Nyt sen saa: Jelly Bean valuu Galaxy S II -puhelimiin Suomessa

Samsung Galaxy S II -omistajien piinaava odotus on tullut päätökseen. Käyttäjät Suomessa raportoivat Android 4.1.2 Jelly Bean -päivityksen olevan vihdoin ladattavissa puhelimeen. Se on laitteen elinkaaren toinen merkittävä ohjelmistopäivitys, sillä noin vuosi sitten korealaisvalmistaja päivitti puhelimen alkuperäisestä 2.3-versiosta Androidin nelosversioon.

Odotettu päivitys tuo paljon uutta kesällä kaksi vuotta täyttävälle Galaxy S II:lle. Se sisältää seuraajassa esitellyn TouchWiz Nature UX -käyttöympäristön sekä korealaisvalmistajan Direct Call-, Smart Stay– ja Pop-up Play -ominaisuudet, jotka helpottavat puhelimen jokapäiväistä käyttöä. Luvassa on parannuksia myös suorituskykyyn uuden alustaversion myötä. Jos puhelin kuitenkin takkuaa päivityksen jälkeen, kannattaa sille suorittaa niin sanottu tehdasasetuksien palautus.

Galaxy S II on hiljalleen väistymässä kauppojen hyllyiltä vastikään Suomessakin myyntiin saapuneen Plus-version myötä. Toisen sukupolven Galaxy S -lippulaiva on yksi maailman myydyimmistä Android-puhelimista. Ei ole siis ihme, että Samsung päätti päivittää puhelimen vielä Androidin Jelly Bean -julkaisuun.

Oman laitteen voi päivittää suoraan puhelimen asetuksista: tietoja puhelimesta -> ohjelmistopäivitykset -> päivitä. Ohjelmiston lataaminen onnistuu myös tietokoneen välityksellä KIES-sovelluksen avustuksella.

Miltä uusi ohjelmisto tuntuu? Kommentoi alle!

54 kommenttia

 1. Olis se hienoa jos vielä tämän kevään aikana tulis sitten puhelimeen asti.

 2. Viime aikoina on tullut pari mukavaa päivitysuutista ”vanhempien” lippulaivojen omistajille. Mukava lueskella tämmöisiä posit. uutisia. 🙂

  Onnea kaikille, jotka päivityksen saavat/ovat saaneet. 😉

  1. Samsung onnistuu tässä hieman paikkailemaan mainettaan päivityksien suhteen. Onhan S2 jo pari vuotta vanha vehjes.

   Taannoin olisi SGS:n omistajille saattanut maistua ICS. Tosin saattoi siinä oikeastikin olla joku rauta tai muistinvähyysjuttu takana. Ja päivitti Samsung sitä minun aikana sentään kolmesti 2.1->2.2->2.3.
   Ei silti, siskon Galaxy i7500:een ei tainnut tulla yhden yhtä päivitystä! Siellä se vieläkin taitaa 1.6 Donut majailla. 🙂

   1. No Samsung Famessa on samat speksit kun Samsung Galaxy S:ssä. Eli kyllä ainakin ICS olisi siihen pitänyt saada.

    1. Virallinen selitys meni jotenkin: thanks to TouchWiz, Samsung Widgets and Video Calls, there isn’t enough space left on the devices’ ROM.

    2. Niinhän he sanovat… Onko sitten uskomista.

 3. Onko tämä LS8-versio joka on aikaisemmin ollut vuotanut nettiin? H

 4. Minulla ei kiessi näytä, että uutta ohjelmistoa olisi saatavilla. Ja kännykästä haettaessa tulee teksti ”Ohjelmiston päivityspalvelun käyttöoikeudet myönnetään käyttäjille hakujärjestyksessä. Yritä myöhemmin uudelleen.” Kiessissä taas lukee ” Nykyinen laiteohjelmistoversio: PDA:LPY/PHONE:LQ6/CSC:LP6(NEE)”
  Voisiko joku auttaa tässä???

