongelmia oli käyttäjillä aikaisemminkin, mutta ne korjattiin päivityksellä. Windows Phone 7.8:ssa heikko äänenvoimakkuus on kuitenkin palannut vaivaamaan ainakin osaa käyttäjistä.

Lähde: pocketnow.com

18 kommenttia

 1. Olipa hyvä päivitys 😀 onneksi vaihdoin androidiin ;D

 2. Repsis 🙂

  Täytyy odotella siis vielä hieman oman päivityksen kanssa että tulee päivityksen korjauspäivitys.

 3. Vaikuttaa olevan yksilökohtasia ongelmia. Meidän taloudessa on päivitetty kaksi Lumia 800 luuria tähän uuteen versioon, eikä kuvatunkaltaisia bugeja ole esiintynyt.

 4. Heh, dataongelmassa oli kyse vain yhden sovelluksen bugista joka aiheutti sen että sovellus jäi lähettämään dataa ”ikuisiksi ajoiksi”.

  Omassa puhelimessa, eikä kellään kaveripiirissä, ole moisia ongelmia esiintynyt.

 5. En ole itsekkään huomannut mitään eroa äänenvoimakkuudessa tai tilesien päivityksessä. 🙂

  Varsinkin tuon äänenvoimakkuusjutun olisi huomannut heti.

 6. Eipä ole itselläkään eikä pojankaan lumiassa kyseisiä tai mitään muutakaan ongelmaa, nämä nokian puhelimiin tulevat päivitykset toimivat pääsääntöisesti loistavasti, toisin on eräällä korealaisella merkillä johon tarvii tuon päivityksen korjauspäivityksen, mut hyvinhän ne sitten toimii. 🙂

  1. Joo, Nokia on loistanut firmiksillään, ensin korjattiin 800:n virrankulutus niin saatiin tilalle volumebugi, nyt päivitetään pari ruutua lisää ja taas tulee joku volumebugi ja virrankulutus 🙂
   900:ssa oli kättelyssä jo joku databugi jenkeissä ja rahaa jaettiin takasin. 920:ssa on kamerabugitusta ja semmoista. No tämmöstähän se oli kyllä jo ennen windowsiakin 🙂

   1. Taitaa olla joka valmistajalla jonkinsortin bugeja, myös rakastamissasi Android luureissa. Mutta tuskimpa jaksat niitä kaivella samalla intensiteetillä. Omalla luuriuralla, joka koostuu lähes ainoastaan nokiasta, ei paljon bugeja ole ilmennyt. Esim, näitä joita tässä artikkelissa käsitellään.

    1. Kyllä se menee niin, että yleensäkin tarvitaan muutama tapaus ja kyse on ”laaja mittaisesta ongelmasta”. Hyvin tunnetuista yhtiöistä ja pienistäkin negatiivisista jutuosta, jotak liittyvät näihin, kirjoitetaan heti

 7. Itselläni ei mitään ongelmia ole ilmennyt 🙂

 8. Anteeksi, että tämä kysymys ei liity mitenkään
  aiheeseen, mutta haluaisin saada tiedon, enkä viitsi kirjautua mihinkään keskustelupalastalle. Miksi Samsungin kuulokkeilla kuuluu laulu huonosti ja oudosti kun kuuntelen SGS2:sta musiikkia? Esim. Youtubesta HD-laatu päällä ollessa musiikki kuuluu huonosti , mutta kun ottaa HD-laadun pois kuuluu normaalisti. Toisilla kuulokkeilla tätä ongelmaa ei ole. Ja kun kytken samsungin kuulokkeet iPad 3:een ääni kuuluu hyvin. Osaisiko joku ratkaista tämän?? Kuulokkeet ovat siis nappikuulokkeet, mutta eivät tulleet tämäm SGS2:n mukana vaan Samsung Waven mukana.

 9. Nyt laitoin päivityksen Lumia 800:n kikka kolmosella. Pikkutiilet on ruudussa. Mistä näkee versiomuutos listan kokonaisuudessaan?

 10. Minulle itselleni ei ole tullut mitään ongelmia. Kaiken lisäksi päivitys korjasi puhelimessani vaivanneen back-näppäimen vajaatoiminnon. Ja kaikki mitä nokia ja microsoft oli luvannu, olen löytänyt jokaisen uuden ominaisuuden. Kiitos noksu ja microsoft 🙂

 11. Itselläni ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia WP 7.8ssa. Paljon nopeampi ja parempi kuin 7.5.
  Lumia 800.
  Androidiin en ikinä vaihtaisi.

 12. Niin, mitä kaikkia uusia ominaisuuksia tässä päivityksessä nyt sitten tuli? WP 7.8? Muuta kuin ne tiilet?

Kommentointi on suljettu!