HTC panostaa tulevan M7:n lippulaivansa kameraan

Nokia ei ole ainoa matkapuhelinvalmistaja, joka etsii uusia tapoja parantaa mobiililaitteiden kuvanlaatua. Huhujen mukaan HTC:n tuleva M7-lippulaiva sisältää kameran, jossa hyödynnetään hieman Nokia 808 PureView -mallin kuuluisan ylinäytteistystekniikan kaltaista ominaisuutta. Kamera tulisi itse asiassa olemaan yksi uutuuspuhelimen keskeisimmistä myyntivalteista.

Huhujen mukaan HTC M7:n kamera rakentuu kolmesta 4,3 megapikselin kerroksesta. Ideana on, että käytettävissä on kolmen kuvan data lopullisen tuotoksen rakentamiseen. Näin kuvista saadaan tarkempia ja yleisesti laadultaan parempia. Tekniikan arvellaan kantavan nimeä Ultrapixels.

HTC M7:n esittelyn odotetaan tapahtuvan 19. helmikuuta taiwanilaisvalmistajan järjestämässä lehdistötilaisuudessa. Kameran ohella siitä pitäisi löytyä 4,7 tuuman full hd -kosketusnäyttö, Android Jelly Bean -käyttöjärjestelmä ja uusi Sense 5.0 -käyttöliittymä.

Huhu kamerasta pitää hyvin todennäköisesti paikkaansa, sillä HTC kiusoittelee jo blogissaan yhtiön tulevilla kuvaus- ja äänikokemuksilla. Sen tarkemmin taiwanilaisvalmistaja ei tulevasta kerro, mutta odotukset voidaan nostaa korkealle, sillä HTC uskaltaa piikitellä blogissaan jopa Nokia 808 PureView -puhelimen kameraa, joka on tunnetusti mobiilimarkkinoiden ehdotonta eliittiä.

Lähde: Pocket-lint

5 kommenttia

 1. ”hyödynnetään hieman Nokia 808 PureView -mallin kuuluisan ylinäytteistystekniikan kaltaista ominaisuutta.”

  HTC:n tekniikka on täysin erilainen Pureviewin kanssa. Jälkimmäisessä suuriresoluutioisesta kuvasta tehdään pienempi, jolloin väritarkkuus paranee(ja kohina vähenee). HTC:n tekniikassa on kolme kerrosta, yksi kullekin päävärille. Eli kun normaalissa Bayer -kennossa yhdellä pikselillä voi olla vain yksi väri, kolmikerroksisessa kennossa voi pikselillä olla mikä tahansa kolmesta pääväristä. Tämä on ylinäytteistystä järkevämpi tapa väritarkkuuden parantamiseen(ellei oteta huomioon Pureviewin crop zoom -mahdollisuutta, joka myös tuo esiin pienten pikselien kohinan 41 mp:n kennossa ja linssin epätäydellisyyden). Foveon on käyttänyt kolmen kerroksen kennoa jo vuosia, joten tekniikka ei ole HTC:n väitteistä huolimatta uutta.
  Väritarkkuuden parantumisen lisäksi kolmikerroksisen kennon etu on se, että kuvien tarkkuutta vähentävää anti-aliasing suodinta ei tarvita. Miinuspuolena on kohina suuremmilla ISO -arvoilla, mikä on helppo ymmärtää: alimman kerroksen saavuttamiseen tarvitaan enemmän valoa. Gooleta Foveon jos aihe kiinnostaa enemmän.

  1. Asiantunteva kommentti, kiitos! Näitä on ilo lukea.

  2. Minäkin kiitän syvällisestä kommentista, joka avasi hyvin tekniikan ideaa. 🙂 Oma asiantuntemus kameroiden osalta on hyvin suppea.

 2. Minusta tämän puhelimen nimeäminen on erikoinen. Nimen perusteella tämä puhelin vaikuttaisi kuuluvan Meizun malliston häntäpäähän / alkuun …

  Ehkä Meizu ei ole niin tunnettu, että tästä olisi ongelmaa.

Kommentointi on suljettu!