  1. saiko jokke päivitettyä itsellä pukkaa samaa ongelmaa?

 5. Avainkysymys: mitä uutta tämä päivitys tuo puhelimeen, MIKSI kannattaisi päivittää?

  Koska on käynyt enemmän kuin kerran, että uusi päivitys on tuonut enemmän uusia ongelmia kuin korjannut vanhoja.

  1. Tuossahan lukee yllä hyviä syitä? ja Jelly Beanin Project Butter, Google Now..

 6. kameri oli ladannu vast ikään kyseisen päivityksen, samalla se sekotti puhelimen täysin: puhelin ei reagoi soittoihin, se täytyy useasti käynnistää uudelleen, koska näyttö jämähtää… Vikoja ei ollu ennen päivittämistä, mistähän on kysymys?

  1. Mitäpä jos tehdasasetusten palautus. Ellei joku WP trolli?

   1. Jos joku haukkuu Anroidia nii ei se tarkoita heti että on joku trolli. Androidissakin on vikoja!

 7. Eilen päivitin Kiesin kautta kun FOTAna ei meinannut tulla alas. Kaikki meni moiteettomasti. Nature UX on sairan hieno ja sulaavasti toimii. Suosittelen.

 8. Onko kellään tietoa siitä, jumittavatko operaattorit tätä päivitystä, kuten kävin DNA:n kytkyasiakkaille ICS:n kanssa?

  1. Eikai suomessa operaattoreilla ole sanaa noihin? Itsellä oli DNA SGS lukitsemattomihahan ne on ja samaan aikaan paukahti päivitykset.

   1. Minulla on DNA:n kytkyliittymä ja ICS:ää odoteltiin melkein kaksi kuukautta muita pidempään. Siitä oli muistaakseni juttu MB:ssä ja keskustelu DNA:n palstoilla.

 9. Mulle tuli joku päivitys, mutta yritettyäni asentaa sitä ensimmäisen vaiheen jälkeen päivitys keskeytyi ilman mitään virheilmoitusta. Ilmeisesti kies ei enää tunnistanut laitetta…

 10. Tuli tänään toi päivitys fotaan ja tää on paljon parempi kuin ajatelinkaan. S2 on nyt ihan samanlainen kuin s3 eikä tää lagi yhtään 😀

 11. Onko mahdollista että tää tuli nyt puhelimeeni? Jos se on tää nii se on iha hirvee en tiiä miten saan tän pois! Ihan järkyttävää haluun vanhan takas enkä todellakaa tällästä mahotonta sekopäivitystä!

  1. Voit tarkistaa puhelimen asetuksista nykyisen ohjelmistoverion. Asetukset -> tietoja puhelimesta. Vanhemman version palautus saattaa olla hieman ongelmallista.

  2. Sama täällä… Tänään typeränä asensin 4.1.2 ja TÄMÄ ON IHAN JÄRKYTTÄVÄ… Haluan sen edellisen takaisin T_T

   1. Siis, onko siinä jotain virheitä vai etkö vain pidä uudesta käyttöliittymästä? Kysyn, koska en ole itse saanut päivitystä ja haluan tietää, sisältääkö uusi versio ohjelmistovikoja. Osaan sitten varautua.

 12. Poistaako Jelly Beanin asennus SGS2-puhelimessa mahdollisesti lymyilleet vakoiluohjelmat?

  1. Jos epäilet, että puhelimessasi on vakoiluohjelmia, niin suosittelen tehdasasetuksien palautusta. Tämä tyhjentää puhelimen kaikesta ylimääräisestä. Varmuuskopiointi ennen nollausta on suositeltavaa.

 13. Vihdoinkin pystyy itse säätämään mm.virransäästötilasta myöskin näytön virransäästön päälle tai pois,samoin suorittimen virransäästö jolla voi rajoittaa suorittimen enimmäissuorituskykyä. 🙂

 14. Jep, tänä aamuna pamahti päivitys.
  Hyvin tuli FOTAna ja täytyy sanoa, että sulavalta tuntuu ICS verrattuna.
  Kiva kun on ”uusi” SGS2 handussa.

 15. Onko kellään ollut ongelmia akun keston kanssa? Perjantaina asensin tuon Kiesin kautta, ja tällä hetkellä joudun lataamaan puhelinta pari kertaa päivässä. Edellisellä versiolla akku kesti n. 3 päivää. En pidä päällä jatkuvasti mobiilidataa, wlan, gps jne. Virransäästö on otettu käyttöön.

  Päivityksen jälkeen puhelin takkua enemmän. Toimiiko teillä muilla päivitys hyvin?

  1. Sama juttu; akku pitää ladata kax kertaa päivässä. Yön aikana lepotilassa kuluu yli 50% akusta, ennen päivitystä max 10%. Muuten toimii ok, paitsi välillä email jämähtää päivittämään ja puhelin pitää uudelleen käynnistää

  2. Ei mitään ongelmia (ei lagii ja sivujen ja valikoiden scrollaus on aiempaa huomattavasti sulavampaa!!!. Myöskin virransäästö on parempi,kuin aiemmassa 4.0.4 versiossa (virransäästö siis päällä)!.
   Ota pois päältä se Virransäästö-tilasta (suorittimen virransäätö),samoin ruksaa poista haptinen palate ja laita päälle näytön virransäästö).

 16. Tämä tuli. Olis voinut jäädä tulematta kun puhelimesta tuli todella halvan näköinen. Pidin huomattavasti enemmän entisestä käyttöympäristöstä. Sääli ettei taida pois saada enään.

 17. Kertokaa miten pääsen eroon tästä 4.1.2 versiosta…. Tahdon takaisin edelliseen ;_; Tämä on ihan järkyttävä

 18. Tätä päivitystä odotettiin ja kun se tuli niin olen tyytyväinen, ainoa haitta puoli oli että, kaikki kansiot purkautui ja vietin tunnin niitä takaisin järjestellessä. Toimii sulavasti, ei ongelmia.

 19. Latasin eilen illalla ja ihan hirvee. Lisäks en saanut montaa minuuttia ”nauttia” tästä uudesta versiosta, nimittäin yrittäessäni asentaa työpöydälle pikaohjelmaksi kalenteria, puhelin sekosi aivan täysin. Ruudulle ilmestyy koko ajan teksti ”TouchWizin koti on pysäytetty” ja kun painaa ”ok” viesti tulee 5 sek päästä uudestaan ja mitään muuta ei pysty tekemään, puhelin ei avaa mitään sovellusta. En pysty palauttamaan tehdasasetuksia, koska en pääse valikoissa sinne asti ennen kun viesti taas ilmestyy ruudulle. Otin akun pois monta kertaa, mutta ei mitään vaikutusta. Missä vika?

  1. Kiesillä varmuuskopiot tehty?
   Tehdasasetukset voi palauttaa sammuttamalla luuri, sen jälkeen koti näppäin, äänenvoimakkuut ylös ja virtanappi yhtäaikaa pohjaan. Puhelin käynnistyy Recoveryyn, siellä voi liikkua äänenvoimakkuusnappulalla siitä vain wipe data/factory reset ja valitaan se virtanappulalla.

 20. Eniten risoo toi ulkonäkö. Muuten toiminut ihan ok. Joitain ohjelmia joutui hakemaan uudestaan luuriin kun oli ne ystävällisesti poistanut päivityksen yhteydessä. Kertaakaan ei ole kiesiin ollut yhteydessä toi mun luuri.
  Miksi ovat pilanneet ton taustakuvaksi asentamisen? Vanhat kuvat ei toimi kun nyt on joku ihme häkkyrä minkä sisään pitäis onnistua kuva saamaan. Ongelma muodostuu kun pitäis saada kuvan laidasta taustakuva. Pöljä systeemi toi uus.

 21. Ei se tainnu Samsungillakaan ihan pulkkaan mennä 😉
  blog.androidsuomi.fi/2013/02/samsung-galaxy-s-ii-android-4-1-2-paivitys-jakeluun-tanaan/

  Toi taustakuva juttu on kyrsiny tässä S3 ssakin kun SGS:ssä se toimi vanhaan malliin.

 22. Entisissä versioissa sai ton alkunäytön taustakuvan liikkumaan ”scrollaamalla” sivuja joka mahdollisti upeampien taustojen käytön ja nyt tämän uuden päivityksen myötä koittanut tapella tota taustaa samanlaiseksi ja en ole löytänyt mitään kohtaa joka viittaisi tämän olevan edes mahdollista. Jotenka nyt käännyn teidän viisaampien puoleen ja kysyn että onko tämä tässä päivitysversiossa edes mahdollista tai edes tulevissa ? ja sitten vielä että miten tästä swypestä saa pois nää sana ehdotukset ?

  1. Ei saa taustakuvaa scrollaavaksi ilman kolmannen osapuolen softia (landscape wallpaper playsta) tai firmiksen puukottamista. Eikä varmaan tule saamaankaan kun ei ole S3ssakaan. Swypen toiminta perustuu ennustavaan syöttöön, saa sen pois näppäimistön asetuksista mutta sitten ei ole swypeä.

 23. galaxy s 2:ni sekosi ihan täysin kokeillessani tätä äänitoimintoa joka on tarkoitettu näkövammaisille. mitenkä saan oikein palautettua tehdasasetukset?? kun en pääse ottamaan tuota puhetoimintoa edes pois enään.

  1. Pitäisi onnistua seuraavasti: asetukset->yksityisyys->alkuperäisten tietojen palautus.

 24. Osaako kukaan sanoa saako tuota galleriassa kuviin tulevaa kasvojen tunnistusta pois mitenkään ? Todella ärsyttävä, ei mitään ideaa.. ja kun yrittää ottaa screen shottia, on se keltainen neliö aika häiritsevä.

 25. Jaahans, rupes sitten luuri sekoilemaan. Availee väkisin voice talk sovellusta kesken puheluiden, nettiselauksen ja ylipäätään koko ajan. Jopa silloin kun luuri on lukossa.
  Miten ton sovelluksen voi poistaa kun ei yhtään kiinnosta. Tai edes sammuttaa lopullisesti?

  1. En tiedä mikä sovellus tuo edes on, lienet itse ladannut?
   Mutta sovelluksia voi sammuttaa/poistaa Asetukset>Sovellusten hallinta>Kaikki>
   ja siellä on Pois päältä/poisto what ever.

   1. Se on toi sovelluksissa oleva äänipuhe ja se on joku samsung shitti. Ikinä en ole edes käyttänyt eto sovellusta. Nyt yhtäkkiä rupes temppuilemaan. Ensin löy ton voice takin päälle sekunniks tai pariks sitten heittää pöytäkello härdelliin. En jaksais palautella ihan heti kun kuitenkin on noita omia asennuksia sen verran että takaisin laitossa vierähtäis tovi.
    Sovellusten hallinnasta en ikinä ehdi löytää tota sovellusta kun se vaan tuikahtaa ruudussa.

 26. Hei.
  Mulla on ongelma kännykässä. Siihen tulee teksti Touchwizin koti on pysäytetty. Päivitin uudet ohjelmistöpäivitykset, mutta siihen tuli vain teksti, että uusimmat ohjelmistopäivitykset on päivitetty. Kännykkä ei siis edelleen toimi ja siihen tulee edelleen teksti Touchwizin koti on pysäytetty… 🙁 Tietääkö kukaan mitä nyt tekisin?
  T:Hanne

  1. Miten voin tehdä tehdasasetusten palauttamisen? Eli mistä löydän kyseisen paikan kännykästäni? t: Hanne

   1. Asetuksista pitäisi löytyä: asetukset->yksityisyys->alkuperäisten tietojen palautus.

Kommentointi on suljettu!